Trochu mě ten zmatek rozčiluje! Letíme z PRG s přestupem v AMS na Barbados (BGI) Barbados chce RT-PCR (ne PCR rychlotest - ten uznává jen den starý) covid test ne starší 3 dnů My odlétáme z PRG 27.2. v 18:15 - přílet do BGI 28.2. 16:45 ghc genetics, garantují test do 48h jak se to počítá ten čas? od odběru nebo od sdělení výsledku?  vůbec nevím jak naplánovat co nejlepší čas odběru :-( má s tím někdo zkušenost?        .

Covid testování - poradí někdo? díky - možná i dobré info pro ostatní

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Libor_S  mozna mas pravdu taky jsem se dival na  VFN drive ale  pro papir tam musis jit na druhy den a kdovi jak  se to rychle prepise na uzis ocko  Dneska uz asi bude tech samoplatcu dost kdyz  konci platnost po dvou dakach nebo tech 270 dnech Navic prece jen nemocnice tak tam mohou chodit vic i ti co skutecne covid maji  Mam pocit ze ten Covidpoint  vedle te Florence nosi testy do laboratore kde  se resilo HIV Odbery a pristup  tam je na velmi profesionalni urovni a vzdycky to prislo i ta levnejsi platba  do druheho dne  Otazka je  prave u nich  kdyz by se to na ocko uzis neprepsalo ,ale to je kazdeho vec co zvoli a kdy Ja mam s tim Covidpointem dobrou zkusenost tak jsem doporucil Navic  lepe dostupne misto vlakem ,autobusem , 

0 Citovat

@Libor_S:  speciálně Mexiko si pamatuji, jak jsme zde komunikovali kvůli testům, i potencionální obsazenosti letu. Austrian přímý let z Vídně do Cancúnu i zpět nakonec plno, udělali jsme před odletem upgrade do PE, tam ofi bez požadavku testu, zpět také nic ( podmínky LH transit ), ale byl jsem připraven na "diskuzi" při check in, nikdo nic nechtěl. Malá perlička - kapacita PE 24 míst, z toho 5 volných. Při letu zpět z Cancúnu na 2 obsazená místa přišli další 2 lidi a dohadovali se, kdo tam má sedět, měli boarding p. stejný :-) letušky se snažili 2 čekajícím maďarům omluvit a nabízeli jim business zdarma jako omluvu, ti nerozuměli ani něm, ang, tak již sedící rakušáci řekli, že jim to nevadí a zdarma šli do business místo nich...:-). Na ta volná místa PE během letu přicházeli lidi z economy, tam bylo narváno a asi se chtěli vyspat v klidu, vždy do půl hodiny je palubní personál důrazně poslal zpět, někteří se zkoušeli i dohadovat...

1 Citovat

caisla napsal(a):

Dnes jsem volala do VFN, zda certifikát do zahraničí v AJ posílají e-mailem a nevím zda jsem jen měla smůlu na pána po telefonu, ale říkal, že certifikát do zahraničí od nich, tak jedině vyzvednout osobně  vytištěný na druhý den po 12.hodině, že e-mailem neposílají (jedině později stáhnout na ocko (pokud se to včas propíše), problém by nebyl ho vyzvednout, ale pokud ho potřebuji zaslat v PDF pro autorizaci do destinace, tak nevím, jak se budou tvářit na skenovanou verzi. Nebo máte nějakou jinou zkušenost s VFN, zda ho i posílají na přání e-mailem? děkuji

Pán má pravdu. Propsání může trvat (můj aktuální pozitivní, který mám jako užitečný suvenýr z letu z Mexika, tam zatím není ani za 20 h. od SMS). Já bych se skenované verze nebo i ofocené mobilem nebál.

@mikir: Viz výše a je to spíš pro Pražáky, kteří nemají problém tam zajet i pro papír, pokud se rychle nepropíše.

0 Citovat

Nerozumím té VFN. To je pro ně takový problém poslat elektronicky podepsané PDF, které pro účely ověření mohu dále poslat mailem?

0 Citovat

Dělají to bez poplatku, tak můžeš být rád i za toto. Když chceš lepší servis, jdi jinam.

@mikir: Ještě dodám, že je to na dvoře, takže chycení se bát nemusíš, zvlášť ne omikronu. Ten bys spíš měl vítat, když dokonce i Bill Gates řekl, že je lepší než vakcíny.

