Mastercard Gold od UniCredit zůstává dlouho jedinou relevantní kreditní kartou na které se v Česku dají utrácením vyzískat aspoň nějaké míle (max. 3000 mil / měsíc při utrátě 60k CZK). Po nějaké době jsem zase nasyslil přes 100k mil a nyní se porozhlížím za jakou long haul business letenku ji přes zimu utratit. Zatím mi smysl dává jedině: I) vyhlížet nějaký Meilenschnäppchen - aktuálně mě LH Group zve v listopadu do Vancouveru nebo Denveru; - atraktivní destinace typu Mexiko se nabízejí vždy na hurikánovou sezonu; - jednou jsem už měl prst na koupi San Diega, ale pak už jsem ho v akční nabídce dlouho dobu neviděl. V Meilenschnäppchen tedy moc nedoufám. S LH Group i tak zůstávají taxy kolem 15 tis. CZK (to bych ještě přežil), ale nabídka destinací je tristní a vyloženě "off season" pro daná místa. II) Střední Afrika s Ethiopian - za cca 70 tis. mil a cca 5-6k CZK se dá koupit Zanzibar / Keňa (tam jsem ale v obou byl) a z cesty s Ethiopianem do ZNZ jsem psal zde - https://forum.airways.cz/viewtop...74#p237574 ; - zaujaly mě ještě exotické Komory, ty si držím jako plán B; III) First class letenka s LH - na bucket listu mám určitě vyzkoušet první třídu LH a jednosměrka třeba do JAR vyjde na 90k mil; - nevýhoda je nutnost vybírat award jen pár dní před odletem a nutnost shánět placenou jednosměrku pro opačný směr. Podělte se o vaše tipy jak proměnit cca 100k mil za něco zajímavého...  .

Miles and More - Sweetspots z Prahy

Založil(a) ve fóru Frequent flyer programy

8 reakcí

Mastercard Gold od UniCredit zůstává dlouho jedinou relevantní kreditní kartou na které se v Česku dají utrácením vyzískat aspoň nějaké míle (max. 3000 mil / měsíc při utrátě 60k CZK).

Po nějaké době jsem zase nasyslil přes 100k mil a nyní se porozhlížím za jakou long haul business letenku ji přes zimu utratit. Zatím mi smysl dává jedině:

I) vyhlížet nějaký Meilenschnäppchen

- aktuálně mě LH Group zve v listopadu do Vancouveru nebo Denveru;
- atraktivní destinace typu Mexiko se nabízejí vždy na hurikánovou sezonu;
- jednou jsem už měl prst na koupi San Diega, ale pak už jsem ho v akční nabídce dlouho dobu neviděl.

V Meilenschnäppchen tedy moc nedoufám. S LH Group i tak zůstávají taxy kolem 15 tis. CZK (to bych ještě přežil), ale nabídka destinací je tristní a vyloženě "off season" pro daná místa.

II) Střední Afrika s Ethiopian

- za cca 70 tis. mil a cca 5-6k CZK se dá koupit Zanzibar / Keňa (tam jsem ale v obou byl) a z cesty s Ethiopianem do ZNZ jsem psal zde - https://forum.airways.cz/viewtop...74#p237574 ;
- zaujaly mě ještě exotické Komory, ty si držím jako plán B;

III) First class letenka s LH

- na bucket listu mám určitě vyzkoušet první třídu LH a jednosměrka třeba do JAR vyjde na 90k mil;
- nevýhoda je nutnost vybírat award jen pár dní před odletem a nutnost shánět placenou jednosměrku pro opačný směr.

Podělte se o vaše tipy jak proměnit cca 100k mil za něco zajímavého...


mandm-award-chart.jpg

0

Být ve tvé situaci, asi bych volil II) Komory nebo možná i III) JAR ve First class to může být jedinečný zážitek. Nabídek do různých Kanad, Amerik a Mexik bude jistě vždy mnoho.

Gratuluji, že se ti toto množství mil v programu Miles&More podařilo nasbírat! Pro současné majitele tato kreditní karta Mastercard Miles&More Gold zůstává v platnosti, leč pro nové zájemce již v nabídce UniCredit Bank není. Je to škoda, byl by to skvělý nový tip. V rámci Star Alliance míle za lety a ubytování rád přesouvám k Turkish Airlines, kde jdou dobře využít. U Lufthansy a TAPu už jsem kdysi tak úspěšný nebyl, neboť než jsem se nadál, expirovaly.

Bylo by skvělé se na CL fóru dozvídat i jiné tipy pro sběr mil (jako třeba tato kreditka kdysi, alianční lety, ubytování booking, atd.). Pokud víte, sem s nimi!!

1 Citovat

Na Komorách už mám dlouho v merku Laka lodge (https://lakalodge.com/EN/index.html ) - asi nejlepší flek na celých ostrovech. Šéfuje tam tomu sympatický chlápek z Belgie (a se slovenskou manželkou).

Za covidu byly Komory zavřené, teď čekám na Etiopce a nějakou akcičku z Vídně.

0 Citovat

Přítel teď řeší podobnou otázku. Takže o tipy se prosím podělte veřejně :)

Plus ještě dotaz. Když se využívá letenka za míle, nové za ni se předpokládám nenačítají. Jak je to ale se statusovými? Ty ano?

0 Citovat

To by bylo perpetum mobile;-)

0 Citovat

Nakonec jsem to vyřešil v srpnových MeilenSchnäpchen koupí zpátečky z Prahy do Mexico City v business class Lufthansy za 60k mil + 14 tis. CZK poplatky na prosinec. Není to nejlepší deal roku, ale úplně blbý mi to taky nepřijde. Dokoupím si k tomu asi zpátečku na Cozumel...

Nebo máte nějaký lepší tip, kam v Mexiku z Mexico City vyrazit na koupací / válecí dovolenou v jednom člověku? Budu muset před koncem roku i pracovat, takže na žádné divoké výlety to rozhodně nebude...

0 Citovat

Já vím že už me to staré, jen kdyby to někdo četl v budoucnu…

Já. Yl moc spokojený na Isla Mujeres (Cancun). Ale bacha. Jen hlavní město!

0 Citovat

Ahoj, nenašla se už nějaká kreditka, která by pro nás Čechy fungovala? :) Jinak sbírám mile v rámci Star Aliance u Turkish. Zatím to mám na jednu business letenku, problem je, ze zpáteční si musí člověk koupit na sólo a cena jednosmeru vyjde částo pouze o trosku levněji než roundtrip 😀

1 Citovat

Patrik_4: pravděpodobně ne. Spíš by mě zajímalo, zda nějaké zahraniční banky dokážou on-line založit účet, kde je tato kreditka součástí, nebo jde sjednat. Vím, že by to mělo jít snad u Rakušanů.

0
8 reakcí