5.12. začne lowcostová společnost flydubai létat 4x týdně do Prahy (úterý, čtvrtek, pátek, neděle). Rezervace přímo na www.flydubai.com/en/ Údajně má jít rezervace přípojů přímo přes stránky Emirates, ale nějak mi to nefunguje. RECENZE Flydubai: http://cestujlevne.com/recenze-ekonomic ... -flydubai/ .

flydubai

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

throwaway napsal(a):

Máte skúsenosť s kompenzačným voucherom za meškanie batožiny? Keď sme doleteli z DXB do BTS, povedali nám že batožina nedorazila a príde o deň neskôr.

Na stránke mali doteraz uvedené že za každý deň meškania dávajú 50 USD voucher na nákup leteniek - teraz ale tá podstránka nejako nefunguje - https://www.flydubai.com/en/flying-with ... ed-baggage

Každopádne - poslal som im e-mail so všetkými dokumentami a povedali že žiadny voucher nedajú:

"...please be advised that no further compensation will be obtained.

As a general rule, if the affected passengers are residents of the station of arrival, they will not be entitled of delay compensation.

The intention of the policy is to reimburse essential expenses which were incurred on emergency basis due to the delayed baggage where items of passenger/s are and would resort to buying items to suffice the need outside Country of Residence without the Baggage..."

Pokud máte z letiště potvrzení, že kufry nedorazily a doručily vám je později, musíte být důrazní. Jen upozorňuji, že Vám dají kompenzaci za maximálně za 3 dny. A nezáleží jestli přišly později.

0 Citovat

@my-box: No jo, ale jak být důrazný po emailu? Stále opakovat svoje "pošlete mi peníze"?
Už sice cukli od "nemáš nárok" na "pošli účtenky od emergency expenses mezi daty/poskytneme ti dopis pro pojišťovnu"... ale já nic nekupoval :D a pojišťovna od toho dává logicky taky ruce pryč, prý poplatí jen věci, co jsem nutně potřeboval a musel jsem si je koupit... ale já přijel z léta do zimy, tak je jasný, že nic kupovat nepotřebuju.
Jak z nich vymlátit těch 150 dolarů za 3 dny zpoždění?

0 Citovat
wit napsal(a):

ogica: není to možné, zpáteční by ti propadla

Tak jsem se 2x nezávisle informoval u flydubai jak je to s přerušením letu a je to možné a všechny letenky dále zůstávají v platnosti:

"Kindly note if you do not use one sector of your flight for any reason that will not effect the return flight its still will be active to use."

a druha odpověď

"Kindly note that if you are booked to travel for example Dubai-Bangkok-Dubai and do not use any one of the flights; either outbound or return, the other flight will not affect."

Ale radši to vytisknu a budu mít sebou :-D

0 Citovat

@ ogica
Poprosím o podrobnější report jak proběhla cesta.Jaký úsek si vynechal,reakce na letišti atd.
Myslím ,že to bude zajímat celé forum a budeme rádi ,že u flydubai je to možné. Někdo to musí vyzkoušet a potvrdit.
PS. Nezapomeň na dostatek peněz v hotovosti a platební karty.

0 Citovat

Skvělá zpráva! Ono by toto mělo jít vždy, když 1+1=2, což u flydubai platí (zpáteční=let tam + let zpět).

0 Citovat

Ahoj, letenky do Colomba jsem zaplatil kartou od Zuno, ovsem banka skoncila a deaktivovala i kartu, je to problem? (Karta nefunguje, fyzicky ji mam, platnost vyznacena do x.19) Díky moc!

0 Citovat

Aký konkrétne by mal byť problém? :) Podstatné je, že ju fyzicky máš, vezmi si ju zo sebou a nikto nemôže nič povedať. Nikde v podmienkach nie je že karta musí byť funkčná, prečo by mala byť.

Pointa toho ukazovania kariet je kvôli rôznym scammerom, ktorí kúpili letenky na ukradnuté čísla kariet, preleteli let a banka majiteľa karty potom vymáhala vrátenie peňazí od aerolinky.

0 Citovat

No čo, kedy už konečne bude mať flydubai nejakú akciu? :D Rozmýšľam či v septembri zopakovať Srí Lanku, alebo Nepál.

1 Citovat

presne za 57 hodín 35 minút a 25 sekúnd

0 Citovat

Mám jednu rezervaci pro 4 osoby na zpáteční let. Pokud provedu zrušení letů pro dvě osoby, kolikrát zaplatím poplatek 200 UAD? Zbytek peněz převedou na nějaký voucher, že? Je časově omezený? Děkuji

0 Citovat

Platíš za směr a osobu, pokud to říkám správně. Tedy 4x200 AED.