0 Citovat

@Libor_S  Omikronu bych se nebal  uz o vanocich jsem silne uvazoval ze se necham nakazit od zeny  klasickym covidem ,ale vzhledem k tem rizikum  kdyz bych musel do nemocnice kde bych se pak nedoplatil  a taky nebyla jistota ze to chytnu hned a pak by mi nemusela vyjit karantena a test na cestu zpet jsme to zavrhli a byli jsme spolu az  po te jeji karantene  vysledek mela na ocku po 11 dnech o prodelani  Omikron bych taky nemusel chytit vubec  Jedina sance  ze testy prestanou nebo alespon prejdou vsechny zeme  na antigen  ale spis bych bral pristup Norska  nebo Svycarska  snad se pridaji dalsi Urcity kompromis by mohl byt v Novavaxu ale ani o tom nejsem presvedceny ze bych si ho nechal pichnout Vim ze ti co se nechali naockovat  tem se  ta varianta uplneho uvolneni nelibi ,ale je to podle meho nejspravedlivejsi  reseni  a jakysi bonus tem  co 2 roky  nic nechytli Stat jsem nepripravil ani o petnik kdyz jsem zadne zdravotni sluzby nepotreboval  ale ja musel zaplatit za testy  nejen v CR ale i v Irsku a  loni i v Recku dohromady uz 22 tisic -(( pricemz mi nic nebylo a zadny test nevysel pozitivne  takze v podstate vyhozene penize a sponzoring ,ktery jsem  nezvolil dobrovolne ,ano dobrovolne jsem odmitl se nechat naockovat Ovsem mem prijmy nejsou jako treba ma Djokovic 

1 Citovat

Asi už blbě vidím. Místo varianta jsem četl varlata. Trochu mě to vyděsilo. :)

2 Citovat

mikir napsal(a):

 Vim ze ti co se nechali naockovat  tem se  ta varianta uplneho uvolneni nelibi

Teď už snad jen pár posledních ze zmanipulovaných jedinců nechce úplné uvolnění (třeba od půlky března, když ne hned a aspoň do konce léta, protože další vývoj je nejasný). S převahou omikronu, který působí jako respirační choroba, není důvod pro pokračování jakýchkoli opatření (já ani neměl rýmu, jen 2 dny lehčí bolest svalů a mírné škrábání v krku, 1 večer horečku a pak 1 den zvýšenou teplotu a zřejmě už vyvanulý 1dávkový Janssen mi asi nepomohl k lepšímu průběhu a dřív jsem covid neměl). Ti uvádění zemřelí s covidem mají omikron na rozdíl od dřívějších variant, kde to většinou bylo úmrtí s covidem (často jako poslední kapkou) a někdy na covid, už jen shodou okolností (odpovídá to rozšíření v populaci) a nebudou to žádná nadúmrtí.

2 Citovat

Tak když se to bere takhle, tak já jsem taky státu nedobrovolně zaplatil za pravidelné testování docela dost peněz. Sice jsem neplatil ani korunu, ale vše šlo ze zdravotního pojištění, takže o ty peníze má teď stát méně na poskytování klasické zdravotní péče. 

1 Citovat

....zajímavé počty. Takových lidí bude určitě více. Teď hlavně abychom přes léto nemuseli místo náhubků nosit samopaly. A na podzim znovu přemaskovat....to už by potom ty peníze byly úplně šumák. 

0 Citovat

Neví někdo, jak dopadnou lidi, co si do 270dnů nenechají píchnout třetí dávku, chápu, že jim přestane platit covidpas, ale co když se pro očko rozhodnou třebas na podzim, budou muset zase absolvovat všechny 3 dávky od začátku nebo bude stačit si píchnout jen ten booster a covidpas se obnoví? 

0 Citovat

[citace="Aluška "]

Sláva, že je tu někdo, koho zajímá to co mne a a umí to srozumitelně napsat.

Jak dopadnou??……no blbě - jak jinak? Neb nechat se furt dokola pichat nebo jet na léto na Mácháč mne osobně teda krká. Sice momentálně média řeší néco jiného, ale až jim otrne, tak myslím, že se bude v likvidaci procházejících vakcín pokračovat. Obavám se, že za Á bude správně. Možná je tu někdo kdo ví víc....

0 Citovat

Aluška napsal(a):

Neví někdo, jak dopadnou lidi, co si do 270dnů nenechají píchnout třetí dávku, chápu, že jim přestane platit covidpas, ale co když se pro očko rozhodnou třebas na podzim, budou muset zase absolvovat všechny 3 dávky od začátku nebo bude stačit si píchnout jen ten booster a covidpas se obnoví? 

Na to jsem se ptal přímo na MZ a bylo řečeno, že booster kdykoliv a platí okamžitě. Nic nepropadá a nemusí se celý proces opakovat. Takže v klidu.

2 Citovat

Floodland......hmm, tak budu v klidu, dám si čaj a vyčkám potvrzení od předsezonnich předskokanů. Naděje umírá poslední, bylo by to fajn. 

 

....i když pravda, tak si vzpomínám, že v telce jakýsi košiláč hovořil, ze si nemáme dělat svoje soukromé opichavací schémata podle potřeby. Tetanus se tuším taky nesmí prošvihnout......i když opichaní po 10 nebo 15 letech, to by se dalo přežít ale to koroňácké totok, grr.

Nu, chtělo by to asi néjaké “smeroplatné” vyjádření.

0