zdar, riskli byste následující itinerář na dvou separátních letenkách s odbaveným skibagem? PRG CDG 1030 1215 AF1083 CDG YYC 1430 1530 WS0009 přílet na 2F, odlet z 2E vyzvednout skibag na oversize baggage, projít přes pasovku ven, přesun naproti na 2E, odbavit skibag, znovu security a pasovka.. Ranní AF lítá skoro vždy načas, ale vím, že CDG je povětsný špatnou organizací, chaotičností a pomalostí, tak pro jistotu konzultace se zkušenějšíma.. jaká je šance to nestihnout?  .

přestup CDG

Založil(a) ve fóru Letiště

7 reakcí

zdar, riskli byste následující itinerář na dvou separátních letenkách s odbaveným skibagem?
PRG CDG 1030 1215 AF1083
CDG YYC 1430 1530 WS0009

přílet na 2F, odlet z 2E
vyzvednout skibag na oversize baggage, projít přes pasovku ven, přesun naproti na 2E, odbavit skibag, znovu security a pasovka..

Ranní AF lítá skoro vždy načas, ale vím, že CDG je povětsný špatnou organizací, chaotičností a pomalostí, tak pro jistotu konzultace se zkušenějšíma.. jaká je šance to nestihnout?

0

Westjet a Air France by měli být partners. Takže zkusit ukecat odbavení zavazadla při odbavení až do Calgary, ale obávám se, že to nedopadne kvůli oversize. No a pak ještě kontaktovat AirFrance napřímo a zkusit spojit obě letenky. 

Jinak bych do toho osobně nešel, v současné době se nic predikovat nedá a ten čas je dost šibeniční. 

0 Citovat

floodland: i kdyby to nebylo oversize, podařilo se Ti někdy odbavit zavazadlo až do cílové destinace přes dvě samostatně koupené letenky?

Mně to zatím vždy striktně odmítli, a to i když oba lety byly oparované stejnou společností a zavazadlo nebylo oversize.
Případně spojení dvou letenek do jedné, neslyšel jsem o jedinném případu, kde by to šlo.
Jinak bych to samozřejmě využil rád.

0 Citovat

Ne nepovedlo. Ale z jednoho prostého důvodu. Nikdy to nebylo operované v rámci jedné aliance nebo partnery. Kdyby bylo, tak bych to logicky kupoval najednou. 

Ve tvém případě předpokládám, že přes AF manage booking máš přístup k oběma rezervacím. Takže bych to klidně zkusil. Za zavolání nic nedáš.

0 Citovat

ono to dohromady na jedné letence koupit ani nejde, AF lety WS nevidí, ani v MMB, ani při koupi nové letenky.
prg-cdg ještě koupené nemám, uvidím, jaké se sejdou reference k tomu přestupu, ale asi budu muset vzít ranní VIE-CDG, i když se mi to vůbec nehodí, PRG by byla ideální a na jiných letištích bych do podobného přestupu šel, ale o CDG kolují ty pověsti, jak tam jdou tyhle věci pomalu, tak raději sonduju.

0 Citovat

Měl jsem na jedné letence PRG-CDG-GIG s 1h 20m na přestup a stihl jsem s cca hodinovou rezervou. Vzhledem k těm legendám o CDG mi to přišlo jako skvělý čas. Ale bylo to na 1 rezervaci. Trošku jsem doufal ve zpoždění a kompenzaci a ono nic.

0 Citovat

Pokud jsi WS nekupoval napřímo, tak ještě zvaz dokoupení PRG-CDG u stejného agenta. Ten by měl být schopen to dát do jedné rezervace.

0 Citovat

Jednou se nám povedl v Zurichu přestup i s odbaveným zavazadlem za 20 minut. Počítáno od dosednutí letadla na runway po odrážení od stojanky. A to na nás ještě počkali, protože jsme přistávali už po plánovaném odletu. Doteď nechápu, jak to stihli.

0
7 reakcí