Trochu mě ten zmatek rozčiluje! Letíme z PRG s přestupem v AMS na Barbados (BGI) Barbados chce RT-PCR (ne PCR rychlotest - ten uznává jen den starý) covid test ne starší 3 dnů My odlétáme z PRG 27.2. v 18:15 - přílet do BGI 28.2. 16:45 ghc genetics, garantují test do 48h jak se to počítá ten čas? od odběru nebo od sdělení výsledku?  vůbec nevím jak naplánovat co nejlepší čas odběru :-( má s tím někdo zkušenost?        .

Covid testování - poradí někdo? díky - možná i dobré info pro ostatní

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Trochu mě ten zmatek rozčiluje!

Letíme z PRG s přestupem v AMS na Barbados (BGI)

Barbados chce RT-PCR (ne PCR rychlotest - ten uznává jen den starý) covid test ne starší 3 dnů

My odlétáme z PRG 27.2. v 18:15 - přílet do BGI 28.2. 16:45

ghc genetics, garantují test do 48h

jak se to počítá ten čas? od odběru nebo od sdělení výsledku? 

vůbec nevím jak naplánovat co nejlepší čas odběru :-(

má s tím někdo zkušenost?

 

 

 

0

Z vlastní zkušenosti vím, že každý odběrový místo si to dělá, podle svýho. Někde jsem měla na certifikátu čas odběru, jednou jsem tam měla čas, který by seděl zhruba na dobu odeslání vzorku do laboratoře či jeho přijmutí v labině a jednou jsem tam měla až čas kdy vystavili certifikát, pak se v tom má někdo vyznat :-( . Ale asi pro jistotu počítat s tou nejméně vhodnou alternativou, že tam prostě bude čas odběru.

1 Citovat

Doporučuji MCE. Ti garantují výsledky do 24 hodin.

 

1 Citovat

...aluška : přesně. Počítat s nejhorším a doufat v nejlepší. Moje dopravy k dovoleným mají taky spoustu hodin a řeším úplně stejný problém.

 

Docela prekér když před startem letadla  do Ameriky přijde info - test pozitivní. To si proste docela nedovedu představit.

1 Citovat

Podle faqu na visitbarbados to berou jako dny, nikoliv 72 hodin, takže pro přílet v pondělí by měl stačit test z pátku (je tam pěkná tabulka ohledně "three-day window").

Jinak co se týká rychlosti, tam mám opakovaně výbornou zkušenost s testovacím místem v Praze Kunraticích na Dobronické, PCR dělané ráno ("žvýkací" test), výsledky ten samý den odpoledne. Naposledy vyzkoušeno tento týden v pondělí. Všechny certifikáty, které mám udávají datum odběru vzorku, se stejným údajem generuje EU certifikáty i očko aplikace.

2 Citovat

Za poslední dva roky jsem toho nalétala dost a vždycky jsem měla na certifikátu uveden čas odběru vzorku, kromě jednoho případu, kdy tam byl čas předání vzorku do laboratoře, což bylo o hodinu později, takže, bohužel, musíte každopádně počítat s časem odběru.

A teď záleží, jestli má Barbados napsáno, že musíte mít test starý max. 72 hodin nebo 3 dny?

A má to být před odletem nebo před příletem do země?

2 Citovat

Já zase můžu doporučit test ve VFN v Praze Na Bojišti. Z odběru daného dne do 17,30 h. je výsledek stejný den večer. Čas jsem měl psaný až ve 21 h., i když zde není hodina důležitá. Případně dají bez poplatku i papír další den po 12 h. Typ testu píšou nucleic acid amplification, přičemž RT-PCR je jedna z variant NAAT, ale používaná většinou v praxi, takže to by snad být problém neměl (a pokud ano, může být i jinde).

1 Citovat

Piratice napsal(a):

přesně. Počítat s nejhorším a doufat v nejlepší. 

Počítat s horší z pravděpodobných variant to ano, ale počítat s nejhorším, to už by bylo lepší cesty do zemí, kde je třeba test, odložit.

