Ahoj, rád bych s rodinou v létě na Mallorcu. S termínem bohužel nehnu. Mám v plánu nejet s cestovkou, ale pokud by měl někdo nějaký dobrý tip, mohl bych to přehodnotit. Nicméně můj hlavní dotaz je, jestli čekat na nějaké levnější letenky nebo koupit teď? Podle Letusky z Prahy to vychází na cca 6000Kč.  Díky, Martin  .

Letenky na Mallorcu v srpnu

Založil ve fóru Hledám letenku

19 reakcí

Ahoj, rád bych s rodinou v létě na Mallorcu. S termínem bohužel nehnu. Mám v plánu nejet s cestovkou, ale pokud by měl někdo nějaký dobrý tip, mohl bych to přehodnotit. Nicméně můj hlavní dotaz je, jestli čekat na nějaké levnější letenky nebo koupit teď? Podle Letusky z Prahy to vychází na cca 6000Kč.  Díky, Martin

0

Ahoj, no pokud máš pevný termín a neletíš v dny, kdy lítá Ryanair, tak to moc levnější nebude. Pokud můžeš někam dojet, třeba do Drážďan, tak tam hodně ušetříš. Ještě se podívej na stránky Eurowings z Prahy, jak to maj naceněný.

1 Citovat

Jsme od Pardubic, takže na jakékoli jiné letiště než Praha je to docela daleko. Jako být to jen dospělí, tak v pohodě, ale s dětma je to potíž....

Kouknu ještě na Eurowings a Rynair, jak to mají s termínem. Já mám dva týdny dovolenou, tak v rámci ní. Tzn, nějaký den sem tam s tím hnout jde, ale nejde to moc výrazně.

 

Díky.

0 Citovat

Tak Ryanair létá v sobotu, což je pro podobné účely ideál a cena okolo 3 tis. Samozřejmě bez zavazadla. Jedno 20 kg stojí 1200 Kč. 

1 Citovat

260 km do Vídně, nebo z Pardubic do Alicante a potom na Malorku.

1 Citovat

Přesně tak, koukal bych i po okolních letištích: Dresden vychází na cca 100 Eur RT (Ryanaier). Alteranativa z Vídně po celý srpen cca 60 Eur RT (Ryanaier), Nürnberg cca 90 Eur RT (Ryanair), polská Wroclaw cca 130 Eur RT (Ryanair).

1 Citovat

Z Pardubic jsi dnes ve Wroclavi přes Trutnov za 2,5 hod...a možná i rychleji, pokud do srpna Poláci otevřou další část dálnice směrem k hranici...

1 Citovat

Taky zrovna řeším ...  z Vídně nebo Bratislavy se dají kolem 2 tis v srpnu ..... Jsme z Ovy, sedneme na vlak i s dětma na letišti jsme za 4 hoďky a dost peněz ušetřených ;-) Radši je utratím na Malorce za Sangrii ;-)

0 Citovat

Já teda chápu, že tohle dojíždění za letištěm 3 a více hodin není pro každýho, já bych to nikdy neabsolvoval. 

Busů jezdí pár denně, plus mít rezervu v případě špatný dopravní situace a už má člověk v podstatě celý den dovolený pryč kvůli letu po Evropě. Kdybych si měl vybrat Mallorku za 3k z Prahy a zadarmo z Vídně v 6 ráno, jako pražák nebo pardubičkák letím vždy z Prahy :) 

1 Citovat

jj, mám to právě dost podobně. A jako dospělej ještě dobrý, když to vezmu jako součást tripu. Ale tahat se takhle s dětma je opruz. Navíc i ta doprava na vzdálenější letiště něco stojí. Z Pardubic do Vídně je snad lepší jet vlakem a je to 5h. Norimberk je přes 4h, Drážďany přes 2,5h přes Prahu, Wroclav je asi taky 2,5h. Ta se zdá nejrozumnější. Ale zase ty letenky vychází za stejnou cenu jako z Prahy. 

0 Citovat

Nevim jaky cas odletu je z te Vidne ale jestli je RT za 60 euro v srpnu tak neni moc nad cim vahat Vindbona  R73 je pohodlna z  Prahy 4 a pul hodiny stoji v Koline a na Viden hbf prestup a za 15 minut je clovek na letisti

0 Citovat

A kolik bude stát jízdenka na vlak? Ryanair teď z Prahy lítá od 70 do 95€. Za to mi ta 4h cesta teda nestojí. Z Pardubic do Vídně 4,5h. Lístek tak 600Kč/25€

0 Citovat

Rozhodne let z Vidne, loni jsme promysleli dovcu na poslední chvíli (srpen) a Mallorca z Vidne stala 600kc / os bez kufru.. Nakonec jsem si koupil za 1200 Menorcu, která je o parník lepší, ale tam určitě v srpnu nejezdi, je to tam příliš male, na ty kvanta turistu, co tam litaji..

1 Citovat

Srpen je ostatně naprd úplně vsude na jihu. Španělům i Italům začínají prazdniny. Minule leto jsem byl ve Faru a jak začal srpen, jsem myslel že je Španělska invaze...

1 Citovat

Co jsou platne levne letenky, kdyz ubytko a auto v srpnu je katastrofa🤷. Jinak byvaji i za 250Kc z Drazdan, Berlina v lete.

0 Citovat

Srpen ve Španělsku a hlavně Itálii nemá smysl ani s letenkami za 5 EUR z marocké akce:-)

1 Citovat

Pokud člověk miluje teploty 35-40 stupňů, tak si tam ten srpen užije 🙂

0 Citovat

Na levne letenky jsem se sveho casu nechal nachytat do Fara a horko tezko jsem pak sehnal hotel za 500 euro Loni byl na konci cervence a zacatku srpna Rhodos s +45 az 50 a pozary ale vedel jsem co vybrat a davy nebyly  Spanelsko a Italii v srpnu nebrat

0 Citovat

Srpen ve Španělsku smysl má, ale třeba v Baskicku nebo Asturii, tam je příjemněji než v Česku a i těch lidí podstatně méně než na jihu. 

0 Citovat

No, já jsem tak cvičně koukal na Rhodos a letenky plus minus stejné, auto plus minus stejné, ubytko nevím. 

 

Kam jinam jet k moři v srpnu? V rámci Evropy a okolí. Jako táhnout se přes půl světa fakt nechci. 

0
19 reakcí