Dobrý den, při hledání letenky na webu Skyscanner najdu let z Prahy do Paříže (CDG) se společností easyJet (např. tam 30. 3. 2014 a zpět 9. 4. 2014 za 2.691 Kč). Dále, když zadám další část letu z Paříže (CDG), například na Réunion a zpět, Air Austral, 30. 3. - 8. 4. (přílet do Paříže je 9. 4. ráno), najdu letenku Air Austral za 20.948. Celá letenka by tak měla stát 23.639 Kč, s jediným přestupem v Paříži. ALE když zadám najednou celou trasu Praha-Réunion, zobrazí se mi jako nejlevnější možnost let přes Paříž a Mauricius (tedy dva přestupy), s cenou 26.292 Kč - a let easyJet vůbec není uveden. Nepodporuje společnost easyJet návazné lety? Nebo je problém na straně Skyscanneru? (Můžete mi prosím poradit nějaký systém, kde si mohu s nastavením přestupů a leteckých společností více "vyhrát"?) Nebo proč mi to nenabídne jednu rezervaci na celý let za 23.639 Kč? Díky za postřehy. .

Agregátor ukáže na trase s přestupem jen jednotlivé letenky

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Dobrý den,

při hledání letenky na webu Skyscanner najdu let z Prahy do Paříže (CDG) se společností easyJet (např. tam 30. 3. 2014 a zpět 9. 4. 2014 za 2.691 Kč).

Dále, když zadám další část letu z Paříže (CDG), například na Réunion a zpět, Air Austral, 30. 3. - 8. 4. (přílet do Paříže je 9. 4. ráno), najdu letenku Air Austral za 20.948.

Celá letenka by tak měla stát 23.639 Kč, s jediným přestupem v Paříži.

ALE když zadám najednou celou trasu Praha-Réunion, zobrazí se mi jako nejlevnější možnost let přes Paříž a Mauricius (tedy dva přestupy), s cenou 26.292 Kč - a let easyJet vůbec není uveden.

Nepodporuje společnost easyJet návazné lety?
Nebo je problém na straně Skyscanneru? (Můžete mi prosím poradit nějaký systém, kde si mohu s nastavením přestupů a leteckých společností více "vyhrát"?)
Nebo proč mi to nenabídne jednu rezervaci na celý let za 23.639 Kč?

Díky za postřehy.

0

Návaznost letů je něco jako služba "navíc", kterou lowcostoví přepravci většinou neposkytují. Důvodem je organizační náročnost propojení systémů mezi společnostmi (tj. náklady navíc) a nutnost starat se o cestující, kterým návazný let pro zpoždění předcházejícího uletí. Z toho plynou i nevýhody pro tebe, pokud si zvlášť koupíš navazující lety na různých eticketech - dá větší práci lety nakombinovat, a pokud se první let zpozdí, propadne ti návazná letenka.

0 Citovat

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ještě v jedné věci. Existuje nějaký agregátor, který umožňuje zadat let z bodu A do bodu B, pak z bodu B do bodu C a pak z bodu C zpět do bodu A, a navíc vložit zpáteční let z bodu 0 do bodu A? Tedy: 0-A-B-C-A-0.

Našel jsem například "stop-over" vyhledávání na stránkách letecké společnosti, tedy ABCA bych měl pokryto, ale už nevím, jak to spojit s požadovaným přípojem 0A0 - když použiji standardní zadání 0-B, samozřejmě mi to vyhledá nejkratší trasu (resp. nejlevnější) - nemám jak agregátor (tedy ty běžné) přinutit, aby na cestě použil okliku.

Nejblíže tomu (z toho, co znám) je opodo, kde mohu zadat 4 dílčí trasy. Předpokládám, že kdyby systém "viděl" spojení 0-A a A-0 jako zpáteční, byla by cena nižší než v případě samostatného dokoupení úseku A-0.

Děkuji!

0
2 reakce