5.12. začne lowcostová společnost flydubai létat 4x týdně do Prahy (úterý, čtvrtek, pátek, neděle). Rezervace přímo na www.flydubai.com/en/ Údajně má jít rezervace přípojů přímo přes stránky Emirates, ale nějak mi to nefunguje. RECENZE Flydubai: http://cestujlevne.com/recenze-ekonomic ... -flydubai/ .

flydubai

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

ok, díky a kde je v praze na letisti flydubai?

0 Citovat

Koukni na tabuli, najdi let a uvidíš, jakou přepážku jim letiště přidělí

0 Citovat

to vim,ale potřebuju nejdřív ještě letenku

0 Citovat

no tak tu dostanes az na checkine

0 Citovat

Rád bych se podělil o svou velice pozitivní zkušenost s leteckou společností flydubai. Absolvolal jsem v lednu 2017 let PRG-DXB-ZNZ a zpět. Když jsem kupoval letenky a četl si komentáře různě na webu, tak jsem si byl značně nejistý, zda-li jsem udělal správně. Předchozí lety jsem absolvoval s KLM a Ethiopian Airlines.. primárně bych porovnal KLM s flydubai, kdy jsem očekával, že KLM bude na naprosto jiném levelu než "low cost" letecká společnost flydubai.. u označení low cost uvádím úvozovky, protože asi nerozumím tomuto termínu. Celý let jsem absolvoval s příruční zavazadlem (7kg, ale nikdo váhu neřešil), taškou přes rameno + 20kg kufr, prostoru na nohy jsem měl stejně ne-li pocitově více jako při letu s KLM, jídlo se podávalo ve všech směrech a množstvím i chutí bylo lepší jako v KLM, každý z pasažérů měl svou obrazovku s průběhem letu (za příplatek i filmy, hudbu aj.), na palubě byla možnost zakoupit řada pochutin, alko/nealko aj.. proč tedy titul low cost?? Nějak tomu asi nerozumím, protože low cost titul bych uváděl u hladoletu s příručním zavazadlem. Pro mne byl let naprosto komfortní, zcela bez problémů a za perfektní cenu (nízká cena je jediný důvod, proč označovat flydubai jako low cost). Určitě bych letěl s flydubai na další dovolenou. Jen pro doplnění s KLM jsem letěl na Bali, takže se nejednalo o nějakou šomtačku po evropě. Ti, kteří budou absolvovat let také na Zanzibar, určitě doporučuji flydubai.

0 Citovat

On to není low–cost, ale hybrid. Na letech +5 hodin je plnohodnotný servis, ty krátké jsou typicky lowcostové, tedy bez jakýchkoliv služeb zdarma na palubě. Máme výhodu toho, že spadáme v Praze i Bratislavě nad 5 hodin smiley a tys měl štěstí dvakrát se Zanzibarem. Krom tohoto a ještě Bangkoku služby už nejsou.

Jinak samozřejmě stále o level výš než typický lowcost, např. Air Asia, která také létá long-hauly.

0 Citovat

Podle meho se to takhle jednoduse hodnotit neda , zrovna Dubaj , jsme leteli ze Smart Wingsem z Ostravy a nemelo to chybu, ac ma Smart Wings hodnoceni nepriznive , takze z 1-2 letu se letecka spolecnost objektivne hodnotit da tezko

0 Citovat

za me k FlyDubaj..mel jsem moznost letet jak se Smart wings, tak s CSA do Dubaje..a za me urcite Fly Dubaj vysli nejlepe..rozhodne chutnosti jidla:)

Jirka
www.jorgus.webnode.cz

0 Citovat

Tak sem zkusil FlyDubai, cetl jsem mnoho negativnich recenzi, ale vzdycky rad zkusim zda je to pravda. Letenky BTS->MALE staly v Breznu 2015 10500kc.

