V souvislosti s rušení letů do Maroka sdílím svůj ověřený tip na levnou letenku. Koupit lety z Maroka kamkoliv (nejlevnější je kupovat přímo v marockych dinarech) a nejnižší ceny jsou 50 MAD. Během několika hodin a dnů budou tyto lety zrušeny. Ryan umožňuje tyto lety prebookovat na jakoukoli jejich trasu v rozpětí +-14 dnů s tím ale že se mi zatím vždy podařilo získat rebook cca +21 dní   .

Letenky s Ryan kamkoliv za 10ecek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Já mám všechno rychle, žádal jsem v 19h o změnu na červenec PRG-RHO a od dvě hodinky později přišla nová rezervace 

0 Citovat

Aleš _2 napsal(a):

Pánové, trochu jste mi nasadili brouka do hlavy s těmi potvrzovacími maily. Mně stále žádný nepřišel, ač novou rezervaci vidím ve svém profilu. Pokud žádný mail nepřijde ani v následujících hodinách/dnech, řešili byste to?

Já bych to neřešil, myslím si, že rezervace v profilu je dostačující. Pro svůj klid si udělej screenshot, kdyby se něco pokazilo, ať to můžeš reklamovat.

0 Citovat

Vrátila jsem se z oslavy až teď, takže zítra další kolo, a snad budu mít víc štěstí ;-)

0 Citovat

JardaM napsal(a):

[citace="baca12 "]

Tak ono to usetrenie je skreslene, sak ryanair dava dlhodobo dopredu zvacsa blaznive ceny, potom ide dole na normalnejsie ceny.

Jasně, že to je zkreslený, určitě bude cena časem nižší, ale určitě ne 240Kč. Jak už tu ale psal @Danny.709, teď si můžu zamluvit auto a ubytko mnohem levněji na pevné datum. A kdybych náhodou neodletěl, kvůli nějakému svému problému, což se mi jen letos stalo 3x, tak je to pořád jen blbých 240Kč. 

Jinak Tenerife na Velikonoce potvrzený. Fuerte na léto a Agadir na říjen zatím ne. Ze 4 změn, 1x email, 2x v profilu, 2x zatím nic.

[/citace]

Jardo nemas uplne pravdu ,uz jsem to psal Dannymu, mozna to vidim uhlem pohledu, kdy nejsem omezeny casove ,ale i tak, nejak jsem nemel pocit ze ubytovani co vybiram pro dva  je vyrazne jine cenove, kdyz ho rezervuju pul roku dopredu, nebo treba  mesic , letenky Ryanu jsou za beznych okolnosti  za nejlepsi ceny ty 3-4 tydny pred odletem ,pochopitelne kdyz vidim akci za 5-10 euro beru driv Ubytovani zasadne vybiram az po tom kdyz mam letenku  Tahle akce se vymyka bezne strategii Co se tyce aut tak ano ,ale v nekterych destinacich je lepsi  volit mistni pujcovnu a tam zase neni treba rezervace s pul rocnim predstihem  V zasade ale letenka ,zatim nastesti ,dela nejmensi polozku nakladu  A v soucasne dobe jsou letenky do 20 euro  za jeden smer po cele Evrope kazdou chvili , samozrejme ze i me tesi kdyz mam letenku za 5 euro vic nez kdyz ji mam za 20 ,ale vidim  v akci spis  hru  neco jako obchodovani na burze  , nebo takovy sport ci prestiz  ulovit co nejnizsi cenu 

Jinak jak uvadis ty letenky  Dublin -Praha  nebo opacne litam ja nebo zena  kazdy mesic nebo i casteji  a jeste nikdy  ani v lete jsme neleteli za 3000 Kc  Ani Kanary jsme neleteli za 4000 Kc ,ale psal jsem ze o prazdninach jsme tam nikdy nebyli  nevidim pro to duvod  

Velikonoce jsme treba uz nekdy  nekde meli kdyz jsme zena nebo ja chodili do prace ale za 9000 Kc to taky nebylo 

Takze ona ta realna uspora se hodne scvrkne  Tim to nijak nehanim,  ja koupil jednu letenku mam ji vymenenou a potvrzenou na leto neni  a jsem spokojeny Jen si myslim ,ze neni treba s toho delat takovou kovbojku 

