Zdravim vsechny, bohuzel se asi zaradim k zastupu lidi, co nakoupili a prohloupili na kiwi.com. Nejsem zkuseny a proto potrebuji radu. Snazil jsem se zde prelouskat vse, co se teto spolecnosti tyka. Smula, ze jsem necetl drive. No k problemu. Samozrejme jsem tedy koupil (unor 2022) letenky na dovolenou (5 clena rodina) z PRG do ROME a zpet. Obe cesty leteckou spolecnosti Wizz Air. Tento tyden v utery prisla zprava od kiwi.com, ze zpatecni let (31.8.2022) je spolecnosti Wizz Air zruseny. Overil jsem si, ze je to tak. Skutecne se tam na ten den nejde bookovat (vlastne vsechny stredy v srpnu jsou proskrtle). Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele.  No zde je ten problem. Kiwi.com nabizi alternativy napr. Raynair s dalsim priplatkem 7.500Kc - to je asi jedna z tech 'rozumnejsich', pak to jsou tatlni nesmysly 20.000+. Nebo je tam moznost, ze se muzeme vratit Regiojet Busem (??), kdyz priplatim 4.000Kc. Ja proste porad nechapu, proc chteji po me takove castky, kdyz uz jsem letenku zakoupil, ale byla (z nejakeho duvodu) zrusena. Kdybych byval koupil od Wizz Air primo - jsou to skutecne ty alternativy, kt. oni nabizi, nebo si to kiwi.com nejak cuca z prstu nebo jak to nazvat. Kdyz vezmu ten Raynair a zaplatim tedy dalsich 7.500Kc - tedy v podstate koupim nove letenky - mam pravo zadat nejakou nahradu na ten zruseny let? Kiwi.com urguje, at alternativu vyberu, co nejdrive, ze se letenky mohou vyprodat. Vyplati se nejak cekat? Je tam nejaka lhuta na vybrani te alternativy? Napr ten Raynair byl puvodne (pred 2 dny) 8000Kc. Opravdu uvitam, nejakou radu, i kdyz jich asi moc nebude, no. Kazdopadne, ze jsem spadl do hnoje, mi psat nemusite, to uz vim.    .

kiwi.com / dalsi, co se spalil

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Zavolej sem: +420 225 850 035 - je to wizz

0 Citovat

Boj o refund je snadný. Napíšeš kiwi jednou, podruhé. Nejlépe e-mailem. Nereagují. Předáš bance, s jejíž kartou jsi to platil, a zažádáš o chargeback. Kiwi nereaguje. Banka během jednoho dvou měsíců pošle peníze zpátky.

Výhoda tohoto postupu je, že dostaneš celou částku, bez jakýchkoliv pololegálních srážek od Kiwi, co si schovali v jejich Terms & Conditions.

@Jan Vidím: Ale to by musel mít booking code, pod kterým to Wizzair vede. A ty si dost často Kiwi nechává pro sebe. Jestli ho má, tak to určitě stojí za vyzkoušení. Udělat ze sebe debila, co se nachytal a poprosit je o exceptional favour a přehodit to bez Kiwi. Případně ještě popsat, co Kiwi nabízí za možnosti a jak moc jim ruinuje značku.

A když to nejde napoprvé, zkusit zavolat znovu a jiného operátora. Dost často to dělá divy.

2 Citovat

No ale o ten chargeback by to asi chtělo požádat až po využití letu tam, ne? A je stále otázka, jestli kiwi nezruší let tam. To by v těch mailech mělo být napsané, že let tam chtějí nechat. Nebo to takto nejde při zachování letu tam?

0 Citovat

Případné storno bych řešil stornem celého itineráře. Zákazník by na to měl mít právo, ne? A tím spláchnout celou tu nepříjemnost s Kiwi na věčné časy. U polovičního storna je to u Kiwi diskutabilní, jak píšeš ty a jak jsem psal dřív sám.

