kiwi.com / dalsi, co se spalil
nerozumiem jednej veci, prečo ked neboli letenky potvrdene Etihadom tak ti vratili o 10% menej penazi?
Vůbec právě netušim, a to je to, co mě štve.....když napíšu na podporu, chatbot se dušuje, že mi žádných 10% neodečetli....je to jak u blbečků pořád dokola
Kdyby alespoň vrátili celou částku v kreditech, čert je vem
Věřit chatbotovi soudný člověk nemůže. Vyjmenoval sis sám nějaké možnosti, tak je vyzkoušej. Za žádost o chargeback nic nedáš.
Nechci být v žádném případě hnusný, ale můžeš si za to sám. Už řadu let se píše o Kiwi a o zkušenostech s nimi, a přesto tam stále nakupujete, vás snad už nic nenapraví ..
Tady bude asi ten problém - že ninog proaktivně po těch 24 hodinách sám klikl na tlačítko "cancel" v administrativě Kiwi... Chápu to správně?
Co s tím teď je otázka. Každopádně bych se ale vykašlal na chatbota a začal nahánět Inda na supportu Kiwi . Pokud bych chtěl dělat chargeback, tak komunikovat s Kiwi písemně, ať mám něco v ruce pro banku , jak reagují.
romancient napsal(a):Nechci být v žádném případě hnusný, ale můžeš si za to sám. Už řadu let se píše o Kiwi a o zkušenostech s nimi, a přesto tam stále nakupujete, vás snad už nic nenapraví ..
Tyto informace jsme jednoduše nezaznamenali, a problém s kiwi nikdy neměli....takže ano, i přes žádný problém jsem tam nakupoval, a nebylo co napravovat...
Mıchal napsal(a):Tak snad se ten Ind někdy přihlásí :D Chargeback jsem již zadal do KB, uvidímeTady bude asi ten problém - že ninog proaktivně po těch 24 hodinách sám klikl na tlačítko "cancel" v administrativě Kiwi... Chápu to správně?
Co s tím teď je otázka. Každopádně bych se ale vykašlal na chatbota a začal nahánět Inda na supportu. Pokud bych chtěl dělat chargeback, tak písemně, ať mám něco v ruce, jak reagují.
Chargeback ale může být problematický, pokud jsi klikl sám na cancel (byť na radu chatbota). Pak za to koupil jinou letenku a zase ji rušil přes cancel. Pokud ti takto sami vrátili peníze, to je jiná. Ale zase může být problém, že jsi vybral do voucheru a tím de facto odsouhlasil jejich Podmínky. Na ECC to není, protože Kiwi snad má stále ústředí v Brně, takže spíš na ČOI, protože banka nejspíš chargeback bez řečí neprovede.
Je neuvěřitelné, jak někdy jdou lehce udělat výnosy. Skoro to připomíná jednu nejmenovanou banku, která pustila do živého systém, který za každou položku strhával poplatek (i za každý ten poplatek). Trvalo to dost otoček, ale zanedlouho měli všichni klienti na účtu nulu :-) Samozřejmě to pak vrátili, ale chvíli to byla legrace. Ještě párkrát to takhle otočit po 10% dolů, nula to sice nebude nikdy, ale bude to dost blízko....
takze zlodeji z kiwi regulerne “prodavaj” letenky na lety, ktere uz jsou vybookovane?
to jsou jeste vetsi zlodeji nez bych cekal
Tak Vám jdu napsat, jak to dnes dopadlo:
1) banka se chargebackem odmítla zabývat, jelikož mám od kiwi kredity - vše je tedy v pořádku
2) dovolal jsem se na kiwi, a zeptal se, co mi tedy strhli za poplatek, když ne 10%, jak tvrdí podpora v aplikaci...strhli samozřejmě 10%, ikdyž to bylo před potvrzením rezervace dopravcem, a napsali, že podpora dala chybné informace
3) finanční oddělení kiwi přezkoumalo chybu podpory, která tvrdila, že 10% V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ STRŽENO NEBUDE, a bohužel, to co je v aplikaci neplatí, ale platí obchodní podmínky, takže vlastně podvod jako kráva :)
kredity mi na účet nikdo nevrátí a mají platnost 2 roky - tady máte ti chytří z Vás příklad toho, jak vznikají zákazníci kiwi...nic jiného mi totiž momentálně nezbývá a 100 tisíc jim propadnout nenechám, jak jistě chápete...