Jen me napada takovy maly priklad letos Rhodos prelom cervence a srpna  kvuli karanteny, kterou bych musel po navratu do Prahy mit a tim bych nestihl letadlo do Dublinu, operativne zakoupene letenky  z Rhodosu do Dublinu primo  cena jedne kupovana vlastne 6 dnu pred odletem  (puvodne byla Praha a o zprisneni jsme se dozvedeli az na Rhodosu po priletu  -meli jsme tyden jen )  byla 17 euro   Ubytovani na tyden pro dva  pres booking bylo 300 euro ,poresil jsem s ubytovatelem prodlouzeni o tyden a dal mi ho za 200 euro ,,, a ted  mi rekni kolik bych usetril kdyz  bych mel vse zarizene  pul roku dopredu    Myslim ze jedina ztrata byla propadnuta letenka  z Rhodosu do Prahy ,jinak bych zaplatil za vse nejspis vic  ( cele ubytovani pres booking o 100 vic ne li jeste vic, protoze asi slevnoval kdyz nemel obsazeno   a letenka  v pulrocnim predstihu by za 17 euro taky  nebyla  )

Ale to jen tak, vsem tuhle neobvyklou akci preju ,ale stejne myslim ze to je  tah Ryanu, kdyz uz asi vedel driv nez kdokoliv tady, ze Maroko zakaze lety a zvolil tu moznost vymenit letenky za cokoliv  v prubehu celeho roku umyslne ,mozna to trosku podcenili ,ze to bude takova nakupni horecka 

edit: nerikam ze kdyz bych nakoupil treba  nekolik zpatecnich letenek ,ze bych si s tim nejak neporadil ,ale nedomnivam se ,ze ciste financni efekt  by byl tak silene  zvyhodneny , oproti tomu co budu vybirat pristi rok pred letem ,nebo treba jeste  ty Kanary na konec zimy myslim pochopitelne celkove naklady,  ne jen letenku  

0 Citovat

Michal: Ty jsi koupil přítelkyni letenku? No neke...

0 Citovat

@ Mikir.

Jasne, ze ta uspora nemusi byt vzdy obrovska. Netreba ale zabudat na to, ze nie kazdy sedi doma, a moze kedykolvek vypadnut. Dokonca je vela ludi co maju dovolenky nariadene na presne terminy. Takze pre tych je tato " akcia" idealna. Vyberiem termin, nehladim na cenu a vybavene. Nikdy ju lacnejsie ako za 5€ nekupis. Auto v exponovanych destinaciach si uznal.Ubytko..nikto nevie ako to bude buduci rok. Ked si objednam teraz so stornom, co pokazim? Obcas to skontrolujem. Ked bude casom nejake lacnejsie tak prehodim. Ked drahsie tiez nebudem lutovat. Uspora moze byt mensia, vacsia, ale vzdy bude.   Ps. Kedze si znalec Kanarom tak mi do SZ posli nejake tipy na ubytko na Tenerife. Nech sa to tu nezasiera.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

[citace="Aleš _2"]

Pánové, trochu jste mi nasadili brouka do hlavy s těmi potvrzovacími maily. Mně stále žádný nepřišel, ač novou rezervaci vidím ve svém profilu. Pokud žádný mail nepřijde ani v následujících hodinách/dnech, řešili byste to?

Já bych to neřešil, myslím si, že rezervace v profilu je dostačující. Pro svůj klid si udělej screenshot, kdyby se něco pokazilo, ať to můžeš reklamovat.

[/citace]

Taky si říkám. Udělám to tak, jak píšeš :-)

0 Citovat

Je obecně nějaké pravidlo, dokdy od zrušeného letu je potřeba zažádat o změnu? Když jsem měl Fez v půlce prosince, je ok napsat o změnu třeba až v březnu?

0 Citovat

Osobně bych to neriskoval, protože dřív nebo později tuhle vstricnou politiku zruší. A když zarezervuješ teď na dlouho dopředu je slušná pravděpodobnost nějaké změny a tedy budeš moci hýbat s termínem. Na druhou stranu při nejhorším refund. 

0 Citovat

Takze problem, pre ktory sa neviem pohnut s rebookingom je, ze supervizor zakazdym nepovoli presun na velkonocny termin 14.4. 

Ma to zmysel skusat donekonecna?

0 Citovat

Tak konečně po mnoha pokusech naděje- Leslie to poslala na ‘relevant department’ a změna by měla být provedena za 2-3 dny;-)

Nevím, zda se to dá považovat za ‘vyřízeno’, nebo zda to ještě někdo může neschválit.

0 Citovat

Asi nie. Ani mne nechcu prehodit do Stkholmu na 15.4,.

 

0 Citovat

Odo mna momentalne dalsi dvaja agenti pre zmenu uz ani nechcu pocut o zmene zdarma a ziadaju doplatit cenovy rozdiel. 

