Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Tak já myslel přijít na odbavení a myslet si že mám business. Nevím zkusím to půjdu tam a uvidím. V rezervaci nemůžu nic dělat jako business 


screenshot-20240229-060840-gmail.png

0 Citovat

Ale to bude chyba len v nadpise,  Fare class je tam Q a to je Economy...

0 Citovat

Saudia využita při cestě do Thajska, pocity mám smíšené.

Při cestě do Thajska vše OK.

Při cestě zpět pár zádrhelů:

- 14 dnů před odletem zpět nás informovali, že se čekání na letišti v Saudské Arábii prodlouží ze 3 hodin na 14 hodin.

- Snažili jsme se domluvit na zajištění hotelu či přebookování letu - komunikace ze strany Saudie - nula. Whatsapp v Thajsku nefungoval, americký Skype nezvedali, telefonní číslo na pobočku v Bangkoku bylo odpojené. Reagovali jsme aspoň mailem, který byl určený ke komunikaci se Saudií a opět žádná odpověď. Skončilo to tak, že jsme si hotel zaplatili sami...

- Při letu zpět jsme dostali hned po vzletu jedno jídlo a pak nám další jídlo dali až za 6 hodin. 6 hodin nedali ani žádné nápoje. Vzhledem k tomu, že při letu tam roznášeli nápoje a jídlo mnohem častěji, nepochopil jsem jejich přístup.

- Třešničkou na dortu byly 2 malí arabský spratci, kteří nám při cestě zpět neustále kopali do sedačky. A Tatínek Mohammed s partnerkou byli v business třídě...

- Závěr jiná kultura, jiný přístup - s Ryanairem aspoň člověk ví, na čem je.

 

 

 

0 Citovat

@bistricky první příspěvek a takhle zhurta :D

1 Citovat

Mě by spíš zajímalo, jak to bylo s vízem - trazit bez víza je dle oficiálních informací možný jen do 12 hodin.

Když jsem loni volal do Saudie (2x na americké, víckrát na německé, číslo, vždy mi to zvedli.

0 Citovat

Inak to jedlo a pitie nesuvisi nahodou s tym, ze sa medzi tym ako ste leteli spat zacal ramadan? 

0 Citovat

Pokud vím, tak cestující mají z půstu výjimku. Loni jsem letěl se Saudií o ramadánu a jídlo nám neodpírali. Krom toho, když zrovna nic nevozí, vždy lze přivolat letušku tlačítkem a o něco požádat, nechápu tedy stěžovatelův přístup. 😆

2 Citovat

Tady citim trosku takove to mrzenicko.... letenka stala zajiste nizsi stovky EUR, zmeny v letovem radu a chaoticky pristup aerolinky a jista nepruznost pri zmenach je tady uz delsi dobu znama...a to, ze ma Saudie daleko do 5star airline take.... a to, ze posadka nenosila piti...presne jak je psano v komentarich predemnou, neni nic jednodussiho si nekoho privolat nebo si jit do galley rict, aspon se clovek behem toho letu protahne :) ramadan neramadan, urcite cloveka letuska pryc neposle...  a parchanti kopajici do sedacky muzou stejne tak sedet v uzasnem Emirku nebo Tatarku... :)

3 Citovat

Ahojte

prosím viete mi poradiť? Mali sme kúpene letenky cez Saudiu do Thajska Bangkok na termín 27.6.2024-13.7.2024. Letenky pred vianocami zrušili. Vybavili sme si ihneď cez Saudiu náhradné letenky, dokonca priame lety cez Austrian z Viedne - Bangkok. Potvrdená zmena leteniek bola zo strany Saudien bez problemov, videli sme v aplikácii nové letenky cez Austrian. Dnes sme si vsimlu, ze letenka VIE- BKK cez Austrien bola zrusena - iba tento jeden smer. Volali sme tam, ze nas let zrusili, ale ze nam nemozu dat iny, to musi riesit Saudien. Volali sme do Saudien a tam zas informacia, ze nam nemozu uz ponuknut nic ine, len na tu jednu letenku smer Thajsko nam vratia peniaze, alebo pojdeme cez nich letom s prestupom v Rijade. Mali ste niekto tento problem? Naozaj nam Austrian nemoze dat nahradny let, ked nam zrusili ten prebookovany? dakujem

0 Citovat

Tak měli jste štěstí, že jste ještě stihli změnit lety na Austrian. Teda jak se to vlastně vezme. Austrian není povinen vám nic nahrazovat. On vám nic neprodal. Jediná šance je dle mého letět přes Rijád. Popřípadě si dokoupit jednosměrku jinde, což ale vyjde cenově jako zpátečka. Nebo si nechat vrátit půlku peněz a koupit si novou zpáteční letenku u nějaké normální aerolinky a třeba Austrian zruší nebo posune výrazně i druhý let a dostanete zpátky celou cenu původní letenky. Já bych se na Saudy vykašlal úplně. Bohužel jejich vstřícný přístup je minulostí.

3 Citovat

S přestupem v Rijádu je nějaký problém?

0 Citovat

Nejdřív si koupíte letenku s přestupem, a pak si stežujete, že Vám aerolinka nabízí tutéž alternativu? 

3 Citovat

Však se to tu pomalu mění v zábavní web, tak co. 😆 Možná by stálo za to vnuknout nějakému televizákovi nápad na pořad "Výměna letenek".

0 Citovat

... nebo "Wizzair Survivor"

2 Citovat

Už se těším na Joxe, co tu bude psát, až mu zruší Korean jeden let a Saudi mu nabídnou vrácení půlky peněz, nebo cestu přes Rijád. To bude jistě velká zábava.

2 Citovat

Pokud nebude na cestu přes Rijád potřeba vízum, tak to v pohodě přežiju. 😊 Ostatně původní byl přes Džiddu a taky jsem ho koupil při plném vědomí, tak proč bych se měl zlobit. Vrácení peněz jen za jeden let je IMHO nesmysl.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

... nebo "Wizzair Survivor"

To bych spíš viděl na pořad Maďarská ruleta.

0 Citovat

Tak nesmysl to je, ale od Saudie bych to klidně čekal. Ale třeba dotyčný jen špatně rozumněl 😃

1 Citovat

Mně i Korean jeden let změnil - odlet o 2 hodiny dřív. Zatím se mi ani nechtělo přemýšlet, jestli by se z toho dalo něco vytěžit.

0