Zdravim vsechny, bohuzel se asi zaradim k zastupu lidi, co nakoupili a prohloupili na kiwi.com. Nejsem zkuseny a proto potrebuji radu. Snazil jsem se zde prelouskat vse, co se teto spolecnosti tyka. Smula, ze jsem necetl drive. No k problemu. Samozrejme jsem tedy koupil (unor 2022) letenky na dovolenou (5 clena rodina) z PRG do ROME a zpet. Obe cesty leteckou spolecnosti Wizz Air. Tento tyden v utery prisla zprava od kiwi.com, ze zpatecni let (31.8.2022) je spolecnosti Wizz Air zruseny. Overil jsem si, ze je to tak. Skutecne se tam na ten den nejde bookovat (vlastne vsechny stredy v srpnu jsou proskrtle). Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele. No zde je ten problem. Kiwi.com nabizi alternativy napr. Raynair s dalsim priplatkem 7.500Kc - to je asi jedna z tech 'rozumnejsich', pak to jsou tatlni nesmysly 20.000+. Nebo je tam moznost, ze se muzeme vratit Regiojet Busem (??), kdyz priplatim 4.000Kc. Ja proste porad nechapu, proc chteji po me takove castky, kdyz uz jsem letenku zakoupil, ale byla (z nejakeho duvodu) zrusena. Kdybych byval koupil od Wizz Air primo - jsou to skutecne ty alternativy, kt. oni nabizi, nebo si to kiwi.com nejak cuca z prstu nebo jak to nazvat. Kdyz vezmu ten Raynair a zaplatim tedy dalsich 7.500Kc - tedy v podstate koupim nove letenky - mam pravo zadat nejakou nahradu na ten zruseny let? Kiwi.com urguje, at alternativu vyberu, co nejdrive, ze se letenky mohou vyprodat. Vyplati se nejak cekat? Je tam nejaka lhuta na vybrani te alternativy? Napr ten Raynair byl puvodne (pred 2 dny) 8000Kc. Opravdu uvitam, nejakou radu, i kdyz jich asi moc nebude, no. Kazdopadne, ze jsem spadl do hnoje, mi psat nemusite, to uz vim. .
Ad Kiwi - podle mě strašně vyrostli, má to přes tisíc zaměstnanců, a jako 99% lidí asi doletí normálně. Tak z toho prostě ten problém smrdí méně než před lety.
Popravdě i já to s nima risknul, protože jsem potřeboval kvůli nějaké změně jednosměrně BKK - VIE a u Katarců jim visel nižší tarif , jinde ne , ani u Katarců samotných.
A prošlo to, neřešil jsem to...
Nicméně reálně asi teda mají určité zpoždění v tarifních datech a s tím modelem - jak to přeprodávají přes sebe - tedy můžou prodat už vyprodaný tarif, a to nevadí asi jen do té mezní situace dokud to není poslední sesle v letadle, pak to asi problém je , viz výše...
Njn.
Bohužel si z historie drží východní kulturu zákaznického servisu a i u takové pitomosti jako je těch nevrácených 10% kvůli chybě na vlastní platformě radši pojebou zákazníka než by mu to prostě vrátili - tyhle kulturní rozdíly holt nesmaže ani výše obratu, je to DNA firmy... (A popravdě SA mi taky kdysi účtovala random poplatek za změnu letu dopravcem a já neměl prostě sílu to řešit, Kiwi zase není samo, že...)
Ad Regiojet - přiznal Ahmad že má režijku, aby to bylo jasnější? :-D