0 Citovat

Agent Patricia Si , květnové Faro bez problémů, už přišel i mail :-)

0 Citovat

Tak se zrovna dívám, že cesta, co jsme měl dnes do Maroka, mi zmizela logicky z těch cest naplánovaných  a přesunula se do předchozích cest, kde už samozřejmě není žádný proklik na požadavek změny nebo refundu. Je to nějaký problém při žádosti o změnu? Nějak jsme si myslel, že zrušeny let někde zůstane vyset s těmito možnostmi a ne že ho jednoduše přesunou do předchozích, kde už není žádná možnost s tím nic dělat.

0 Citovat

Není, taky jsem žádal u letu, který mi zmizel. Jen se musí přes chat. 

Jinak Richard teď taky úplně bez problémů přehodil na léto. 

0 Citovat

Dík

0 Citovat

Tak jsem právě měnil přes chat na konec října 22 a bez problému, jen musím počkat na schválení.

0 Citovat

Dělaj cavyky, ale určitě nám to všem vyjde :-) ! Já po ranní debatě s Justynou o pár hodin později hlásím druhou úspěšnou změnu letu, tentokrát na VIE - MLA - VIE na týdenní výlet koncem května .. psala, že to musí schválit nadřízený, mám počkat dva dny a kdyby nic tak se ozvat .. asi už nás mají plný zuby, tak to trošku urychlují :-)) Takže já dva ze dvou, "ušetřeno" oproti současným cenám víc jak 6tis na výlety, které byly tak jak tak v plánu.

0 Citovat

Ja som rano menil (nepamatam uz agenta)  na Septembrovy Vie-RHO-VIE. Vypytala si datumy, a aj presne casy letov. Agentka bola zatial asi najodmeranejsia, ale zmeny prisli o 3 hodiny bez problemov.Aj vcera si pytali cas na Velkonocny Stokholm(ten nepresiel ani na 3 pokus). Necudujem sa, ze toho uz maju dost. Ved minimalne polovicu ziadosti od pondelka musia mat od ludi s tohto vlakna😀

 

0 Citovat

Nepodceňoval bych Poláky, Maďary ani spořivé Němce ;)

0 Citovat

Ja Vam vsetkym zavidim, ako Vam to tak lahko rebookuju na chate...

Neviem, ci som na Ryanair blackliste, ale vzdy sa ma snazia s niecim odbit, (cakat dalsich 48hod, doplatit cely rozdiel, nemoznost zmeny na dany termin, nemoznost zmeny, lebo tie lety su len na predaj), najnovsie aj tym, ze mi rovno zaziadali o refund pricom som ich ziadal o rebook. Dokonca nefunguje ani tlacitko na rucny rebook do +-14 dni cez Ryanair web...

Mam asi 20 jednosmeriek, podla vsetko sa vsetky tvaria, akoby ich kupoval OTA (pritom boli kuponave v apke) a zatial ma to stale len peniaze a kopec casu, fakt nechapem.

0 Citovat

indierock napsal(a):

Ja Vam vsetkym zavidim, ako Vam to tak lahko rebookuju na chate...

cakat dalsich 48hod, doplatit cely rozdiel, nemoznost zmeny na dany termin, nemoznost zmeny, lebo tie lety su len na predaj

Mna odbyli s argumentom, ze lety su len na predaj v tych Velkonocnych terminoch.

 Tazko povedat preco ta nemaju radi. Tak ale v najhorsom si to nechas vratit. Ja mam tiez este 1 1smerku a tiez rozmyslam ze ju refundujem.

0 Citovat

@indierock: Buď v klidu, mně udělali 2 změny (paradoxně Velikonoce a srpen), ale na další 2 čekám, u jedné mám prý čekat 72h (červenec), u další mám napsat na support za 5 dní (říjen). Nechápu to, nevidím v tom logiku, zkoušej dál :)

Ale je pravda, že u těch změn, na které čekám, byl support odtažitý a ani se nerozloučil. U těch dvou, co už mám, byli velice příjemní.

0 Citovat

Hele tak nevím jestli mám štěstí nebo co, ale vždycky je pozdravím jménem, řeknu že mám problém se zrusenym letem, napíšu booking ref, co to bylo za trasu. Pak je požádám, zda by byli tak laskaví a mohli mi to změnit na trasu tu a tu a rovnou poslu i termíny a nejlépe časy. Pak předem podekuji a čekám. 

Většinou pak následuje ověření s číslem. Pak napíše ať chvilku počkám. Potom napíše, že to musí poslat výš a že změnu zadal a do X hodin by se mi to mělo potvrdit. 

Takhle jsem si s nimi psal x-krat a zatím pokaždé stejný scénář. Jen dnes čekám na změnu v appce nějak dlouho, tak uvidíme, kdy to schválí. 

0