Tohle je ovšem pecka! Tarif basic i s odbaveným báglem.  .

[TP] Lisabon - Svatý Tomáš 4.170 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Dotaz naivky, co jim chtěl pomoci a akceptoval voucher: když za něj koupím novou letenku a půjdou do kopru, budu v lepší pozici? Oživí se mi použití chargeback?

0 Citovat

Podle mne, pokud akceptuješ voucher, tak už chargeback nelze využít. Respektive problém bude v tom, že ta původní transakce byla na koupi letenky, ne voucheru. To, že jej využiješ následně na koupi nové letenky je irelevantní. 

0 Citovat

Nemáš na základě čeho o ten chargeback žadat, ted budeš platit voucherem, v předchozím případě jsi přijal plnění prostřednictvím voucheru. 

0 Citovat

 S voucherem se pak můžeš až se to položí přihlásit do insolvence a doufat, že pár procent z ceny dostaneš za pár let zpět.

0 Citovat

Dík. Blbé je, že platí jen do června a když jsem se koukal na nové letenky, tak i přes bonus vyšly dráže. A fakt nemám chuť zvyšovat případnou ztrátu.

0 Citovat

Do června musíš koupit, proletět můžeš později.

Nebo kup něco s nepříznivou epidemiologickou situací co stejně zruší - Brazílie?

0 Citovat

Dneska letenky zaúčtované. Počítal jsem spíše se zrušením blokace. Máte už někdo peníze zpět z tohoto erroru, pokud pominu Edu a jeho nákup na Expedii?! Mám čekat nebo hned žádat o chargeback? 

0 Citovat

Zadej dokud můžeš, sami od sebe ti TAP nic nevrati, max voucher. Respektive musis doložit snahu od nich ty prachy dostat, takže nejakou komunikaci s nimi potřebuješ, ale to asi vis.

0 Citovat

eremi napsal(a):

nejakou komunikaci s nimi potřebuješ, ale to asi vis.

hmm, cekat odpoved od TAPu? Mozna poslat email a pak argumentovat ze jsi do mesice nedostal odpoved. Nebo se pokusit zavolat a at neco poslou do emailu. Ale pochybuji ze vyhovi.

0 Citovat

Reklamaci jsem podal bez důkazu komunikace, snad bance bude stačit, že jsem jim přiložil od TAPu email o zrušení letenek z důvodu chyby s následným příslibem vrácení peněz. 

0 Citovat

Loni v únoru jsem kupoval v akci Berlín- PDL pro 4 za 19 tisíc. Dali mi vouchery za 23 tisíc. Teď nacházím termíny během prázdnin z Prahy za 55 tisíc, z Vídně za 51 a z Berlína za 35 tisíc. Zvažuji to využít na eurovíkend v Lisabonu a Azory koupit přes někoho bezpečnějšího. Až bude situace jasnější.

Kiwi mi nabízí Ryanair z Vídně za 4K, což mi přijde super.

A co s voucherem? Napadá mě rezervace někam daleko a za dlouho a čekat na první změnu => refund. To už by snad šel udělat chargeback na původní částu, ne? Brazilii raději ne, podobná situace jako v Zanzibaru, nechci sem zavléct jejich mutaci.

0 Citovat

Azory byly teď v akci s LH. Z Prahy od 3.200,- Chargeback po přijetí voucheru už nepůjde.

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

[citace="eremi"]

nejakou komunikaci s nimi potřebuješ, ale to asi vis.

hmm, cekat odpoved od TAPu? Mozna poslat email a pak argumentovat ze jsi do mesice nedostal odpoved. Nebo se pokusit zavolat a at neco poslou do emailu. Ale pochybuji ze vyhovi.

[/citace]

Tak jsem to myslel, aspoň se pokusit o komunikaci a pak argumentovat nekomunikaci ze strany obchodníka. Volat zbytečný a je jasný,že neposlou nic.

0 Citovat

Můžeš napsat jakýmkoliv kanálem, stejně ti nikdy neodpoví, takže to pak můžeš použít jako důkaz. Koneckonců banka udělá to samý, TAP nikdy neodpoví, takže po určitě době tě banka vyplatí zpět. 

0 Citovat

Pokud TAP neodpoví ani bance, tak ten chargeback projde, ne? ;-)

0 Citovat

Otevrit chargeback popsat situaci a k tomu stale kontaktovat TAP, nejlepe emailem, kazda banka se bude ptat na dukazy, tvou aktivitu po cca 14 - 21 dnech od otevreni case. Prilozis sve screenshooty komunikace, phone log, FB messenger. Uz jsem to tady psal vubec se s nimi nesrat, bombardovat je. Klidne se pokusit v jeden den 5x dovolat do TAP,neboj se v tomhle klasickem pstrosim korporatu, ti telefon nikdo nezvedne a email nejaky automat info@tap.com. Mam dobre zkusenosti s Revolut vs Booking. Revolut vs LOT. Good luck napiste vysledky. 

0 Citovat

Peníze od TAPu dnes vráceny, takže jim to trvalo od zaúčtování “jen” 10 dnů.

0 Citovat

Považoval bych to skoro za zázrak:) 

0 Citovat

To je primo zazrak :-)

0 Citovat

No tak to se můžeš rozšoupnout a koupit u TAPu něco jiného.

0 Citovat

Ledaže by byly zadarmo!

0 Citovat

Ledaže by byly zadarmo!

0 Citovat

Nedrž se tak při zemi, já TAPu věřím a pořád doufám, že do listopadu v JAR zatočí s jihoafrickou mutací a virus si tam na mě nepřijde.

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Ledaže by byly zadarmo!

Tak pak nějak nechápu, proč jsi kupoval tuto akci? Ta taky nebyla zadarmo ne? A o rychlosti vrácení peněz si může zdát drtivá většina cestujících, takže TAP rozhodně nezklamal, ba právě naopak.Tudíž tvůj postoj nějak nechápu . 😀

0 Citovat

TAP mi ještě pořád visí 20k za 5 letenek na Madeiru, reklamace u Spořky už běží tři měsíce. Teď mi poslali info, že to potřebují protáhnout až do poloviny dubna. Nevím, zdali čekají na vypršení nějaké lhůty, ale už se to táhne skutečně dlouho. 

Když jsem se rozhodoval, jestli koupit letenky na TMS, byl jsem hodně na vážkách, ale vánoční termín za 4 tisíce na dost exotický ostrov mě nenechal chladným ani náhodou, takže jsem do toho šel i s tím rizikem, že z nich budu tahat další prachy. Nejednalo se o nějakou horentní sumu, proto to za ten risk to stálo. A kdyby to vyšlo, budu to po Ushuaii považovat za jeden z nejlepších errorů v historii. 

0