V souvislosti s rušení letů do Maroka sdílím svůj ověřený tip na levnou letenku. Koupit lety z Maroka kamkoliv (nejlevnější je kupovat přímo v marockych dinarech) a nejnižší ceny jsou 50 MAD. Během několika hodin a dnů budou tyto lety zrušeny. Ryan umožňuje tyto lety prebookovat na jakoukoli jejich trasu v rozpětí +-14 dnů s tím ale že se mi zatím vždy podařilo získat rebook cca +21 dní   .

Letenky s Ryan kamkoliv za 10ecek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Mám to stejně jako Michael. 

0 Citovat

Michael. napsal(a):

Hele tak nevím jestli mám štěstí nebo co, ale vždycky je pozdravím jménem, řeknu že mám problém se zrusenym letem, napíšu booking ref, co to bylo za trasu. Pak je požádám, zda by byli tak laskaví a mohli mi to změnit na trasu tu a tu a rovnou poslu i termíny a nejlépe časy. Pak předem podekuji a čekám. 

Většinou pak následuje ověření s číslem. Pak napíše ať chvilku počkám. Potom napíše, že to musí poslat výš a že změnu zadal a do X hodin by se mi to mělo potvrdit. 

Takhle jsem si s nimi psal x-krat a zatím pokaždé stejný scénář. Jen dnes čekám na změnu v appce nějak dlouho, tak uvidíme, kdy to schválí. 

Uplne stejna zkusenost, vsechny tri rezervace mi prehodili hned na prvni pokus a nijak to nerozporovali. Jen u jedno zminili, ze to nejde zdarma na srpen ze to je velkej shift a kdyz jsem se zeptal do jake doby to jde tak rekl, ze to muzem zkusit a posle to na supervizora. Do 48 hodin pak vse v aplikaci zmenene…tak nevim zda nahoda

zkousel bych dal a nebo uz na Agadir letenky prisli a dostali instrukce :)

0 Citovat

Presne tak isto. Pekne pozdravit menom. Vopred podakovat a vzdy to islo. Na ten zaciatok uz mam urobenu sablonu, a len som menil mena agentov a PNR letov😀

0 Citovat

Ja to vidim skor na nieco ako blacklist, lebo pisem rovnakym sposobom ako ostatni.

Napr. moj email, na ktorom zalozene mam Ryanair konto, tak chat neberie a zakazdym ho oznaci ako invalid a az kym nezadam nejaky lubovolny iny tak neviem spustit chat. Zaroven na vsetky lety mi pyta overenie identity a aj na chate sa ma pytali, ci som nakupoval ako OTA.

0 Citovat

Hele s tím mailem je to možný, protože mám standardní mail u Ryanairu a proste nikdy mi u nich neprojde platba kartou a netuším proč (jedině přes paypal) a dříve to bylo bez problému. Jenže Paypal nešel použít na jednosmerky z Maroka, takže jsem to rezervoval přes jiný mail. Dlouhou dobu jsem netusil, proc mi nejde u Ryanairu platit kartou, až jsem prostě změnil email a najednou vše bez problému.  Vůbec netuším, jak se můj mail dostal k nim na blacklist,  ale proste s tím nejde nic udělat. Teď už s tím asi nic neuděláš, ale příště bych to koupil přes jiný mail. 

0 Citovat

Jsem stejně slušná a asertivní jako vy- navíc je angličtina můj denní chleba- a uspěla jsem až na počtvrté (pravda, včera jim zrovna vypadly všechny lety od dubna, a dnes mam čekat 3 dny na změnu). Asi je to prostě o štěstí.  

0 Citovat

Ráno jsem dělal check-in na první vánoční letenku - jde.

0 Citovat

Mne sa včera tiež stala zvláštna vec s agentom. Menil som BLQ-AGA-BLQ. Chcel som veľmi VIE-MAD-VIE na Silvestra (30.12.-3.1.), keďže mi ho Wizzair zrušil a prestal tam lietať z Viedne. Samozrejme, napísal mi, že to nepôjde, lebo sú to off limit dátumy. Tak ok, hovorím si, nebudem to skúšať už piatykrát, nech mi to zmení na leto, 30.7.-6.8. na VIE-TFS-VIE. Že ok, zadá to vyššie. Ten Madrid však letenka stojí asi 160€, Tenerife 330€. No a dnes ráno vstanem a v appke vidím predsalen ten Madrid. Nechápem, či to tam niekto porovnával, v každom prípade ešte mám jednu return takto voľnú. Toto je sen cestovateľa, ďakujem za tip.

0 Citovat

Chci poděkovat Honzovi za super tip. Nakoupil jsem X letenek a akorát sedím v letadle směr Barcelona a nikde žádný problém. 🙂 Zpáteční letenka za 240 korun z Prahy, krása. 


20211204-095009.jpg

0 Citovat

Já už proleteno VIE-MLA, když vidím že v Česku sněží, moc rád jsem utekl. 

0 Citovat

@ Dominik Krizanovic

Vidis, keby ti preslo to Tenerife tak by sme leteli spolu.

0 Citovat

@Dominik Pokud si o to zadal můžeš to ještě změnit, když jim vysvětlíš situaci. Psal jsem o tom sem. Jen pár stránek zpět. 