Let Bratislava -> Dubai -> Colombo -> Male
Odlet z Bratislavy 30min spozdeni kvuli opozdenemu priletu z Dubaje. Let byl plne obsazen. V Dubaji jsme meli na prestup 1h5min uz tak sem si rikal, ze je to malo. S 30min spozdenim, jednim koleckem kvuli plnemu letiste pred Dubajem a ejhle misto casu pristani 22:15 se dvere od letadla otevreli pred Terminalem 2 v 23:20 kdy uz jsme meli sedet v dalsim pripoji (FZ549). K memu udivu na nas letadlo sme Srilanka cekalo. K memu udivu jsme jeste v letadle cekali na dalsi spozdene pripoje. Kdyz kapitan FZ549 oznamil, ze uz mame jen 10min na slot, tak se páni dispeceri rozhodli letadlo pustit protoze kdovi kdyby jsme leteli, nez by vsichni nastoupili z ostatnich pripoju. Takze z Dubaje jsme odletali cca 0:20. Let byl poloprazdny. Jeste jsem utrousil takovou myslenku, zda v takove rychlosti dokazali presunout mezi letadlama zavazadla...
Na Srilanku jsme doleteli s hodinovym spozdenim, letadlo se uklidilo, nacerpalo cerstvy pohonny hmoty a leteli jsme konecne do cilove destinace Maledivy. Let ze Srilanky odlital plne obsazen (evidentne srilancani leteli do Dubaje do prace).
Letadlo melo pristat v Male v 7:05 ( v 9am jsme meli lod na cilovej ostrov Dhigurah, lod jezdi jednou za 24h). Pristali jsme v 8:20, vyplnili priletovou kartu, cekame na zavazadla a ejhle typek prisel zda neni nahodou nase jmeno na seznamu. Ano nase jmeno bylo prvni, oznamil nam ze nase zavazadla jsou v Dubaji a prileti v noci. Sepsali jsme formular s tim, ze zavazadla dodaji do 100km ostrova dalsi den. Nez ale urednici vse vypsali ujela nam nase lod. Museli jsme vyplaznout 4tis za speedboad, nase zavazadla po urgencich prijeli na hotel za 2 dny!! Takze diky FlyDubai jsme meli pokazenej start dovolene!
Ano spolehal jsem na to, ze litaji na cas, bohuzel s tema lodema na Maledivach to neni uplne jednoduchy... Takze vsem co leti z FlyDubai nespolehejte na to, ze prileti na cas. Co jsem se dival maji s tim docela problemy! Taktez spousta zavazadel ma spozdeni hlavne u tech osemetnych prestupu. Videl jsem v Bratislave na spouste baglu z Bankoku RUSH, tzn. taky opozdene zavazadla ktere jezdily na pase a nikdo je nebral.

Let Male -> Dubai -> Bratislava

Prosim jsem typka u odbaveni zda by nas nemohl dat na sedadla emergency exit, vice mista na nohy a on ze bohuzel ze 25EUR. Zkusil jsem to neda se nic delat. Jak jsem byl prekvapen kdyz u kontroly listku jsme dostali mista v Bussiness class smiley Dobre zakoncena dovolena, kdyz uz ju FlyDubai zkazil na zacatku. Filmy gratis, vyborne jidlo, pivo, vino, sampansky, whisky atd. letusky prijemne... Let z Male do Dubaje tak utekl jakoby nic, Business Class mohu doporucit smiley Let byl plne obsazen.

V Dubaji jsme meli 21h prestup, vzali jsme Hotel omrkli Dubaj a druhy den jsme pokracovali. Terminal 2 je maly, par obchodu neni tam co delat (doporucuju automat na kavu Dallmayer kava 3-4AED, McDonald 12AED). Pri prochazeni duty free jsem koukal na hodinky, rikam si dobry jeste 35min nez otevrou branu a nahle se koukam na TV s odletama a vidim tam Bratislava GATE CLOSED smiley Nechavame zbozi na pase v shopu a letime na branu, kde vsichni v pohode sedi, cekaji, ptam se typka na brane zdali uz letadlo je pryc nebo co se deje ze na obrazovce sviti GATE CLOSED. Typek ze za 10min otevira a ze nechape proc to tam je... smiley Takze mala chybicka z ktere jsem mel malem infarkt. Jinak odjezd od terminalu na cas, nicmene pred nama startovalo asi 12 letadle, zacpa jak na dalnici, takze ve finale odlet z Dubaje o 50min pozdeji, prilet do Bratislavy na cas, letadlo bylo plne.
To je moje zkusenost z FlyDubai.

0 Citovat

Hezká recenze.

Jen jsem se z toho musel až pousmát, s čím safra do té Asie nakonec budeme lítat? Emiraty se tu kritizují, že jsou uměle vytvořený luxusostandart, s ukrajincema má každý strach, že se mu urve sedačka během letu a propadne se z letadla, Fly Dubai jsou chaotičtí zmatkaři, co ruší lety, čínské společnosti jsou kritizované za neusměvavé letušky a chrchlající číňany,... No moc společností s letenkama do 15k Kč nám nezůstává smiley

0 Citovat

Hlasuji pro Qatar smiley

0 Citovat

qatar su otrokari, turci vybuchnu, Rusi su Rusi, Lufthansa/Air France/BA strajkuju, Poliaci su zli uz len historicky, Alitalia je dobra jedine tak na error fare, no zostava tak Austrian/Finnair/SAS/KLM, ale tie akcie nie su bohvieco smiley

