Dobrý den, již tuto neděli letim s dcerou z Vídně do Londýna Stanstead. Dcera si zlomila nohu, má ortézu a berle. Je nutné hlásit, popřípadě doplatit a zprávu doktora v AJ? Děkuji.   .

Berle na palubu Ryanair

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

Dobrý den, již tuto neděli letim s dcerou z Vídně do Londýna Stanstead. Dcera si zlomila nohu, má ortézu a berle. Je nutné hlásit, popřípadě doplatit a zprávu doktora v AJ? Děkuji. 

0

Ahoj, cestoval jsem s Wizzair dva roky nazpět z Vídně se zlomenou nohou a berlemi + injekce na ředění krve. Nikdo nic neřešil, žádné potvrzení netřeba a ještě to byl svým způsobem fast track na security :)

0 Citovat

Doporučuji objednat si "speciální asistenci", pracovník s vozíčkem počká u východu z letadla a proveze  vás bez front všemi kontrolami. Na to není třeba žádné potvrzení a je to zdarma. Cestovala jsem s berlemi do Las Vegas a do New Yorku a byla jsem za speciální asistenci fakt ráda, nevydržela bych stát ve frontě u imigration. Nebyl to sice Ryanair, ale předpokládám, že speciální asistence se dá objednat u všech leteckých společností. Výhodou je též přednostní nástup do letadla. 

0 Citovat

Někdy ani není nutné si asistenci objednat. Dcera letěla s kamarádkou letos na jaře s Ryanairem z Vídně. Kamarádka měla krátce po operaci očí a prakticky neviděla. Požádaly o asistenci až na letišti a nebyl to problém.

0 Citovat

Tak a máme další travel hack.

1 Citovat

@floodland: akorát jim to možná začne být divný, když bude pravidelně polovina letadla chromá, slepá, hluchá. Tolik vozíků a personálu asi nemají.

0 Citovat

Zena po operaci kolena ( plna endoproteza ) jeste porad pouziva berle i kdyz ted uz hlavne do schodu Nekdy si o asistenci rekne i kdyz do letadla vyjde sama, ale nektera letiste maji dlouhe prechody a oznameni cisla gate je treba dost pozde Na asistenci to vedi dopredu drive a taky tam treba prevezou, kdyz je zajem  Navic ma astma a pruchod parfemy a kosmetikou kde to nejde obejit je nekdy horor Taky je vyhoda ze ji pousteji prednostne na sekurity a nekdy i do letadla i bez priority Nic se za to neplati na Ryanairu je nato i rubrika,ale klidne  pak i primo na letisti podle situace

0 Citovat

Travel hack jak travel hack spis by me zajimalo a jsou na to ruzne nazory jestli se daji ukecat misto klasickych berli teleskopicke tycky, podle meho je problem v bodci  i kdyz svym zpusobem maznout nekoho po hlave berli by bylo jednodussi a asi i efektivnejsi;-)  

0 Citovat

No já teda nevím, ale podle mne je k sádře potřeba potvrzení od doktora, resp vyplněný formulář (fit to fly), že bude schopná letu a za další musí být sádra udělaná tak, aby šla v případě komplikací sundat. Příbuzná letěla letos  z Kanárů do Prahy, papír měla, ale byla pochybnost o provedení sádry a nechtěli ji vzít na palubu (smartwings).

0
8 reakcí