Dobrý den, jen se podělím o zkušenost se společností Easyjet. S přítelem jsme letěli 31. 3. 2022 z Prahy do Amsterdamu, v ceně jsme měli jen příruční zavazadlo - do 15 kg, rozměry 45x36x20 cm. Do jejich měřáku se nám kufry vešly bez problému včetně koleček a držadla. Na letence byly uvedeny rozměry 45x36x20 cm. Přesto paní letuška obešla lidi s těmito malými kufry, že od února platí nová politika. A teď pozor - na palubu se může vzít jen malý baťůžek, protože je nakreslený "tady na tom obrázku, takže můžete jen ten baťůžek, je jedno, že kufřík splňuje rozměry". Na argument, že splňujeme rozměry na letence a i na jejich stránkách, řekla, že nás do letadla nepustí, pokud si nezaplatíme nadměrné zavazadlo. Tak jsme zaplatili poplatek za dva lidi dohromady 58 Eur a odletěli jsme. Nelíbil se mi princip, hned 1.4.2022 jsem jim psala přes webový formulář, jak je tohle možné a že požaduji vrácení poplatku a doložila to fotkami. Měli odpovědět do 15ti dnů, odpověď přišla až 7.5.2022 s tím, že jsem vybrala "Invoice/Payment confirmation and as your query is a not an Invoice/Payment confirmation, the team will be unable to manage your query." Ok, napsala jsem jim na FB, během dvou dnů přišla odpověď, ať jim pošlu celé jméno a email, na který byla provedena rezervace, že to prověří. Nikdo se neozval, tak jsem jim psala znovu - byla jsem odkázána na ten samý formulář, který jsem již vyplňovala. Vyplnila jsem ho znovu, tentokrát nepřišla žádná odpověď. A z dubna jsme měli červen. To už jsem se naštvala a volala na jejich infolinku, kde jsem operátorovi všechno vysvětlila. Řekl mi, že to prověří a někdo se mi ozve. Nikdo se neozval. A jak to dopadlo? Na FB ve skupině Easyjet Complaints Process - Not so Easy jsem v komentářích našla několik mailů, ze kterých se lidi údajně dočkali odpovědi do dvou až pěti dnů. Zkusila jsem napsat na jeden z nich a světe div se - 19.9.2022 mi přišla odpověď, že mi tedy peníze vrátí a omlouvají se za komplikace. A trvalo to "jen" půl roku..  Takže za mě Easyjet nikdy víc!  .

Easyjet - nadměrná zavazadla, která nejsou nadměrná

Založila ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Dobrý den,

jen se podělím o zkušenost se společností Easyjet. S přítelem jsme letěli 31. 3. 2022 z Prahy do Amsterdamu, v ceně jsme měli jen příruční zavazadlo - do 15 kg, rozměry 45x36x20 cm. Do jejich měřáku se nám kufry vešly bez problému včetně koleček a držadla. Na letence byly uvedeny rozměry 45x36x20 cm. Přesto paní letuška obešla lidi s těmito malými kufry, že od února platí nová politika. A teď pozor - na palubu se může vzít jen malý baťůžek, protože je nakreslený "tady na tom obrázku, takže můžete jen ten baťůžek, je jedno, že kufřík splňuje rozměry". Na argument, že splňujeme rozměry na letence a i na jejich stránkách, řekla, že nás do letadla nepustí, pokud si nezaplatíme nadměrné zavazadlo. Tak jsme zaplatili poplatek za dva lidi dohromady 58 Eur a odletěli jsme. Nelíbil se mi princip, hned 1.4.2022 jsem jim psala přes webový formulář, jak je tohle možné a že požaduji vrácení poplatku a doložila to fotkami. Měli odpovědět do 15ti dnů, odpověď přišla až 7.5.2022 s tím, že jsem vybrala "Invoice/Payment confirmation and as your query is a not an Invoice/Payment confirmation, the team will be unable to manage your query." Ok, napsala jsem jim na FB, během dvou dnů přišla odpověď, ať jim pošlu celé jméno a email, na který byla provedena rezervace, že to prověří. Nikdo se neozval, tak jsem jim psala znovu - byla jsem odkázána na ten samý formulář, který jsem již vyplňovala. Vyplnila jsem ho znovu, tentokrát nepřišla žádná odpověď. A z dubna jsme měli červen. To už jsem se naštvala a volala na jejich infolinku, kde jsem operátorovi všechno vysvětlila. Řekl mi, že to prověří a někdo se mi ozve. Nikdo se neozval. A jak to dopadlo? Na FB ve skupině Easyjet Complaints Process - Not so Easy jsem v komentářích našla několik mailů, ze kterých se lidi údajně dočkali odpovědi do dvou až pěti dnů. Zkusila jsem napsat na jeden z nich a světe div se - 19.9.2022 mi přišla odpověď, že mi tedy peníze vrátí a omlouvají se za komplikace. A trvalo to "jen" půl roku..  Takže za mě Easyjet nikdy víc!

0

V červenci jsme letěli do Porta a aktivní personál kontroloval všechna příruční zavazadla v kleci. Měli jsme malé skořepinové kufry přesně dle rozměru, ale při vstupu do letadla nám bylo řečeno, že budeme platit, protože povolené máme pouze zavazadlo pod nohy, a to baťůžek, prý mají nová pravidla a máme to na letence. Ohradili jsme se, že zavazadlo splňuje rozměr, museli jsme oba kufry dát do klece a pak nás teprve pustili do letadla. Pán, který šel za námi, se do krve hádal, že s tímto zavazadlem lítá vždy (měl větší kufřík), nakonec ale musel zaplatit, jinak by odletěl bez zavazadla. V Portu to hlídali při odletu také, ale nás rovnou pustili, že ok.

0 Citovat

To jsou teda blbci, že řeší takový nonsence prkotiny

0 Citovat

V Praze je to s těmi zavazadly úplná klasika, ještě jsem nezažil let s Easyjetem z Prahy,  kde by se velmi přísně a nesmyslně nekontrolovaly.

0 Citovat

To my zažili let do Porta, kde nekontrolovali každého, ani to nijak nehrotili. Taky jsme s nimi letos letěli do Ženevy, a to samé. Rozhodně jsem nikam batoh nestrkal, a to jsem ho měl asi o něco větší a nerad bych to tam cpal. Dokonce doprvod ještě měl malou tašku s jídlem a agenti u brány na to ani slovo (k mému překvapení).

0 Citovat

Tak ono je to tezky.Kontrolu jsem tedy nastetsi nezazil, ale..

kdyz nekam letim s nizkonakladovkou, snazim se plusminus drzet tech limitu co maji. Ale tak kazdy treti cestujici ma uz na prvni pohled zavazadla casto i nasobne pres limit a pak to v tom letadle neni kam davat. Tak asi holt zacali vice kontrolovat no. Pravda, mohli by buzerovat jen ty co maji ocividne 2 nebo 3 batohy.

0 Citovat

Jasně, chápu, že to kontrolují. Ale když to splňuje rozměry požadované leteckou společností, které jsou psané i na letence, tak nechápu, proč vyžadovala letuška peníze kvůli tomu, že ten kufr není batoh jako na obrázku.. Přede mnou byl člověk s velkým batohem a úplně v klidu, do rozměrů by se mu nevešel.

0
6 reakcí