Ahoj všem, máme zakoupené letenky pro 2 osoby (rodiče) na 16.7. z Prahy do Limy a zpět za cca. 116.000 CZK (economy tarif pouze s příplatkem za více místa na sezení). Jedna z osob vážně onemocněla a chtěli jsme požádat o refundaci. Zakoupený standardní tarif nabízí online pouze plné vracení ve formě voucheru nebo cash ve výši pouze cca 4600 CZK (pouze příplatky za sedadla). Obchodní podmínky však zmiňují, že v případě "extraordinary circumstances" - nemoc, úmrtí nebo neobdržení víza, nabízejí vrácení všem rezervacím. Komunikoval jsem s KLM (za rodiče) a odvolával se na zmíněný odstavec, bohužel v posledním kroku, kdy jsem nahlašoval všechny údaje, mě odmítli s tím, aby je kontaktoval jeden z pasažérů sám (security reasons, jelikož já sám v rezervaci nefiguruji), bohužel kvůli silnému stresovému vypětí a vážnému onemocněnídruhý z rodičů dnes zbrkle odkliknul online refundaci ve výši zmíněných cca. 4600 CZK. Je to jejich chyba samozřejmě, o tom není pochyb. DOTAZ - lze nějak situaci zvrátit ve prospěch klienta (rodičů) a odvolat žádost o refundaci, abychom to uhráli alespoň na vouchery? Na České KLM telefonní lince tvrdí, že jsme si sami spečetěli osud. Na anglickém chatu přes WhatsApp mi tvrdí, že to nelze vzít zpět. Myslím, že ve prospěch nám hraje ale předchozí korespondence, kdy jsem před několika dny i včera v rámci Whatsapp komunikace žádal o plný refund a zasílal jim i zdravotní zprávu o stavu jednoho z dotčených cestujících. Lze se např. odvolat na nějaký zákon o smlouvách uzavřených na dálku, nepříčetnosti a rozrušení dotčené osoby, omylu? Myslím, že s KLM online nic dále nevyřeším, nepomohlo by zaslání dopisu se zapojením právníka? Případně mohu zaslat doporučený dopis na českou adresu (organizační složku KLM v ČR s adresou na smíchově)? Děkuji předem za rady, přeji všem šťastné cesty a hlavně pevné zdraví!    .

KLM - jak zrusit zadost o zruseni(refundaci) letenek

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Ahoj všem,

máme zakoupené letenky pro 2 osoby (rodiče) na 16.7. z Prahy do Limy a zpět za cca. 116.000 CZK (economy tarif pouze s příplatkem za více místa na sezení).

Jedna z osob vážně onemocněla a chtěli jsme požádat o refundaci. Zakoupený standardní tarif nabízí online pouze plné vracení ve formě voucheru nebo cash ve výši pouze cca 4600 CZK (pouze příplatky za sedadla).

Obchodní podmínky však zmiňují, že v případě "extraordinary circumstances" - nemoc, úmrtí nebo neobdržení víza, nabízejí vrácení všem rezervacím.

Komunikoval jsem s KLM (za rodiče) a odvolával se na zmíněný odstavec, bohužel v posledním kroku, kdy jsem nahlašoval všechny údaje, mě odmítli s tím, aby je kontaktoval jeden z pasažérů sám (security reasons, jelikož já sám v rezervaci nefiguruji), bohužel kvůli silnému stresovému vypětí a vážnému onemocněnídruhý z rodičů dnes zbrkle odkliknul online refundaci ve výši zmíněných cca. 4600 CZK. Je to jejich chyba samozřejmě, o tom není pochyb.

DOTAZ - lze nějak situaci zvrátit ve prospěch klienta (rodičů) a odvolat žádost o refundaci, abychom to uhráli alespoň na vouchery?

Na České KLM telefonní lince tvrdí, že jsme si sami spečetěli osud.
Na anglickém chatu přes WhatsApp mi tvrdí, že to nelze vzít zpět.

Myslím, že ve prospěch nám hraje ale předchozí korespondence, kdy jsem před několika dny i včera v rámci Whatsapp komunikace žádal o plný refund a zasílal jim i zdravotní zprávu o stavu jednoho z dotčených cestujících.

Lze se např. odvolat na nějaký zákon o smlouvách uzavřených na dálku, nepříčetnosti a rozrušení dotčené osoby, omylu? Myslím, že s KLM online nic dále nevyřeším, nepomohlo by zaslání dopisu se zapojením právníka? Případně mohu zaslat doporučený dopis na českou adresu (organizační složku KLM v ČR s adresou na smíchově)?

Děkuji předem za rady, přeji všem šťastné cesty a hlavně pevné zdraví!

 

0

Najdi si kontakt a napiš srdcervoucí dopis/email s popisem situace jejich CEO. To by mohlo situaci vyřešit. Běžné cesty jinak asi fakt těžko a za toto nic nedáš...

0 Citovat

napadájí mě ještě následující možnosti, které by mohly stát za pokus a to dát podmět k přezkoumání na ČOI nebo na úřad civilního letectví z následujících důvodů:

 

1. nebyl jsem včera (před online zrušením rezervace rodičem) obsloužen podporou přesto, že jsem nakonec i obstaral apředložil plnou moc pro zastoupení (abych předešel tomu, co se stalo)


2. obchodní podmínky, které se zatrhávají při koupi letenek na webu KLM nejsou plně lokalizované do češtiny (tipuji, že toto je protiprávní)

 

Má s tím někdo z minulosti zkušenost?

0 Citovat

Letenky pro 2 za 116.000 v economy? Jinak podle mne žádná rozumná cesta není. Odkliknuli jste si to dobrovolně a zpětně to napadnout kvůli nelokalizovaným obchodním podmínkám moc nepomůže. Jediné zkusit tu lékařskou zprávu, ale obávám se, že bez pojištění na ni nebudu brát zřetel.

0
3 reakce