1 Citovat

Libor_S: jj, tak nějak. Prostě kdo na TO nemá, bude muset čekat kam až si koroňák sedne a podle toho se zařídit. Sama jsem napnutá kam až.

( s nejhorším = počítat s tím že se na dovolenou dotyčný nedostane a to ani za cenu zvýšených nákladů, a možná ani náklady stačit nebudou)

0 Citovat

CovidPass - Očkovací certifikáty Covid 19 - Komplet všechny 3 dávky. Ohledně cestování platí po celé EU a ve všech dalších zemí, kde to vyžadují. Expresní vyhotovení do 24h. Kontakt - marekpokorny26@gmail.com

0 Citovat

@Piratice: Pro mnohé by asi bylo ještě horší mít pozitivní test před odletem zpět v případě povinnosti ho mít.

0 Citovat

marekpokorny26 napsal(a):

CovidPass - Očkovací certifikáty Covid 19 - Komplet všechny 3 dávky. Ohledně cestování platí po celé EU a ve všech dalších zemí, kde to vyžadují. Expresní vyhotovení do 24h. Kontakt - marekpokorny26@gmail.com

Oznámeno na Policii ČR.

3 Citovat

Libor_S napsal(a):

@Piratice: Pro mnohé by asi bylo ještě horší mít pozitivní test před odletem zpět v případě povinnosti ho mít.

 

to b horší nebylo :-D (žena by sice zuřila) ale protáhli bychom si dovolenou o další týden či 14 dnů, většina leteckých společností je v rámci pozitivního testu ochotna zdarma presunout letenky, jen jsou další výdaje za pobyt, ale to je život :-D

1 Citovat

Žena dostala ještě zajímavý nápad, udělat si jeden ten test s rezervou cca tech 48h a pak druhý ještě těsně před odletem, který vám přijde už jen do mejlu, tak pokud to někde neuznávají na letištích jen elektronicky, což se tu na foru píše, tak je možnost být časově připravený a případně si druhý někde na letišti vytisknout

0 Citovat

Přesunutí letenek zdarma se ale může prodražit v případě nákupu levných letenek. Třeba u Iberie by to znamenalo asi dorovnání do standardní ceny z 5500 Kč v mém případě. V některých zemích (asi ne v Mexiku) by to znamenalo zbytek dovolené v izolaci. Většině lidí by to vadilo kvůli práci a dovolené.

 

0 Citovat

To by mělo smysl jedině pro případ posunutí letu, ne?

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Přesunutí letenek zdarma se ale může prodražit v případě nákupu levných letenek. Třeba u Iberie by to znamenalo asi dorovnání do standardní ceny z 5500 Kč v mém případě. V některých zemích (asi ne v Mexiku) by to znamenalo zbytek dovolené v izolaci. Většině lidí by to vadilo kvůli práci a dovolené.

 

máme to s KLM, ty tvrdí stejně jako Emirates, že v případě pozitivního testu jsou letenky přesunuty na nejbližší volný termín ve stejné kategorii, ale samozřejmně se může stát, že bude třeba až za 2 měsíce :-D , ale myslím, že v současné situaci jsou spíše všechny letecké společnosti vstřícné a obsazenost letů není tak velká

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

To by mělo smysl jedině pro případ posunutí letu, ne?

 

to né, nejhorší scénář je ten, že by člověk nedostal fakt výsledek dříve než 48h předem, to znamená jít přesně  48h před odletem,  Barbados chce 3 dny starý test, ale v 18:15 už třeba u nás test nedělají, pak je 48h na výsledek a 28h letu s přestupama, ale -5h na Barbadosu, takže ani nevím jak se počítají časová pásma v rámci covidu :-D

 

0 Citovat

Do Mexika byla v poslední době obsazenost letů vysoká. Můj let s Levelem do Cancúnu na 100 %. Zpět z Mexico City s Iberii asi 95 %.

0 Citovat

V každém případě je v tomto případě lepší si na test zajet někam, kde mají kratší lhůty. Navíc jde o celé dny a ne hodiny viz výše.

