V souvislosti s rušení letů do Maroka sdílím svůj ověřený tip na levnou letenku. Koupit lety z Maroka kamkoliv (nejlevnější je kupovat přímo v marockych dinarech) a nejnižší ceny jsou 50 MAD. Během několika hodin a dnů budou tyto lety zrušeny. Ryan umožňuje tyto lety prebookovat na jakoukoli jejich trasu v rozpětí +-14 dnů s tím ale že se mi zatím vždy podařilo získat rebook cca +21 dní   .

Letenky s Ryan kamkoliv za 10ecek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

MichaelH - ano měl jsem několik routu, všechny jsem proměnil.

Když se vzpírali, tak jsem použil hlášku:

It is written in my manage booking:

Select any flight our entire network and choose the dates that best suit you.

 

... Včera proběhlo v tisku, že se Ryanair nedohodl s Portugalskou vládou a odvolal 5 000 letů

1 Citovat

Uf, vzhledem k tomu, že z Prahy je Ryanair jediná opravdová a relativně spolehlivá nízkonákladovka, tak mě jejich problémy vůbec netěší. I z Prahy toho už zrušili dost a nové linky během covidu ani teď nejsou. Ammán byla jediná exotika, co ještě z Prahy měli, byla by to škoda.

0 Citovat

Taky mi zrušili Amman v dubnu..ještě před 4 dny byla zpáteční Víden-Amman s Wizz za 20e ale ted už to vypadá, že i wizz zrušil komplet lety. Tak jsem koupil aspon Ryan a uvidime..

0 Citovat

Pridam dnesnu skusenost, ktora je asi neriesitelna.

Chcel som spravit rebook zruseneho marockeho letu, na let do Portugalska na poslednu chvilu, ktore su teraz ci uz z Polska, Madarska... vacsinou vypredane (tipujem pre UA), no obcas v systeme naskocia 1-2 volne letenky. 

Takto som dnes cez chat ziadal zmenu na zajtrajsi let BUD-OPO (bola tam posledna volna letenka, den predtym na let KRK_OPO, ktory sa tiez vypredal medzicasom, kym mi ho stihli zmenit) no nakoniec mi prisla potvrdena rezervacia na zajtrajsi let FAO-OPO! Medzitym samozrejme sa ta posledna zajtrajsia letenka BUD-OPO vypredala.

Ked som sa opat ozval na chat, ze spravili chybu, tak uzavreli to s tym, ze jedine riesenie je, ze si mam sam zaplatit rebooking a fare difference fee a prebukovat si to sam na iny let, ktory potrebujem a nasledne to potom eskalovat na Ryanair a ziadat peniaze naspat. To mi pride jednak riskantne, lebo nemam istotu, zeby mi tie peniaze vratili, jednak ani nemam ako vybrat iny volny let najblizsie dni smer OPO a okrem toho my moje Ryanair konto dost nefunguje, vzdy to chce customer verification form bez vysledku atd...

Takze som sa pre ich chybu s touto rezervaciou myslim, ze uz nenavratne rozlucil, nakoniec zajtra FAO-OPO odleti, a max. mozem sa s nimi opat natahovat a mozno dostanem naspat svojich 49 MAD.

0 Citovat

Stalo se vám někomu, že agent urputně tvrdil, že let, na který chcete přebookovat, není k dispozici? A to i když na stránkách se normálně prodává (dokonce za celkem nízkou cenu). Má smysl zkoušet další a další agenty nebo to prostě nepůjde?

Případně, je nějaké omezení na jaký nejbližší let se dá přebookovat? Chci letět za cca 10 dnů, nehraje tam nějakou roli, že je to blíž než za 14 dnů?

0 Citovat

Normální věc, zkoušet dál...

 

 

2 Citovat

Taky mi agent trvdil, že lety nevídí, ale další to normálně změnil. Takže zkoušej a určitě to vyjde

1 Citovat

@indierock: Řešitelné to je, ale chce to čas. Minulý týden jsem strávil celkem 3,5 hodiny na chatu :(

Nejdřív hodinu, kdy jsem s velmi pomalou paní přehazoval VIE-AGA a AGA-VIE na podzim a pro druhého pasažéra refund.

O den později rovnou 2,5 hodiny a při jednom spojení vystřídal rovnou tři agenty. Dáma totiž jednu rezervaci obrátila a u druhé zrušila špatnou osobu. A pak jsem koukal, jak hluboko králičí nora vede:

1) agent umí po chatu změnit už rebookovaný let na jinou linku nebo jiné datum.

2) agent sice neumí hýbat s již refundovanou rezervací, ale po autorizaci s nadřízeným (čekání v řádu minut) umí vytvořit novou s platebním odkazem na libovolnou částku. Že teď letenka stojí 100 € nevadí. Umí vytvořit v hodnotě již refundované rezervace, např. 4,99 €.

Bohužel se zdá, že ze 3 refundů dorazil jen jeden, tak si budu muset dát nové kolečko. Ale prý jim to zpracovávají lidé, tak jim dám ještě pár dnů.

0 Citovat

Já čekám na refund už dva měsíce a vždy mi potvrdili že to pošlou. Jdu se znovu připojit na chat. 

