Ahoj, lidi chci se zeptat, jestli je nutné se při nástupu do letadla od Ryanairu prokázat nějakým dokladem o bezinfekčnosti? Bez ohledu na to, jestli ho cílová země vyžaduje nebo ne  .

Ryanair test

Založil ve fóru Letecké společnosti

Co kdyby se nejlepší aerolinka na světě aspoň řídila TIMATICem?

0 Citovat

Michal napsal(a):

Co kdyby se nejlepší aerolinka na světě aspoň řídila TIMATICem?

A oni se jím snad neřídí? V tomto případě nejsou požadavky na test v žádném rozporu. Je to stejné jako když firmy nepustí do práce nikoho, kdo nebude proočkován. Postě platí interní směrnice a pravidla a komu se to nelíbí, tak může pracovat jinde.

0 Citovat

Jenže u FR si hrají na to, že interní směrnice nemají a řídí se podmínkami vstupu dané země (+ ještě na ně přímo odkazují). Ty by taky měly být v TIMATICu.

0 Citovat

To nepopírám. Jenom říkám, že je to z pozice zákazníka těžko napadnutelné. 

0 Citovat

Teď ještě najít nějaký relativně čistý způsob jako cestující, jak si zajistit aspoň nárok na kompenzaci za odepření nástupu nebo přimět boarding agenta používat oficiální podmínky vstupu, když aerolinka údajně žádné speciální podmínky nemá.

Cestou do pekel je všude preventivně chodit na PCR test, ale řešení to jistě je. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Co kdyby se nejlepší aerolinka na světě aspoň řídila TIMATICem?


Tak určitě. 😀 Timatic je taky pozadu s aktualizacemi. Např. jim tam aspoň 3 týdny visel odkaz na bulharský výnos, za tu dobu již 2x aktualizovaný a jednou nahrazený novým. Taky neberou, aspoň v tomto konkrétním případě, ohled na fakt, že český občan cestující z ČR, tranzit netranzit, nemusí mít žádný papír. Prostě podle Timaticu letíš z ČR, nemusíš mít níc, letíš třeba z Rakouska, musíš mít test atp. Jaké boty mají u ostatních států, ani nechci vědět.

0 Citovat

Michal napsal(a):

všude preventivně chodit na PCR test, ale řešení to jistě je. 

Slovo "chodit" bych nahradil slovem "mít". 😆

0 Citovat

SDAN napsal(a):

https://www.onlinetestovani.cz/

Co toto, máte s tím někdo zkušenost, dá se to použít pro návrat?

 

No já myslím, že asi jo, když budete mít záznam v ÚZISu

0 Citovat

No kazdopadne ten bordel na me jako na zakaznika ma ten efekt, ze jsem se rozhodl (i pres dokoncene ockovani) ze uz proste letos nikam nepoletim, abych si planoval dovolenou u more pro 4 lidi za 50k a pak diky bimbasovi (at je to ten na prepazce nebo ten v HQ) nikam neletel, pro me neni uplne lakava predstava - zejmena pokud me s 2 a 4 letym ditetem nenechaji nastoupit na let zpatky - chtel sem si na zari koupit u FR Korfu ale po debate s manzelkou (v kontextu tehle diskuse) jsme to nechali lezet - dokonce se priznam ZE JSEM CHVILI PREMYSLEL ZE POJEDU NA DOVOLENU S CESTOVKOU - CHAPETE TO ? (Pak sem se profackoval pohrabacem, strcil hlavu do kyble s ledovou vodou, nechal se ustknout chrestysem a vratil sem se zpatky do normalu).

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tohle jsou ale spíše úsměvné věci. Co je mnohem závažnější je Lufthansa a její změny v oslovování cestujících. Tímhle to teprve začne a já jsem zvědavý, kdo přijde jako první s duhovým livery. 

Tipuji opět LH Gruppe, minimálně měsíc bylo duhové logo SN na FB a Twitteru a to byl jen průzkum reakcí... Napsal jsem jim, zda mohu jako hetero použít jejich služby, neodpověděli:-)

0 Citovat

@cali

Tak je pošli do řiti jako já před 20-ti lety. Jejich přestárlé letušky a letušáci a servis za to stejně nestojí. A kdo ví, kdo tam teď bude pracovat. Osobně bych nechtěl být obsluhovaným dvakrát přeoperovaným jedincem

0 Citovat

Takže neutrální oslovení Dear Sir/Madam je v současném korektním světě už také neakceptovatelné? 

0 Citovat

čím méně lidí bude kvůli těmto srandovním důvodům cestovat, pro mě lépe 

0 Citovat

@AlejandraS

No nějak nechápu, co ti na tom přijde srandovního a zároveň jsem si nevšiml, že by někdo psal, že přestane cestovat. To se ti asi něco zdálo.

0 Citovat

Musite se zacit mentalne pripravovat na to, ze si za par let budete muset vsichni vybrat jednu stranu - jestli neomarxisticka doktrina nebo Islam - ja uz mam jasno.. :D

0 Citovat

Kickass1, to děláš chybu. Zrovna Řecko má podmínky nastavené rozumně, zvláště pokud jsi očkovaný, jak píšeš. Korfu třeba v září je ideální, 50000 tam neutratis ani náhodou, v 2019 apartmán s bazénem (pro 2) za 14e na noc, je fakt, že minulý rok za covidu už srovnatelné staly tak 30-40, ale to jsme byli v srpnu. Taky se chystáme do Řecka na přelomu srpen/zari. 

Aktuálně jsem na Krétě a ani jednou mě nenapadlo, že by mě někdo nepustil do letadla.

0 Citovat

Zkouším hledat všude, ale možná to už někdo řešil. Jak je to s tím, že letím z Itálie do Rakouska a pak hned tranzit do česka? Bude potřeba tent před vstupem do letadla?

 

Díky.

0 Citovat

několikrát se to probíralo v  sekci "Mapa". Moje zkušenost z 25.7. (Sardinie). Na letišti  ještě před příchodem k "secure control" kontrola, ale stačilo říct, že letíme do Vídně a nechtěli nic.
Před vstupem do letadla naprosto žádná kontrolla. Ve Vídni se postavit do řady co nejvíc napravo (4 řady)  která je určená pro tranzit a opět žádná kontrola. 

0 Citovat

Ok, díky. Na chatu Ryanu odpovídají značně neurčitě.

0