Xmas and NYE! Cheap flights from Madrid to Democratic Republic of Congo from only €243! (fly4free.com) Lákají mě netradiční destinace, nemáte někdo bližší info k této zemi?  .

Demokratická republika Kongo

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

5 reakcí

Xmas and NYE! Cheap flights from Madrid to Democratic Republic of Congo from only €243! (fly4free.com)

Lákají mě netradiční destinace, nemáte někdo bližší info k této zemi?

0

Pro dobrodruhy s již přebranou dovčou 2022 je velmi sympatické, že je možné letět i v prvním pololetí 2023. Info bych měl jen to, že se jedná o poněkud drsnější destinací, avšak ne nemožnou. Další dilema pak spočívá v použití OTA Travelgenio pro tento itinerář křížence TAAG&TAP. Zatím jsme s nimi vždy zdárně doletěli, někdy se zpožděním (TAAG: São Tomé, Moçambique; TAP: Brasil, Cabo Verde, Senegal, Guiné-Bissau, Guinée-Conakry, São Tomé).

Takže by mě zajímaly rady zkušených, do kterých oblasti DRC je možné se relativně bezpečně vydat. Celá země to jistě není ...

0 Citovat

Tento článek tě asi z úvah o Kongu vyléčí :-)

https://www.idnes.cz/cestovani/k...-sveta_hig

Občas tam jedou vědci, rybáři nebo třeba Anthony Bourdain s TV týmem (dokument i na YT). Arthur Sniegon jel přes Kongo na kole a pak tam žil a zachraňoval slony. Cestovatelé podél západního pobřeží Afriky obvykle přejedou Kongo co nejkratší cestou, ale ještě jsem nezaznamenal, že by tam někdo vyrazil na běžné cestování.

0 Citovat

Do Konga sa chodi napriklad na vystup na sopku Niyaragongo alebo pozorovat gorily, tam je ale lepsie letiet do Rwandy a odtial sa tam pozriet, tiez nad takou cestou uvazujem, ale je otazne kedy na to ostane cas :)

0 Citovat

To je asi to jediné, kam se v Kongu jezdí jako běžný turista. Je dobré si ohlídat, jaká tam bude bezpečnost. Jedná se o část NP Virunga u hranic s Rwandou. Přejezd z Rwandy do Gomy včetně popisu situace v oblasti je v úvodu dokumentu A. Bourdaina: https://youtu.be/ivuXF2qPAPk

0 Citovat

Mon Dieu! ... nějak nemohu tuto levnou nabídku netradiční destinace dostat z hlavy ... exotické CONGO láká ... asi za to může džungle, prales, selva, floresta, mata. Což o to, zatím projety (a propluty) státy Mato Grosso, Rondônia, Acre, Pará, Tapajós, Carajás, Amapá, Roraima, Amazonas, ovšem africký prales právě v tomto obrovském Kongu a plavba po dlouhé řece je jako sen. Snad někdy ... vypadá to vážně drsnější, zřejmě lépe ve více lidech a alespoň u někoho znalost francouzštiny.

🎼 "Matka Afrika" ... o Angole, Mosambiku, Kongu a Brazílii zpívá slavná mineira Clara Nunes:

https://youtu.be/qk9Tgl6NrwE

0
5 reakcí