0 Citovat

Nestalo se někomu, že by mu to agent schválil na chatu, ale pak mu nepřišel email o potvrzení od vyššího ani to nevidí v systému? Jednu změněnou jednosměrku jsem měla schválenou hned skoro, ale řešila jsem naráz i druhou změnu a říkal, že obě poslal na potvrzení výš, ale už jsou to 4 dny a nic, ani potvrzovací email ani to nemám v systému tu druhou změnu, tak přemýšlím, jestli ještě čekat nebo se znovu ozvat. Ráda bych to měla konečně z krku :D

0 Citovat

Napiš znova 

0 Citovat

Asi bych se ozval znovu. Mně sice doposud žádný potvrzovací mail nepřišel (je to již přes 3 dny od žádosti), nicméně v rezervacích jsem změnu viděl cca za 3 hodiny.

0 Citovat

Tak můj první pokus nevyšel - agentka Mutaz trvdí, že všechny únorové lety z Vídně na Tenerife jsou zrušené - i když jsou v prodeji - což je prý možné ...

0 Citovat

To už jsem řešil taky. Doporučuju:

1) zkusit znova a pak kdyztak ještě jednou

2) napsat agentovi, že si myslíš že mají technical issue a jestli by tvůj požadavek poslal nadřízenému

3) vrátit se k bodu 1

Jo a jakmile narazíš na Nicole, tak ten chat rovnou ukonči, s ní nemá význam cokoliv diskutovat 

0 Citovat

Díky Honzo za super tip.

Bohužel zatím jsem se nikam nedostal se změnou letenek. Vždy tvrdí, že je to zrušené i přes to, že je možnost to koupit. Ta první mi sice řekla, že se spletla a že mám jen čekat, že mi to změnila, ale pořád ke změně nedošlo. Další tvrdí, že dojde ke zrušení, že to mají v systému a nenechá je to změnit let. Let, co mi nabízeli, zatím nechci, tak zkusím zase zítra, jestli nebudu mít víc štěstí na někoho, kdo mě pustí na to, co chci.

0 Citovat

Diky, díky, diky, máme Krakow- Tenerife na červencové svátky- a za pusu. Doporučuji vytrvat, na chatu jsem byla několikrát. 

0 Citovat

Jeden poznatek… jako nahradu za ty zruseny lety do/z Maroka jsem bral MXP-JTR-MXP. Nicmene dnes jsem zjistil, ze Ryanair udelal zmenu v letovem radu a let zpatky byl zmenen z cca 13h nekam na 22h. V appce tuhle zmenu mam natvrdo bez nejakyho upozorneni, ze doslo k zmene letu… samozrejme puvodni potvrzujici email na tu zmenu na lety do/z JTR mi neprisla, takze ted nemam proti Ryanairu nic v ruce… cele se to tvari jako by byl zmeneny let o 9h z me strany schvalen. Appka zadnou zmenu letu nehlasi. Asi bych vsem doporucil sem tam si zkontrolovat, ze ryanair neudelal zmeny na vasich letel + si vytisknout do pdf-ka itynerare at se mate pripadne cim branit… zitra zkusim chat, ale moc tomu nedavam. Vzhledem k te cene letenek me to zas az tak uplne netrapi.

0 Citovat

Ano taky mám nějaké změny, přišel ale jen jeden email. Sice to v MyFlights není jako jakkoliv změněné (není vidět, že to bylo původně jinak), ale nebuď nervózní oni to v těch systémech mají a můžeš žádat refund a nebo rebook, již vyzkoušeno loni. V emailu je: 

You can choose to change your flight to the next available flight on the same route or to a flight departing one day before or one day after your new departure time. There are no flight change fees and you do not have to pay any fare difference.

• Click here to contact our Customer Service team (subject to opening hours) if you wish to avail of the free change option.

• Please note that any changes exceeding the above periods will be subject to flight change fees and additional fare difference (if applicable).
 

A pak accept a refund

Pokud je změna více než 5 hodin umožní změnu na kterýkoliv termín

0 Citovat

Změnili někomu nějakou letenku na Maroko? Já už se 3x připomínal (protože to je to poslední, co mi chybí) a dnes mi bylo třikrát řečeno, že už support změny letů dělat u Maroka nemůže, že tam je nejistá situace po celý rok 2022.

0 Citovat

Vypadá to, že na nějaký čas máme po srandě: https://www.moroccoworldnews.com...travel-ban

 

0 Citovat

Honzo díky. Dnes mi přišlo potvrzení a poslední 2ks mám změněné.

Bral jsem jen 6 letenek ale Řecko v květnu a Sicílie v červnu za 5€ potěšily.

0 Citovat

Jestli je tu jeste nekdo, kdo ma zruseny let do Maroka a vyckava s rebookingem, tak necekejte. Mela jsem let NAP - AGA na zitra odpoledne. Cekala jsem se zmenou, protoze chceme letet nekam v lednu, kde bude nejmene restrikci (k rebookingu jsem chtela sednout a vymyslet dnes vecer), odpoledne mi ale prisel mail z Ryanair, ze moje zadost o refund byla schvalena a penize mi vrati zpet na kartu. Hned jsem se pripojila na chat a argumentovala, ze jsem o zadny refund nezadala, ze je cca 24h do odletu a v mailu o rebooking deadline nebo automatickemu refundu nebyla ani zminka a ze bych chtela tento let rebookovat na jiny. No nepochodila jsem, pry uz tuto rezervaci v systemu ani nevidi (u me taky zmizela) a ze uz se s tim neda nic delat....takze kdo si nechaval jeste nejake lety "na pozdeji", necekejte a mente hned...

2