Přicházím s tou hloupou otázkou stále dokola. Chceme si koupit letenky od Air Canada. Bohužel na přímo je to o cca 3.000 dražší (asi 15 %), než u Flugladenu. Kupoval jsem u nich letenky jen jednou (díky akci na CL zpáteční Kuba za 5.000). Když koupím letenku přes Flugladen,  dostanu eticket nebo PNR, kdy si budu moct sám změnit let (v případě zrušení že strany aerolinky, sami let měnit nebudeme), nebo budu v každé takové situaci odkázán na komunikaci s prodejcem?  .

Flugladen

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

6 reakcí

Přicházím s tou hloupou otázkou stále dokola. Chceme si koupit letenky od Air Canada. Bohužel na přímo je to o cca 3.000 dražší (asi 15 %), než u Flugladenu. Kupoval jsem u nich letenky jen jednou (díky akci na CL zpáteční Kuba za 5.000). Když koupím letenku přes Flugladen,  dostanu eticket nebo PNR, kdy si budu moct sám změnit let (v případě zrušení že strany aerolinky, sami let měnit nebudeme), nebo budu v každé takové situaci odkázán na komunikaci s prodejcem?

0

Nechci te podcenovat, ale vzhledem k tvym zkusenostem s letanim bych radsi obetoval 3tis a OTA prodejce vubec neresil… jen si naseres do bot

0 Citovat

Riskovat samozřejmě nechci, ale někde jsem četl, že některé OTA dávají rezervaci, která se dá spravovat přímo s aerolinkou. Tím by žádný problém nevznikl. Další problém je, že jde o letenky na únor, to je jen další důvod proti OTA.

0 Citovat

Kupoval jsem u Flugladenu jednou a dostal jsem jak PNR tak e-ticket. Dodatečně jsem pak kupoval sedadla přímo u aerolinky (BA) a nebyl s tím problém. Jak by to bylo v případě změny/zrušení letu, nemám zkušenost.

0 Citovat

PNR a e-ticket dostanete vždy, v tom problém není.

dokoupit jednoduché služby (vybrat místo v letadle, dokoupit zavazadla, apod) taky půjde.

Ale u těch zrušení/změn letu jsi většinou odkázán na prodejce.

Některé aerolinky jsou v tomto vstřícnější (Latam, Turkish, LOT?), znovna Air Canada je ale velmi striktní, pokud máte letenku přes OTA, neukecáte s nimi ni, budou vás odkazovat na prodejce. 

Na druhou stranu AC má velkou síť letů (+codeshare s LH a spol.), takže v případě zrušení jednoho z letů lze předpokládat, že vám tam nějaký automat vybere +- podobné spojení a do cíle se dostanete. Ale nepočítejte s možností, že si najdete jiný vlastní itinerář a někdo vás na něj ručně přebookuje. 

Pak je jediná možnost zaplatit OTA za servis navíc (a mnohé OTA ani potom nejsou schopny provést takové úpravy itineráře) a nebo to zkusit nechat na poslední chvíli na letiště: agenti na letišti mají mnohem větší pravomoci zasahovat do rezervací, včetně cizích (vystavených OTA).

2 Citovat

Nutně potřebujeme odletět i přiletět v konkrétní den, takže na agenta bych raději nespoléhal. Zvítězila přímá rezervace, ale pro příště je to cenná informace a v podobných situacích a při větší flexibilitě by se to i mohlo vyplatit. Chápu to správně?

1 Citovat

Jako že ti to upraví na letišti podle tvého přání. Tak to je sakra odvážná představa 🤣🤣🤣

0
6 reakcí