5.12. začne lowcostová společnost flydubai létat 4x týdně do Prahy (úterý, čtvrtek, pátek, neděle). Rezervace přímo na www.flydubai.com/en/ Údajně má jít rezervace přípojů přímo přes stránky Emirates, ale nějak mi to nefunguje. RECENZE Flydubai: http://cestujlevne.com/recenze-ekonomic ... -flydubai/ .

flydubai

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Já už repelent neřeším, vyřešil jsem to tímto náramkem a musím říct, že spokojenost. Na Srí Lance jsme byli v září.

https://www.gigalekarna.cz/produ...quito-1ks/

0 Citovat

Rychlý lama dotaz - Co se děje po té, co vyprší platnost "pay later" rezervace u flyDubai? Vyprší tak, jak píší, nebo v tom je nějaký háček? Dík. Zatím jsem na žádný nepřišel.

Mám pay later rezervaci u nich na leden a koukám, že líp mi vychází Qatar. Tak nerad bych se od FD dočkal nějakého nemilého překvapení.

0 Citovat

Odpovím si sám - nestane se nic. Expiruje rezervace. Nepřijde o tom ani email. Kontrolováno na účtu po přihlášení. Letenky od Qataru jsou už doma.

0 Citovat

Ahoj, prochází vám větší batoh jako kabinové zavazadlo? Mám batoh 30l cca 51x30x26, lze ho mít jako příručák? Odbavené zavazadlo mám v ceně ale rád bych ho k sobě. Díky :)

0 Citovat

sc0rpio napsal(a):

Ahoj, prochází vám větší batoh jako kabinové zavazadlo? Mám batoh 30l cca 51x30x26, lze ho mít jako příručák? Odbavené zavazadlo mám v ceně ale rád bych ho k sobě. Díky :)

V pohodě. Prošli jsme s batohem 44 l.

0 Citovat

ved batoh stlacis, to je jedno, teda ak to nie je nejaka obluda :D

0 Citovat

Nejaké skúsenosti s alokovaním sedadiel, keď si ich dopredu nezaplatím? Dajú sa vybrať pri online check-ine alebo ich prideľujú random? Ak random tak takým "náhodným" štýlom ako Ryan alebo nerobia naschvály? Díky ;)

0 Citovat

chtěl bych si koupit sedadla jen do některých segmentů a nejde mi to, nutí mě to koupit místa všude nebo nikde

0 Citovat

Můžu se zeptat, jak probíhá online odbavení u FlyDubai? Normálně se vždy odbavím na PC a letenku si vytisknu. Teď ale bude situace jiná.

Ptám se proto, že nemám internet v telefonu a odbavení je u FlyDubai max 24 hod před odletem. Takže můj plán je takový, že se na hotelu v Dubaji odbavím v telefonu přes wifi, nechám si zaslat QR kód na mobil (jestli to jde) a udělám screen obrazovky a na letišti jen ukážu obrázek s kódem. Je to takhle možné?

0 Citovat

Většina aerolinek už podporuje online odbavení pomocí mobilu. Takže budeš mít pdf s QR kódem v něm.

Jinak je jednodušší se odbavit až na letišti :)

0 Citovat

A mají nějakou aplikaci, kde se můžem odbavit? Stáhnul jsem si jedinou co jsem našel a tam šlo jen vyhledávat letenky, ale možnost odbavení jsem nenašel. Takže jestli to dobře chápu, tak se na hotelu (nebo kde bude wifi) můžem odbavit mobilem přes klasické webové stránky a necháme si zaslat letenku v pdf?

To jo, ale na letišti chvíli před odletem nebudem mít jistotu, že v letadle budem sedět vedle sebe... a navíc budeme mít jen kabinové zavazadlo, tak nemusíme zbytečně k odbavovací přepážce.

0 Citovat

vsak maju web nie?:)

https://www.flydubai.com/en/flyi...e-check-in

takze presne ako vravis, stiahnes si na hoteli QRko, alebo urobis screenshot a s tym ides dalej. a ked sa nieco "pokazi" ides na prepazku, zadarmo


qopcfat-1.png

0 Citovat

Ahoj, neví někdo, jak je to teď s jídlem? Někde jsem se dočetl, že od června se jídlo na palubě nepodává, ale letenky jsem kupoval v březnu s tím, že jídlo v ceně je na lince Praha - Dubaj. Díky :)

0 Citovat

Ahoj, můžeš zkusit napsat na aerolinku, zda ti nepřihrají nějaké vouchery, jinak jídlo v ceně skutečně už není.

Spíš bude zajímavý další vývoj, zejména ohledně zařazení codeshare letů s Emirates. Dřív už nenápadně spolupracovali, ale o typický codeshare se nejednalo. Tzn. teď dostaneš vystavenou letenku pod EK, ale poletíš s flydubai...

0 Citovat

Díky za odpověď. Teď jsem se ještě chvíli hrabal v manage booking, kde na lince Praha - Dubaj mám jídlo uvedený (je u něj i cena, ale žádnej doplatek to po mně nechce), ale když bych ho chtěl změnit za jiný jídlo se stejnou cenou, tak to po mně doplatek chce. :D

0 Citovat

jako ze si koupim let s emirates a oni me pak prehodi na let s fly - co je to za for

0 Citovat

Klasický codeshare.

0 Citovat

Ahoy lidi, poraďte pls:

Mám zpáteční letenku Praha - Dar es Salaam (2x stop: Dubai, Zanzibar). Je reálné vystoupit jen s kabinovým zavazadlem již na Zanzibaru a neproletět tedy poslední úsek, při cestě tam? Zpět do Prahy pochopitelně poletím z Dar es Sallam. Díky za odpověď.

0 Citovat

Ne. Jakmile nenastoupíte na jeden úsek, zbytek na letence propadá.

0 Citovat

Ach bože, to je pořád dokola... :-/

0 Citovat

Pokud vím, u FlyDubai by to být možné mělo. Vzhledem k tomu, že to je nízkonákladovka, obě dvě letenky tam a zpět považuje za oddělené rezervace (už se to tu řešilo). Pro jistotu jim ale napište/zavolejte a ujistěte se, zda to ještě platí. A pečlivě si tu konverzaci / hovor uschovejte pro případné problémy.

0 Citovat

ano, ako michal vravi, tiez sa to tu riesilo, lebo flydubai je taky hybrid. ze je mozne, ze to moze takto fungovat.

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz ohledně kontroly karty na letišti...letenky jsem kupoval s kartou k učtu, kt. je již zrušený, tzn. kartu nemám, bude stačit v případě žádosti o předložení karty na letišti v Praze, potvrzení z banky, že účet i s kartou byly zrušeny, děkuji za odpověď. Jaké jsou Vaše zkušenosti, kontrolují to v Praze na letišti při check-inu u flydubai? Díky.

0 Citovat

Podle diskuzí na internetu kartu nevyžadují, když jméno na letenkách souhlasí s jménem karty. To potvrzení z banky bude už jen taková jistota.

0 Citovat

Zdar. Mám kúpenú spiatočnú letenku Praha - Muscat a let do Ománu som už absolvoval. Spiatočný let by som chcel ale zmeniť, resp. zrušiť pretože zmena by bola drahšia ako nová jednosmerná letenka so Smartwings. Takže moja otázka znie, či sa dá ten spiatočný let zrušiť a prípadne by mi vrátili aspoň nejakú časť peňazí alebo ak sa to nedá a jednoducho na spiatočný let nenastúpim, či mi dajú ešte nejakú pokutu alebo niečo podobné. Ďakujem :)

0