Ahoj, nemáte prosím někdo dobrý tip, kam letět za exotikou v termínu 15. 5. - 9. 6. 2022? Jde nám o to, aby byla letenka za dobrou cenu, na cestě jsme nemuseli 3x přestupovat a zároveň bylo v destinaci pěkně počasí (žádné monzuny). Jinak preferujeme spíš zajímavější přírodu (Thajsko) než nekonečné pláže a leháro. Díky moc!  .

Tip na výhodnou exotiku v termínu květen/červen 2022

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

6 reakcí

Ahoj,

nemáte prosím někdo dobrý tip, kam letět za exotikou v termínu 15. 5. - 9. 6. 2022?

Jde nám o to, aby byla letenka za dobrou cenu, na cestě jsme nemuseli 3x přestupovat a zároveň bylo v destinaci pěkně počasí (žádné monzuny). Jinak preferujeme spíš zajímavější přírodu (Thajsko) než nekonečné pláže a leháro. Díky moc!

0

To je jako když přijdeš do restaurace od Michelina a máš v kapse dvacku.

1 Citovat

Já jsem četl na výhodnou erotiku, tak mě to také zajímalo;-)

4 Citovat

Asi chceš vzdálenější exotiku a musel bys upřesnit, kolik je max. cena, ale tam nemám přehled o cenách a ideální počasí v tu dobu může být u mnoha destinací problém (bývají deštivější dny i týdny oproti zimě a začátku jara), i když tajfuny většinou nehrozí.

Pokud nic takového nenajdeš, v zásadě ty požadavky splní Jordánsko, i když termín taky není ideální kvůli horku u moře. Letenka je dokonce jen za 40-50 eur za 1 směr s Ryanairem z Vídně. Pláže u moře nic moc a v té době bude denní maximum u moře (i Mrtvého moře) kolem 40 st.C, ale příroda i památky jsou krásné a většinou budou maxima kolem 30 st.C díky nadmořské výšce. Já tam byl na 11 dní s půjčeným autem a v rychlejším tempu jsem stihl to hlavní, ale dovedl bych si představit i 3 týdny v pomalejším tempu s přidáním dalších míst.

1 Citovat

Za to Jordánsko bych taky hlasoval... byli jsme tam vloni v červnu a přišlo mi to snesitelné. Pravda, spotřeba pitné vody byla velká a rychle to v láhvi zteplalo, ale dalo se. Výhodou je, že je tam (asi) míň turistů. U Rudého moře v červnu super, u Mrtvého pravda výheň, ale tam zas člověk není dlouho.

1 Citovat

Diky za tipy! Jsem rad, ze tady nekdo smysluplne poradil a neni tu jen ten nesmysl od Ewinga. Nechapu, proc by exotika nemohla byt za dobrou cenu 😀

Zatim mam v hledacku Mexiko nebo Thajsko. Letenku bych chtel tak do 18.000,- Kc a rad bych se s letem vesel do 13 hodin a max 1 prestup. Jen v tom Thajsku prej bude jak v pradelne a muzou byt casto deste. 

0 Citovat

Dešťů v Thajsku někde u Krabi nebo Ko Samui bych se tolik nebál viz dnes jiné vlákno. S deštěm nebo prádelnou to může být v Mexiku podobné, což by u moře v klimatizovaném ubytku nevadilo. I nedávno tam byla vlna horka:  https://www.telesurenglish.net/a...-0011.html

0
6 reakcí