0 Citovat

btw, ako to je s tym jedlom na palube? teraz som rezervoval (zaujimava funkcia Pay Later - rezervaciu staci zaplatit do 24 hodin) pre sestru a jej partiu letenky na Zanzibar. Tvari sa to, ze je len bagaz v cene a jedlo za doplatok. No ale co som cital tu prispevky, tak minimalne na EU-Dubaj legu je jedlo v cene... akoze nie ze by mi to nejak vadilo, ked sme prezili 10 hodin Manila Dubaj s Cebu s vlastnou stravoi a pitim, sestra moze aj 6 hodin, len co sa da ocakavat smiley

0 Citovat

@tonic Loni jsme letěli ZNZ-DBX (se stopoverem v DAR) a jídlo jsme dostali. Ani jsem neviděl, že by při rozdávání jídla někoho vynechali smiley

0 Citovat

Jídlo je na letech +5 hodin (nebo šest?). Prostě EU, BKK a ZNZ.

0 Citovat

Ahoj,

před časem jsem stornoval letenky (economy) s Flydubai a při stornování mi slibovali voucher v hodnotě 75 % ceny letenek na další lety.
Dosud žádný nedošel (na mail) a už jsem jim psal pár mailů, žádná odpověď.
Na jejich Open jsem se registroval až poté (po stornování) a tam též žádný voucher není.
Čili mi asi zbývá leda jim zavolat, což se asi taky nebude levné.

Nenapadá někoho ještě nějaké jiné řešení?

0 Citovat

diky za info ohaldom stravy na palube Fly Dubai, sestra bude spokojna smiley
Inak vyuzil som pri nakupe funkciu Pay Later, zadarmo podrzi rezervaciu az 24 hodin a zaplati sa potom po prihlaseni do My Booking.
Velmi zabavny nakup - najprv som chcel platit sestrinou kartou, lenze nemala dostatocny limit, tak platba nepresla a do 20 sekund zavolal Ahmed na jej cislo, ze ci je vsetko ok smiley

0 Citovat

Dneska me prisla na email nabidka 50 % slevy na lety, na clenstvi Open , na ktere tu byla pred casem prihlaska , nevi nekdo jestli je nejaky prehled na co a jak to plati ? Jeste jsem s flydubai neletel a rikal jsem si, ze po recenzich co maji ani nepoletim , ale to clenstvi jsem zaregistroval ,,co kdyz by nahodou ze smiley

0 Citovat

No ak tu nikto nepracuje na marketingu vo flydubai, tak ti tazko niekto odpovie co vsetko tam bude.
Kazdopadne ako bolo aj v maile pisane ponuky zacnu platit az od zajtra, kedy asi tiez zverejnia na co vsetko sa to bude vztahovat.
"As an exclusive offer, OPEN members will be able to book our Global Sale fares a day earlier on 05 March 2017 before anyone else.
Enjoy up to 50% off one-way and return fares in Economy and Business Class to select destinations when you fly between 12 March 2017 and 31 March 2018."

0 Citovat

Taky jsem na to koukal. Zaregistroval se, zběžně skoukl současné ceny a zase zavřel. Třeba zítra se objeví zajímavé nabídky. Poslední jejich akce mě zastihla v Stansted Expressu při stopoveru v Londýně.

0 Citovat

Jasne nejak jsem toho 5.3. nevnimal ,taze se uvidi, ovsem 50 % uz je celkem dost hodne i pri vyssich cenach a hlavne tam je ze nejen na bussines ale i na ecoomy tak by to mohlo byt zajimave , treba na Colombo

0 Citovat

Tak už jsou venku ceny: https://www.flydubai.com/en/offers/prag ... march-2017
Jako přes kopírák minulá akce, ale když si rozkliknu book now, tak ty ceny v termínech, co jsem zatím viděl, spíš odpovídají jednodsměrné letence.

0 Citovat

no vyzera to vlemi podobne, napr. nepal v juni z Bratislavy za 260 euro a ide to az do konca oktobra, napr Sri Lanka (Mattala) za 280. Samozrejme roundtrip.

0 Citovat

Dubaj sa mi zda ze sa nikdy moc cez FlyDubai vyrazne neoplatil, ale ovela zaujimavejsie uz su tie prestupne lety. Btw, ak by ste nieco nasli na zaciatok buduceho roku (pisu ceny do marca 2018, ale co pozeram, tak realne tak do konca oktobra 2017 co som popozeral), dajte vediet smiley

0 Citovat

Mně to připadá, jakože nějaký Ind jim brzy ráno připravil akční stránku s cenami, ale šejci už do systému nenahráli akční ceny z Prahy. Ať mi neříkají, že Praha-Colombo byla už v 4 ráno vyprodaná a stála minimálně 15 tisíc... (a to jsem to prošel odteď až do konce ledna)

0