0 Citovat

U mne to bylo stejně, hned jsem poslal screen Ryanair bookingu na údajně neexistující let a během chvíle mi to přehodily. Okamžitě v mailu a za cca 30 minut na webu a v app.

Myslím, že jde o to na koho narazíš a kdo má jaké pravomoce.

0 Citovat

Já dneska úplně to stejné, vybral jsem si nový let a na to mi agent napsal, že mi to nemůže změnit, protože ten let byl zrušen.

Poslal jsem screen a na to mi napsal, že se omlouvá, že zrušen nebyl, ale je už plný. Tak jsem poslal další screen, že jdou stále koupit letenky a během chvíle mi to přehodili..... zajímavé :D

0 Citovat

Taky jsem se s tím setkal už mnohokrát, ze zkušeností to s daným agentem nemá cenu řešit, takže rozloučit se a spojit se s jiným :)

0 Citovat

Druhý agent mi požadavek eskaloval, s tím, že potvrzení přijde do dvou hodin. Ani po půl dni se nic nestalo. Takže zítra druhé kolo. Leda, že by se spletl a měly to být dva dny, ale divil bych se. Každopádně neztrácím naději, i kdybych měl agentů zkusit deset, díky za povzbudivé zprávy.

0 Citovat

Někdy přišlo potvrzení do hodiny, někdy jsem čekal i přes týden. 

0 Citovat

Také doporučím vytrvat a ideálně mít připraveny print screeny. Když mi bylo sděleno, že přehodit nelze, ptže trasa nenalezena nebo vyprodána nebo apod. nesmysly, tak stačil poslat důkaz, že to tak není a vyřešeno obratem i se stejným agentem, byť jsem byla upozorněna, že schválit musí nadřízený, přestože jsem měnila trasu až na březen příštího roku ! Do pár hodin vše zmněněné a potvrzené. Držím pěsti všem.

@janvidim jak dopadla opětovná žádost o refund ? Měla jsem za to, že raději rychle pošlou peníze zpět než aby měnili lety. Trošku mi ten jejich systém frnká :-)

0 Citovat

Řekli, že to pošlou, tak uvidíme 

0 Citovat

Mně se to seklo na tom posílání. Že nemůžou, že to bylo přes OTA (ačkoliv nebylo), a že buďto za 0,35 € online nebo offline s dodáním kopie pasu, dokladu adresy, účtu z OTA, naskenovaným formulářem s podpisem. Což jaksi nemám náladu jim tam ládovat celou řadu osobních údajů. K tomu se ten let, co neletěli, objevil v past bookings jako že se letěl. Druhý agent na to, ať si pošlu complaint.

Mám dojem, že to bude jednodušší řešit přes ESC.

0 Citovat

Já jim ty údaje dodal a řekli že pošlou peníze

0 Citovat

Nevíte někdo náhodou - když měním Maroko za nějakou linku, můžu změnit i jedno jméno z původní rezervace?

0 Citovat

Ahoj...mela jsem lety do Maroka, menila na lety z Vídně na Rhodos na červen, pro tri rodiny, vsichni jina jmena,  to potvrzeno, vse v pohode od cca prosince ...ted mi prisly 3x mail o possible double booking, na tyhle tri rezervacky a ze mi vraceji penize zpet na kartu....stalo se to uz nekomu?lety z my trip zmizely a nejde je ani dohledat rucne...na chat se budu snažit dostat zitra...aktualni cena tech "novych" letu je pres 250euro/osoba....

0 Citovat

Zajímavé. Já teda ještě neměl nějaký lety přehozený a dnes mi přišel email, že mi vrací peníze na kartu. Obávám se, že s tím nepůjde udělat nic ani přes chat. Nicméně dej vědět, zda byl úspěch nebo ne. 

0 Citovat

Zvláštní. Vůbec jsem se této akce (letenky z Maroka) nezúčastnil. Standardně jsem booknul letenky na léto z Vídně do Barcelony, a dnes refund a prý duplicate booking. Rezervace zmizela. No není to skvělé? 

0 Citovat

@Kuffenbach: těžko říct. Pokud jsi nechtěl letět, tak je to skvělé. Pokud jsi letěl chtěl, tak to zas moc skvělé není. Ale když se raduješ... tak je to skvělé.

0 Citovat

aga.endy napsal(a):

Ahoj...mela jsem lety do Maroka, menila na lety z Vídně na Rhodos na červen, pro tri rodiny, vsichni jina jmena,  to potvrzeno, vse v pohode od cca prosince ...ted mi prisly 3x mail o possible double booking, na tyhle tri rezervacky a ze mi vraceji penize zpet na kartu....stalo se to uz nekomu?lety z my trip zmizely a nejde je ani dohledat rucne...na chat se budu snažit dostat zitra...aktualni cena tech "novych" letu je pres 250euro/osoba....

Ja som mal possible double booking na par letoch. Ale mne to vyhodilo chybu uz pri pokuse o zmenu. Takze sa to hned riesilo refundom. Ak si pred zmenou mala double na tych letenkach, tak to mozno spatne stornovali. Ak nie, tak je to cudne, ale asi s tym nic nespravis. Kazdopadne to skus cez chat.

0 Citovat

Změnit let poslaný do refundu neumí. Ale někteří agenti umí vytvořit novou rezervaci na původní jméno s původní cenou.

0