1 Citovat

Jako neockovany a bez  ceskeho zdravotniho pojisteni  musim chodit na  RT -PCR  pri kazde ceste z Prahy do Dublinu  a vyuzivam  covidpoint  vedle Florence  jedou denne do 23 hodin tak jde vybrat hodinu kdy to clovek potrebuje  Vetsinou tam je pak  uvedena hodina absolvovani testu , jednou se mi stalo ze  tam byla  hodina jinak ale  v muj prospech , to byl nejak vikend vecer  Davam si test tak  aby na priletu nebyl prekrocen ten cas 72 hodin  Nevim jak na Barbadosu  ale  Dublin uz na to kasle  Ted jsem letel  z Vidne  taky  zadna kontrola  Ten Covidpoint ma vyhodu  ze  prijde vlastne do druheho dne lekarsky  certifikat  s presnymi udaji i razitkem  kdyby nahodou byl zadrhel  na  ocko uzis   Zatim mi to ale vzdycky prislo   Samoplatce do druheho dne 1250 Kc  ten samy den  1600 Kc  na ocko uzis se to ukazalo o neco pozdeji  Ted jsem treba letel  v pondeli odpoledne  na test jsem sel v  sobotu dopoledne  zaplatil radeji vysledek ten samy den  od covidpointu to dorazilo v sobotu odpoledne  na ocko uzis se to ukazalo  v sobotu vecer  slo mi o to abych si to v klidu v nedeli vytisknul  a nespolehal jen na mobil ze to prijde  Odjizdel jsem rano v pondeli do Vidne  Bezne  ale naplanuju odber tak aby to vyslo tech 72 hodin 

Kdyz byste si zaplatili tu rychlejsi variantu  a sli  26. dopoledne  tak do 27,podvecer byste to meli mit i z ocka uzis  s  covidpointu to prijde  jeste 26 do vecera   no a  pro Barbados  mate  rezervu  az do 1.3. dopoledne Asi se da jit i 25 ,na tu variantu za 1250 Kc ,ale vzhledem k priletu na Barbados  az v 16.45  by bylo treba jit az po te  17 radeji treba pozdeji kvuli zpozdeni  ale to by pak nemuselo  vyjit  na ten odlet  27, v 18,15 a rovnez by nebyla zadna rezerva pro prilet na Barbados  Takze kvuli 350 Kc bych neriskoval  Pochopitelne  ze bude test jiny nez negativni neresim i proto bych volil  odberove misto  s kvalitnejsim testovanim 

1 Citovat

Je otázka, jestli jsou z Prahy, když trvá na tom místě s 48 h. Pokud ano a pokud vůbec jsou samoplátci, tak je blbost si připlácet za rychlost, když např. VFN to dělá ten samý den bez příplatku pro všechny.

0 Citovat

Za mě je super Prevedig. Bez nějakyých nutných plateb navíc dávají mezinárodní certifikát s razítkem a číslem pasu. Jednou jsem byl v 8 ráno v 5 odpoledne mail a podruhý jen kvůli potvrzení že ten moribundus mám asi ve 4 odpoledne a ve 2 ráno mail s výsledkem.

1 Citovat

Zašel bych tam být tebou 26. Ráno. Nechat to až na 27… budeš někde na Ruzyni shánět tiskárnu a vyplňovat na mobilu appky? Dost na prd ☹️

1 Citovat

Dnes jsem volala do VFN, zda certifikát do zahraničí v AJ posílají e-mailem a nevím zda jsem jen měla smůlu na pána po telefonu, ale říkal, že certifikát do zahraničí od nich, tak jedině vyzvednout osobně  vytištěný na druhý den po 12.hodině, že e-mailem neposílají (jedině později stáhnout na ocko (pokud se to včas propíše), problém by nebyl ho vyzvednout, ale pokud ho potřebuji zaslat v PDF pro autorizaci do destinace, tak nevím, jak se budou tvářit na skenovanou verzi. Nebo máte nějakou jinou zkušenost s VFN, zda ho i posílají na přání e-mailem? děkuji

0