Ahoj, měla jsem letenky přes mytrip.( ano, už takovou blbost nikdy neudělám)  Letenky byli s Tapem a byli zrušené. Mytrip mi nabídl v emailu refundaci, ale následně nám vůbec neodpověděli. Psali jsme několik emailů se žádostí o vrácení peněz. Nic. Dnes jsem jim volala a jejich technika je, když začnu mluvit o refundaci tak mi řeknou, že mě přepojí na linku, která vyzvání i 30 minut nebo to rovnou položí. Poslední hovor jsem jim před kodem rezervace jasně řekla, at se to opováží položit nebo mě přepojit......tak fajn, nepoložil to, jenže chtěl z nepochopitelného důvodu poplatky asi 800 Kč za to, že oni mi zrušili let. Jejich zákaznické centrum je katastrofa, není jim rozumět a ještě to jsou nějací Indové. Tap to bohužel vyřešit nemůže, protože jsme to měli přes zprostředkovatele.  Má někdo podobnou zkušenost? Nechtěla bych jim peníze nechat už z principu jak se chovají a jediné co mě hřeje, že nemám letenky třeba za padesát tisíc.  Platí na ně něco ? Nebo se mám smířit, že jsme o peníze přišli. Díky moc za jakékoliv rady.       .

Mytrip - vrácení peněz.

Založila ve fóru Vyhledávače letenek

8 reakcí

Ahoj, měla jsem letenky přes mytrip.( ano, už takovou blbost nikdy neudělám)

 Letenky byli s Tapem a byli zrušené. Mytrip mi nabídl v emailu refundaci, ale následně nám vůbec neodpověděli. Psali jsme několik emailů se žádostí o vrácení peněz. Nic. Dnes jsem jim volala a jejich technika je, když začnu mluvit o refundaci tak mi řeknou, že mě přepojí na linku, která vyzvání i 30 minut nebo to rovnou položí. Poslední hovor jsem jim před kodem rezervace jasně řekla, at se to opováží položit nebo mě přepojit......tak fajn, nepoložil to, jenže chtěl z nepochopitelného důvodu poplatky asi 800 Kč za to, že oni mi zrušili let. Jejich zákaznické centrum je katastrofa, není jim rozumět a ještě to jsou nějací Indové. Tap to bohužel vyřešit nemůže, protože jsme to měli přes zprostředkovatele. 

Má někdo podobnou zkušenost? Nechtěla bych jim peníze nechat už z principu jak se chovají a jediné co mě hřeje, že nemám letenky třeba za padesát tisíc. 

Platí na ně něco ? Nebo se mám smířit, že jsme o peníze přišli. Díky moc za jakékoliv rady. 

 

 

0

Reklamuj transakci u banky, která ti vydala platební kartu. 

0 Citovat

Podej reklamaci u banky, měl jsem taky nákup u TAPu přes Mytrip a ČSOB mi cca za 45 dní od podání vrátila celou castku. Udělej print screeny celé komunikace a to přilož k zadosti. 

0 Citovat

Super, moc vám děkuju!!! :-) 

0 Citovat

A jaka to je situace ? Zrusila ti letenky spolecnost nebo ty ?

Ja jsem mel od Mytripu na rijen letenky na Hawai pro celou rodinu (ta slavna chybka businessem s KLM), stornovano ze strany preprace (zrusena linka AMS - YVR), mytrip mi posilal pravidelne kazdych 14dnu update o stavu refundu a cca po 3-4 mesicich mi automaticky pristaly na uctu penize - kamarad to same u Mytripu - mel dve letenky PRG - JFK, zrusila airolinka a prachy dostal po 6ti mesicich automaticky na ucet. Ja jsem tam ani jednou nevolal, dostal sem prachy automaticky. Muj kamarad tam volal nekolikrat, ale nevypadalo to ze by to proces urychlilo. Bylo to asi 45k, ale nak sem se nenervoval, mel sem jinde mnohem vetsi refundy :D

Kdyz volas na refund, trva to dycky dlouho, muj posledni call na priceline trval 1:37 minut (ohledne refundu) - delam to tak, ze si to hodim do sluchatek, ztlumim a necham lezet na stole nez se ozvou a mezitim pracuju, vzdycky se nakonec dockas.

Kazdopadne long story short Mytrip je podle me jedna z lepsich spolecnosti, co se refundu tyka, prachy dostanes (ale bude to proste par mesicu trvat).

+ EDIT: Za me je Mytrip uplne v pohode, ale kazdopadne situace me naucila, ze budu bookovat uz pouze u airolinek - kdyz mi zrusili letenky PRG - MIA s BA (pres BA.com), tak jsem mel 65k do 3 pracovnich dnu na uctu a stacil jeden 10min rozhovor. Nejstrasnejsi refund byl od priceline, ten fakt nedoporucuju.