0 Citovat

Nechápu to. Kupoval jsem přes Kiwi KTW-CGN a případně další letenky, co stojí normálně 49 zlotých, u Kiwi byly snad o polovinu levnější. Pokaždé mi od nich přišlo potvrzení s PNR od Wizzu, tzn. s rezervací jsem si mohl dělat, co jsem potřeboval. Notifikační maily od Kiwi, že potřebují moje údaje k odbavení, jsem úplně ignoroval. 

 

2 Citovat

I zkuseni lovci se uchyluji k nakupu na kiwi👌…. no v nasem pripade jsou to vzdy 4 letenky, takze nevim, jestli bych do toho byla ochotna nekdy jit. A zrivna wizz, ktery to na 90% zmeni nebo zrusi🤷.

0 Citovat

Otázka je, jestli by se vyplatilo stornovat celé včetně letenek Praha - Řím na srpen koupených v únoru. To už může vyjít lépe nechat to být, koupit si nové zpět sám (a zkusit případně něco dostat až po letu tam, ale i bez toho by to mohlo vyjít levněji). 

1 Citovat

Mandre napsal(a):

I zkuseni lovci se uchyluji k nakupu na kiwi👌…. no v nasem pripade jsou to vzdy 4 letenky, takze nevim, jestli bych do toho byla ochotna nekdy jit. A zrivna wizz, ktery to na 90% zmeni nebo zrusi🤷.

Občas taky něco koupím u OTA:
a) pokud je cena výrazně nižší
b) odlet je velmi brzo nebo vím, že i v případě změn můžou s rezervací volně nakládat (typicky posílají PNR od Ryanairu).
c) nejde to koupit napřímo (např. posledně akce s Aer Lingusem do NYC za 4k)

Na Kiwi ale ještě nedošlo.

0 Citovat

👍. Zrovna ten NYC jsem myslela, ze sel naprimo (bohuzel jsem nemohla vyuzit z duvodu tehabilitace zlomene nohy🫤). Hlavne teda nemam chut nekam volat Indovi a resit nesmysly.

0 Citovat

Ten NYC způsobil tak přetížené servery, že jsi byla ráda, že ti to našlo spoj a prošla platba. Navíc to bylo pod kódem Hahn Airlines a napřímo to myslím nešlo.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Zavolej sem: +420 225 850 035 - je to wizz

Diky, Jane, za cislo. Volal jsem a kupodivu mam moznost normalne s rezervaci manipulovat a zvolit ty volby, co Michal vypsal a ktery Wizz Air normalne nabizi (a kiwi bohuzel ne). Tedy zrusit celou rezervaci nebo jen ten zruseny let s full refund (samosebou, ale pres kiwi ucet) nebo jiny let v horizont -14, +30 dní . Jen jsem si netroufl to napoprve zmenit, aniz bych se dohodl s mou drahou polovickou. 

Co myslite, je dobre to primo u Wizz Air, presunout na dalsi den (kiwi za zady)? Jak na to bude Kiwi reagovat??

 

Edit: Jako napriklad, obnovi/poslou mi z Kiwi.com novy e-ticket se zmenou letu?

0 Citovat

Ok. Done. Zmenil jsem tedy pres telefon, na 1.zari. Zmenu ale poslou na kiwi mail. Tak nevim, jestli jsem do toho jeste nezabrednul jeste vic :)

0 Citovat

Myslím, že na 99,99 % ne. 

0 Citovat

Šťastie že nízkonákladovky nemajú tak prepracovaný systém. Pri klasických leteckých spoločnostiach kiwi zvykne celú rezerváciu "zamknúť" tak, že ani človek z danej spoločnosti s tým nedokáže nič spraviť.

0 Citovat

Myslím, že dobře zní rada s chargebackem, taky už jsme takhle jednou vybojovali peníze zpátky od nereagující aerolinky :). Jinak Kiwi dokáže i prima fuck-upy, mně třeba zrušili let, Kiwi mi (po dlouhý době) vrátilo peníze a pak mi nějakým zvláštním omylem poslali kredity v hodnotě letenky, kterou jsem normálně proletěla 😅. Takže jsem měla letos na Velikonoce výlet za hubičku :). Ale už se jim budu taky vyhýbat, to dolování peněz z nich bylo hodně náročný.