No tady byla asi trochu chyba, že jsi to zrušil sám. Takhle to budou házet na podmínky storna. Když bys to nechal vyhnít a tu rezervaci posléze zrušili oni sami, tak není o čem, tam to musí vrátit do koruny a na zpět na kartu. Tady to předpokládám budou hrát na to, že pokud by jsi to nezrušil tak se rezervace potvrdí, byť vědí že by se stejně nepotvrdila když ten let byl vyprodaný.
Řešil jsem kdysi něco podobného u dálkovky s Tapem. 100% refundovatelná letenka kdy po zrušení z mé strany vrátily jen taxy a ještě jen jako voucher. Jejich podpora totální ignorace. Naštěstí úplně stejně ignorovali i ČSOB, takže chargeback schválen z důvodu žádné reakce Tapu. Voucher zůstal platný, takže z toho byl ještě pěkný trip na Madeiru na jejich účet, když jsou pitomci.
Tady se to dá ještě řešit přes ČOI, pokud mají sídlo ještě v ČR, pokud ho přesunuli jinam po EU, tak Evropské spotřebitelské centrum. Zejména, jesi máš důkazy o tom, že v aplikaci byly údaje špatně nebo tvůj dnešní pokec s podporou.
Ale moc si od toho neslibuj, avšak za pokus to stojí.
to ninog: Každopádně díky za sdílení a prostě stalo se, je to fakt k naštvání a tohle už není pár stovek nebo pár tisíc a každá taková recenze snad odradí další lidi od podobných nákupů. Tohle už může odrazovat i od jiných solidních agentur, mělo by jim to začít vadit.
Nezačne. Stejně jako nepřestanou jezdit vlaky Regiojetu, ač je obecně známo, že jeho služby jsou o třídu horší než u státních dopravců.
A taky bude pořád dost lidí, kteří budou v nakupování nováčky a než se zorientují, tak je kiwi oholí dohola.
Nezačne. Souhlasím s Ahmadem. Tolikrát už jsem různým lidem radila, jak NEKUPOVAT letenky a je to marný, je to marný je to marný. To samé platí i u dalších cestovatelských tipů (hacků, chcete-li), které opravdu sbírám dlouuuhé roky a myslím, že většina členů zdejšího fóra také.... už jsem hodně ubrala, nejsem taková pionýrka ;) Děkuji všem diskutujícím, kteří sdílejí svoje vlastní zkušenosti ;)
Lidi mají různé vady. Někdo je blbec, někdo zase namyšlený, takže si nenechá poradit, i kdyby radu pochopit dokázal, někdo zas jenom nemá ty základní návyky, jako např. nejdřív číst recenze a pak teprve nakupovat. Někteří jsou navíc urážliví, když člověk poukáže na jejich chybu a někdo je prostě nepoučitelný.
Ahmad Masúd napsal(a):Nezačne. Stejně jako nepřestanou jezdit vlaky Regiojetu, ač je obecně známo, že jeho služby jsou o třídu horší než u státních dopravců.
Tak to je hustej oslí můstek. Nacpat ČD propagandu do diskuse o kiwi, to už ti musí Jančura hodně ležet v žaludku :-)
"Obecně známo" = nemám rád Regiojet, a hotovo :-)
Naposled jsem do Brna jel za půlku než s ČD, chování personálu není zaseklé v 80s, jako u ČD, unli kafe, zmrzlina v lounge, potom unli voda, čtivo a klídek ve vlaku...na hajzlu voda, mýdlo a ručníky (tam si ČD dávají sakra pozor, aby se náhodou na wc tyhle tři věci nesešly)...
...takže tyhle "obecně známé pravdy" si můžeš nechat pro své podobně smýšlející milovníky "starých pořádků"...
Ty kámo, ty si jezdi třeba na oslu a natři si ho na žluto (toho osla), ale nenuť lidem takovou sebevraždu u firmy co jezdí bez záloh, na krev, věčně zpožděná jako jako jaro v Krušnohoří.
Je vidět, že jsi vlakem ČD už hodně dlouho nejel a radosti ti stačí prolít hrdlo zmrzlinou, zapít to instantní napodobeninou jihlavanky a podstoupit torturu v desítky let starém vagóně.
někdo ti Jančuru nutí? :-)
Jo, radši si proleju hrdlo (v ceně), než platit dvojnásobek bez hrdla, to máš pravdu. Ale někdo má třeba lepší pocit, že dostane...nic, a ještě jim připlatí, asi za ty "zálohy":-)
Vlakem ČD jsem jel naposledy o víkendu (narozdíl od RJ zpožděným), a lepší než RJ to opravdu nebylo. Zvlášť ten personál...