 

0 Citovat

Ten vtip je v tom, že TAP není ani KLM ani BA a Mytripu nevrátí ani cent, takže pak ani Mytrip se nehrne do toho, aby něco vracel ze svého.

0 Citovat

Ja cekal na vraceni penez za zruseny lety od Swiss skoro 6 mesicu s cca 5 urgencemi, kdy vzdy slibovali cca do mesice. Oproti tomu je tedy zde casto pomlouvany Mytrip asi jeste docela v pohode. Naopak velmi prekvapili Turkish s vracenim cca do 3-4 dni.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Ten vtip je v tom, že TAP není ani KLM ani BA a Mytripu nevrátí ani cent, takže pak ani Mytrip se nehrne do toho, aby něco vracel ze svého.

Zjevne mas velmi mlhavou predstavu o tom jak tenhle proces funguje (coz te na jednu stranu neomlouva) - nechci ti psat nic zbytecne negativniho, ale kdyz chces nekomu poradit, tak se vyjadruj k vecem o kterych neco vis - pokud chces nekoho zasobovat svymi dojmy a naladami tak to zkus zde:

https://www.cestujlevne.com/disk...vek-142260

superweb . napsal(a):

Ja cekal na vraceni penez za zruseny lety od Swiss skoro 6 mesicu s cca 5 urgencemi, kdy vzdy slibovali cca do mesice. Oproti tomu je tedy zde casto pomlouvany Mytrip asi jeste docela v pohode. Naopak velmi prekvapili Turkish s vracenim cca do 3-4 dni.

Ja jsem se presvedcil o tom, jaky je rozdil bookovat primo a pres OTA - jak sem psal vys, tak u BA.com jsem mel letenky na Floridu (premium economy leg na lince PRG - PHL v listopadu) a New Orleans (businessem na legu PHL - PRG v cervenci).

V dubnu jsem dostal email od ba.com, ze linku PRG-PHL do konce kalendardniho roku celou linku rusi a at si zavolam na ceske BA cislo - to jsem udelal a penize jsem mel treti den na uctu (65k) - nikdo neresil zadny voucher etc, proste rovnou ze mi vrati cashe.

O tri dny pozdeji prisel email od priceline ze linku do konce roku rusi a at si zavolam na priceline nebo BA. Na priceline se neda dovolat nekolik dnu, tak zkousim BA.com (stejna slecna jako v prvnim pripade), ale ta mi rika, ze bohuzel maji rezervaci zamcenou od priceline a ze jedine ti musi vyresit refund. Za cca 3 dny prichazi mail od priceline, ze potrebuji abych v administraci udelal ja manualne cancel rezervace - to jsem udelal a nasledujicich 8 mesicu se nic nedeje - pokud zkousim volat na call centrum (z tlf cisla, ktere bylo na rezervaci), dostavam hlasku, ze musim pockat, ze na tom priceline dela a dostanu refund).

Tak cekam do prvniho tydne v lednu a volam z manzelcineho telefonu a travim cca 1:20 s 4mi ruznymi Indy na lince a tvrdi mi, ze chyba je na me strane, ze sem sice potvrdil cancel, ale ze jsem vlastne explicitne nepozadal o refund (coz samozrejme neslo, kdyz mi CTA tvrdilo, ze zpracovavaji muj request na refund).

Indovi vysvetluju, ze muj tatinek je v exoticke Ceske Republice general v armade, a ze kdyz mi okamzite nevrati refund, tak necham jeho rodnou vesnici vypalit vrtulnikem specialni jednotky Ceske Armady a Ind slavnostne slibuje, ze vse vyresi a do 15.2. budou penize na uctu.

10.3. volam znovu na priceline, abych Indovi vzkazal, ze specialni jednotka uz je na ceste k nemu domu (penize nikde), nicmene po celkem dlouhem hovoru (1:37 - tri ruzni Indove) se nakonec dobereme k tomu (Indka, BA representative a ja), ze jsem ochotny si u priceline vzit na 2 roky credit na dalsi let s BA - je to nastesti jen 30k (coz byla nejlevnejsi letenka kterou jsem refundoval) a uz se mi nechtelo v tomhle marastu pokracovat - na chargeback mate stejne jen 13 mesicu, takze jsem chtel mit jistotu, ze nakonec aspon neco budu mit v ruce.

U Mytripu jsem nemusel ani jednou zvednout telefon a penize proste pristaly po 6ti mesicich na ucte a jeste mi posilali pravidelne email, ze o tom vedi a delaji na tom, ale ze to proste trva.

 

0 Citovat

Jo a jak teda tenhle proces funguje? Chceš říct, že když koupíš letenky u OTA, tak ty peníze leží do doby proletění na účtu OTA a až poté je vyplatí aerolince? Potom tedy nechápu proč třeba Kiwi nebo Student Agency brečí/brečelo, že jim aerolinky nechtějí vracet peníze a pak nemají z čeho vyplatit klienty.

0
8 reakcí