0 Citovat

Já nevím jestli to tak máte taky, ale mě se u nich dobře hledá varianta spojení - třeba multicity, nebo víc odletových / návratových měst... Typu návrat z Irska do - ČR nebo Něměcko... Vím že to jde i jinde, ale u nich mi přijde že to naklikám nejlíp, nejdříve vidím potenciálně zajímavé spojení. 

Tak se i nedivím že to pak někdo i koupí. 

 

Taky to tak máte / máte něco kde se to hledá líp? 

1 Citovat

No, nevím, já tam čistě z principu nikdy nic nehledám, ale o co je to lepší než např. Skyscanner?

0 Citovat

No základní UI má Skyscanner asi lepší, ale u kiwi dám třeba cestu Dublin - Německo, a už to v náhledu datumu ukazuje ceny na jednotlivý dny, u Skyscanneru bych musel dělat search pro každý... Jako je jsou to detaily, ale když potřebuju zjistit jestli je levnější se odněkud vrátit v sobotu / neděli / pondělí a kam přesně, tak já to nakonec hledám u toho ovoce... :) Ale říkám si že třeba jenom neznám něco mnohem lepšího. :) 

0 Citovat

Dobře umí hledat google.com/flights Jen neumí zkombinovat různé nízkonákladovky.

0 Citovat

Levné letenky - https://tonzes.com/flycz.htm Profesionální a proklientský přístup, ochota a rozumné ceny.

0 Citovat

Zdravim po delsi dobe z dovolene ze Sperlonga. Mohu vrele doporucit.

Oba nase lety Praha - Fiumicino, Fiumicino - Praha byly zruseny, kiwi.com alternativy za nesmyslne penize nevyuzity. Pres tel. linku jsem normalne posunul o den dopredu bez poplatku u Whizzair.

Nicmene, v Praze jsem hned musel zaplatit za checkin 200 EUR (5 osob), nebot se kiwi na to asi vysr... a napsal ze online check-in pro tuto trasu neposkytuji (?).

Tak a ted opet o radu zkusene... Bude me to same cekat na Fiumicino  Aeoroporto? Jak si mohu checkin zaridit sam? Je nutne komunikovat to nejak s kiwi (myslim, ze to je ztrata casu), napr aby uvolnili email, kt. trip bookovali, abych mel pristup na editaci letu primo na Whizzair strance? Nebo je mozne na letisti nekde na prepazce, nebo na tech pocitacich, ci co tam je?

Jen doplnim, ze kiwi.com jsem samosebou udaje o vsech osobach a pass id dodal.

0 Citovat

To se sice vysralo, ale měl jsi rezervační kód a mohl sis udělat check-in sám.

1 Citovat

@Michal

Prosim, poradis, jak na to?

 

0 Citovat

Normálně na stránkách https://wizzair.com/cs-cz#/   klikneš na odbavení("check-in") a rezervace - tam zadáš příjmení pasažéra a rezervační kód a postupuješ dle pokynů, přip. některé kroky přeskakuj, nepříplácej si za nic navíc. 

0 Citovat

syd1 napsal(a):

...

Tak a ted prosim opet o radu zkusene... Bude me to same cekat na Fiumicino  Aeoroporto? Jak si mohu checkin zaridit sam? Je nutne komunikovat to nejak s kiwi (myslim, ze to je ztrata casu), napr aby uvolnili email, kt. trip bookovali, abych mel pristup na editaci letu primo na Whizzair strance? Nebo je mozne na letisti nekde na prepazce, nebo na tech pocitacich, ci co tam je?

...

Prosim, poradte nekdo, jak postupovat? Lze (bezplatny) checkin u Whizzair udelat na letisti (Roma Fuimicino).. Rezervace provedena skrz Kiwi.com. Rezervacni kod mam, pomoci neho se do rezervace na strankach dostanu, ale mohu jen cist, ne editovat. Omlouvam se, za neznalost a nezkusenost ;)

0