Nemáte někdo aktuální zkušenosti? Cesta z ČR do Bratislavy a z ní odlet do nějaké země EU. A po zpátečním letu opět tranzit z Bratislavy do ČR. Je to v pohodě jak v Bratislavě, tak v příslušné zemi EU? Myslím tím, jestli kvůli tranzitu z ČR na letiště Bratislava nemusím vyplňovat slovenský formulář a při odletu zpět do Bratislavy ze země EU taky nemusím vyplňovat slovenský formulář, protože budu hned pokračovat do ČR? Z/do Vídně jsem to párkrát absolvoval bez problémů, bez vyplňování rakouského formuláře pro cestu z ČR do Vídně a bez vyplňování rakouského formuláře pro let ze země EU zpátky do Vídně. Funguje to stejně i s Bratislavou? Teoreticky by mělo podle informací co jsem našel na webu. Ale teorie a praxe se často liší...  .

Lety z/do Bratislavy v covid době

Založil ve fóru Letiště

10 reakcí

Nemáte někdo aktuální zkušenosti?
Cesta z ČR do Bratislavy a z ní odlet do nějaké země EU. A po zpátečním letu opět tranzit z Bratislavy do ČR. Je to v pohodě jak v Bratislavě, tak v příslušné zemi EU? Myslím tím, jestli kvůli tranzitu z ČR na letiště Bratislava nemusím vyplňovat slovenský formulář a při odletu zpět do Bratislavy ze země EU taky nemusím vyplňovat slovenský formulář, protože budu hned pokračovat do ČR? Z/do Vídně jsem to párkrát absolvoval bez problémů, bez vyplňování rakouského formuláře pro cestu z ČR do Vídně a bez vyplňování rakouského formuláře pro let ze země EU zpátky do Vídně. Funguje to stejně i s Bratislavou? Teoreticky by mělo podle informací co jsem našel na webu. Ale teorie a praxe se často liší...

0

Opravdu se tu nenajde nikdo, kdo v poslední době cestoval z Bratislavy? To budu průkopník?

0 Citovat

Musíš to holt zkusit 😉

0 Citovat

No už to tak začíná vypadat...

0 Citovat

Já letěla minulý týden z Bratislavy a do Bratislavy, ale moc ti nepomůžu. Hned jsme tranzitovali domů do ČR, ale formulář jsme radši vypnili, zabere to chvilku. Ono přece jen na letišti v Bratislavě se domluvíš, že tranzituješ a že nic není potřeba. Ale pokud by probíhala kontrola v cizí EU destinaci před odletem - jestli máš formulář+bezinfekčnost, tak tam už se budou hůř vysvětlovat podmínky ohledně tranzitu. Ale nikdo nás na Maltě nekontroloval na letišti při cestě do Bratislavy, ani v Bratislavě, tam jsme jen prostě prošli halou a byli venku.

0 Citovat

Ono to hlavně začíná vypadat, že se v době dohledné ani vzdálené obstrukcí nezbavime a podle informací z různých končin 🌎 mi přijde, že nějaké uvolňovací operace jsou jen fraška. A že je třeba počítat se vším. Komu nevadí papírování a špejlování, ten cestuje celoročně. Kdo na to nemá nervy, ten zkusí proklouznout jen v létě, kdy všichni milostivě obdrží cestovní škvíru 🤯 

A že to, co někomu někde prošlo ztrácí na relevanci, neb jinému to projít nemusí.

Když si všichni zvykli na pidisáčky s kosmetikou v ✈️ , zvyknou si i na 😷, špejle a papirování. Je to jen otázka času a masírky. Jen tomu všemu stačí dát správný “důvod”🤢

divan napsal(a):

No už to tak začíná vypadat...

2 Citovat

Na mzv.cz se píše, že formulář není potřeba pro tranzit. Na https://korona.gov.sk/cestovanie-do-sr/ se mi to nepodařilo najít, ale aspoň tam píšou, že tranzitující mají výjimku z karantény. 😆 Jinak pro dopravu do SK letecky je speciální formulář na webu slovenského Ministerstva dopravy, ale nevím, jaké jsou u něj výjimky. Nedávno jsme letěli z/do BTS a nevzpomínám si, že by po nás někdo kterýkoli z těch formulářů kdekoli chtěl a ani v mezinárodním vlaku, na jehož použití člověk na Slovensku potřebuje certifikát, se nikdo neobtěžoval něco kontrolovat. Po příletu zpět se mě pohraničnice po zhlédnutí českého pasu sama zeptala, jestli tranzituju a po mém nadšeném souhlasu (ve skutečnosti jsme museli díky děravým jízdním řádům v Blavě přespat, ale všechny covid lejstra jsme stejně měli v pořádku), mě hned pustila (chtěli jsme stihnout bus, což se díky nějaké místní pindě ve frontě přede mnou, která až na místě vyplňovala papírový formulář, stejně nepodařilo).

0 Citovat

Díky všem za informace. Máme letět za 3 týdny, tak pomalu sbírám info. Podle toho co jsem nastudoval na SK oficiálních webech by měl být při letu do Bratislavy povinně vyplněný PLF formulář (žádnou výjimku jsem nenašel, ale možná jsem jen špatně hledal) https://www.mindop.sk/covid/form...76ca165193. Ale podle toho co píšete to asi na letištích moc neřeší.

0 Citovat

v posledních měsících létám celkem dost po Evropě a největší problém je prostě ten, že nikdy nemáš tušení, kdy někomu u gatu prdne v hlavě a rozhodne se, že nemáš nějaký vyplněný formulář a nepustí tě do letadla... i když mě to vůbec nebaví, tak stejně všechny požadované formuláře ještě doma (i ty příletové) prostě vyplním... i když z 90% to po mně nikdy nikdo na žádném letišti v Evropě nechtěl... zabere to pár minut a mám klidnější hlavu... jediný na který jsem rezignoval, tak je ten český.. ten je snad úplně nejhorší.. nabíhání adresy, než mi to přijde na mail, tak klidně i 20 minut... prostě masakr.. i když, kdybych letěl zpět do ČR, tak ho se sebezapřením stejně vyplním..:)

1 Citovat

divan napsal(a):

Opravdu se tu nenajde nikdo, kdo v poslední době cestoval z Bratislavy? To budu průkopník?

Letam a jezdim 2x mesicne do Bratislavy někdy přes Vídeň a nikdy žádná kontrola ani vlak ani autobus ani auto. Jedine ve Vídni kontrola covid pasu. E hranici jsem neměl vyplněnou. Ta se dá vyplnit u případné kontroly. Primárně stačí komplet ockovani 

0 Citovat

Ještě jednou díky za poznatky. Asi preventivně vyplním https://www.mindop.sk/covid/form...25cd698e4d a možná i tu ehranicu, i když předpokládám, že nikdo nebude chtít nic vidět a nikoho to nebude zajímat. Ale vždycky zůstane určité riziko, že na letišti narazím na někoho zbytečně aktivního kdo to bude vyžadovat a dohadovat se pak s někým hodinu před odletem že nemá pravdu by bylo zbytečné.

0
10 reakcí