0 Citovat

Dík. A ten zbytek mi převedou na účet, ze kterého si můžu koupit letenku v budoucnu, že? Propadá to za nějakou dobu? Našel jsem FAQ, že vouchery propadají, ale jestli tohle je voucher nevím.

0 Citovat

U storno letenky bych ale chtěl vrátit peníze a ne nějakej voucher. Dá se to, aby vrátili peníze tedy za poplatek u tří lidí 6 x 200 AED, nebo hrozí pouze ten voucher. Tak nějak po včerejším sdělení na netu o epidemii horečky Dengue na Srí Lance mám obavu z cesty na západní pobřeží do Kalutary a navíc s pětiletým prckem. :(

0 Citovat

Já jsem na tom stejně. Letíme v úterý do Hikkaduwy s dětmi (7,10). Od půl sedmé jen sosám informace. Hotel tvrdí, že nemají žádné onemocnění mezi hosty, pokud se jim dá věřit. Nejhorší situace je v Colombu a pak v Galle (což je kousek).

0 Citovat

jenže to storno letenky je k ničemu, když u tří letenek zaplatím dalších 6 x 200 AED což je nějakých 7500,-kč, aby mě pak vrátili 25500 ve voucherech za tři letenky, který musím vybrat do 6 měsíců, což se mě letos už nehodí a navíc jen pro ty samé osoby a navíc když nebude žádá TOP akce, tak to ani nevyužiju

0 Citovat

takže mám dilema, jestli všichni tři jet ( mám nakoupeno hodně repelentů a moskytiéru a navíc budeme po celou dobu v hotelu a nechystáme se někam mimo hotel) , nebo nechat dítě doma a jet holt bez něho, nebo nejet vůbec.

0 Citovat

Píšou 200 AED per flight. Praha - Dubai - Colombo - Dubai - Praha jsou 4 lety. To je 800 AED krát počet osob. Nebo se počítá trasa a ne let?

0 Citovat

Záložní varianta - udělat z toho jen výlet do Dubaje a nechat propadnout lety do Colomba. U normální aerolinky to nejde. Ale FD je nízkonákladovka. Je šance takhle změnit let?

0 Citovat

toto by som im zavolal na ich linku..su tam celkom ochotni

0 Citovat

no to je otázka. David psal výše :"Platíš za směr a osobu, pokud to říkám správně. Tedy 4x200 AED." nevím, jestli je to myšleno 200 AED za letenku PRG- Colombo a 200AED za zpáteční let a nebo je to myšleno PRG-DXB-CMB 2 x 200 AED a 2 x 200 zpět. Navíc já letím ještě s tech. mezipřistáním na Maledivách, což by se už asi jako další let nepočítalo. No mazec toto řešit

0 Citovat

fúha, ja som pre celú rodinu bookol letenky s Emirates Viedeň-Dubaj-Colombo, je tá situácia moc zlá? zatiaľ to nemám moc naštudované, ale vyzerá to tak, že tieto epidémie bývajú každý rok, len teraz je to o niečo horšie? a pôvodne som ich chcel nasmerovať na juh do Hikkaduwy, to ale asi nevyzerá na dobrý nápad

0 Citovat

ono co citam je to kazdy rok... len tento rok je toho viac

The number of infections nationwide is already 38 per cent higher than last year, when 55,150 people were diagnosed with dengue and 97 died, according to the Health Ministry.

Problem je skor v mestach, kde sa komare mnozia jedna radost, asi vo vyssich polohach a niekde na plazi na vidieku to bude ok

0 Citovat

tak jak jsi dopadl. Stornoval jsi to? Já jsem oslovil paní, která dělá průvodkyni na Srí lance a žije tam a ta mě uklidnila, že to tam tak hroné není, že můžeme v klidu s dětmi přijet, když stejně budeme pořád na u hotelu a nepočítáme výlety do okolí. Takže já to stornovat nebudu a poletíme

0 Citovat

Letíme taky. Nakoupil jsem hromadu silných repelentů a budeme se držet jen na pláži a v hotelu. Zrušíme všechny výlety. V hotelu je jen bazén, není tam žádné jezírko (Travel bible diskuse, kde na Bali lehlo s dengue 5 ze 7 Čechů). Žádné romantické procházky za úsvitu či západu.

0 Citovat

Travel Bible diskuze... To až zle znie :D tiez tam chcu ist vsetci na Bali, ale pri tom nevedia ci do Chorvatska staci OP?

0