Dítě

Založil(a) před 4 lety marketa.hejlova ve fóru Letecké společnosti

22 reakcí

Ahoj,potrebovala bych radu. Letime na Floridu v listopadu 2022. Rozhodli jsme se , ze vezmeme synovce, ktery ma ted tezke obdobi at si s nama uzije teplo atd. Jenze je mu 9 let a nevime jak dokoupit jeho letenku bez silenych poplatku. Letime tam z Finnair a zpet s Ameriacan Airlines. Oba lety jsou z Madridu. Ryan Viden - Madrid-Viden . Tak nevim , jestli zklamat kluka, nebo resit poplatky a jake? Dekuji moc :-)

0

Předpokládám, že základem bude souhlas jeho rodičů, zbytek by měl být klasický letenka pro dítě. 

0 Citovat

Ohledne koupe letenky (nevim, od kolika let lze koupit samostatne) kontaktovat prodejce ci aerolinku.

0 Citovat

O jakých "poplatcích" mluvíte? Devítileté dítě platí 90% ceny standardní letenky a pokud vy už letenky koupené máte, pak vám nezbývá nic jiného, než pro něj dokupovat letenku dle vašeho itineráře a dle aktuální ceny.

1 Citovat

Tak asi to bude muset být pod jednou rezervací, takže asi poplatek za call centrum. Jinak nevím, proč by za dítě měla být nějaká přirážka.

0 Citovat

Dekuji za info, je mi jasne, ze za dite vzdy platime stejne :-) Ale chceme koupit letenku pro nej az ted , kdy my uz letenky davno mame. Finnair nam vysel vstric a propojili nase letenky ,ale Ryan moc nespoupracuje :-) Tak budu zkouset dal. Kazdopadne jednalo se mi jen o postup - dokoupeni letenky pro dite pozdeji a propojeni s drive zakoupenymi letenkami pro dospeleho. Hezky den ...

0 Citovat

Ryanair bude spolupracovat taky, ale bude to za poplatek. Tedy pokud ty letenky nemáte koupené přes někoho jiného. Pak to může být obtížné.

0 Citovat

Ahoj, chci se zeptat, zda se nekdo nesetkal s podobnym problemem. Chci booknout u TK letenku pro dva dospele a dite (2+) a proste to pokazdy vyhodi error jeste nez se dostane clovek k extras, sedackam atd. pred platbou. 

Vtipny je, ze kdyz to dite proste vymazu a bookuju jen dva dospele, tak to normalne jde ...

Nesetkal se s tim nekdo prosim? A co s tim pripadne? 

Predem diky.

0 Citovat

Ty stránky nějak blbnou, ceny lítají nahoru i dolů a hláška se objevuje i v případě rezervace jenom pro dospělé.

0 Citovat

Ahojte, plánuju vycestovat s přítelkyní a jejím dítětem do Arménie. Holčička se jmenuje jinak než maminka a bohužel nemáme rodný list, pouze jeho kopii. Bude tohle stačit? Nebo bude zapotřebí souhlas otce, jehož jméno holčička nese? Děkuju za rady:)

0 Citovat

Při cestě do zahraničí je vždy nutný souhlas druhého rodiče. Že se to nedělá, je věc druhá. 

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

Ahojte, plánuju vycestovat s přítelkyní a jejím dítětem do Arménie. Holčička se jmenuje jinak než maminka a bohužel nemáme rodný list, pouze jeho kopii. Bude tohle stačit? Nebo bude zapotřebí souhlas otce, jehož jméno holčička nese? Děkuju za rady:)

mimo EU rozhodne stacit nebude. bud souhlas druheho rodice (v anglictine) ci prelozeny rozsudek o svereni do vyhradni pece, pokud je

0 Citovat

Ja by som ešte mala aj súhlas aj kópiu rodného listu notársky overené. A teda na priezvisku nezáleží, bolo by to treba aj keby majú rovnaké priezviská. 

0 Citovat

Prostá kopie rodného listu na úřadech nestačí, je to jen kus papíru. Dtto, pokud ji budete mít pouze v češtině (předpokládám tedy, že holčička je Češka). Ideál je pořídit soudně ověřený překlad do angličtiny úředně ověřené kopie RL.

Souhlas rodiče s vycestováním je na česko-anglickém formuláři:

https://mzv.gov.cz/file/3192464/...ditete.pdf

Je nutno jej opatřit ověřeným podpisem rodiče (zákonného zástupce).

1 Citovat

Díky moc za rady. Snad vše vyřídíme na matrice:)

0 Citovat

Trochu mě děsíte - cestuju do USA s náctiletým už dost často a dámskou část rodiny záměrně jednou za rok necháváme doma - na imigračním to při pohovoru schválně zmiňuju a podávám jako výhodu, že nejede celá rodina spolu. Zažili jste, že to třeba v USA / Kanadě apod. byl někdy problém? (a teda nikdy jsem žádné potvrzení ani jiné doklady než pasy a ESTU sebou nevezl). 

0 Citovat

Katka _1 napsal(a):

Ja by som ešte mala aj súhlas aj kópiu rodného listu notársky overené. A teda na priezvisku nezáleží, bolo by to treba aj keby majú rovnaké priezviská. 

S dcérou (kým ešte nemala 18) som absolvoval pár ciest vo dvojici aj mimo EU a nikdy mi nenapadlo, že by som mal mať nejaký súhlas od manželky, ešte aj notársky overený. Nehádam sa, možno nejaký taký predpis naozaj existuje, ale nenapadlo mi to (rovnako ako možno 90% cestujúcich s dieťaťom, ktoré má rovnaké priezvisko).

Ak by som to dotiahol ad absurdum - ak skutočne na priezvisku nezáleží, nemal by byť ten notársky overený rodný list aj pri ceste s oboma rodičmi? Aby bolo možné dokázať, že to sú skutočne rodičia toho dieťaťa. :) 

0 Citovat

Ono se to může jevit jako absurdní a já jsem poslední, kdo by se zastával byrokracie, nicméně dětí zavlečených do ciziny existuje víc než zdrávo.

0 Citovat

Tak já jel do Kanady (2017) s 12ti letou dcerou a hned po výstupu z mostu z letadla mě zastavila dvojice policajtů a chtěli vidět letter. Přemýšel jsem, jaký letter chtějí a protože tenhle byl jediný, který jsem měl, tak jsem jim ho ukázal a bylo všechno OK. Měl jsem ho anglicky s ověřeným podpisem.

2 Citovat

Já jsem to také zažila při cestě do UK s tehdy 15letým synem. Jmenovali jsme se jinak, no jinak, já s -ová, on samozřejmě ne. Bystrý imigrační zjišťoval, jestli je to opravdu můj syn, dotazy typu kdy se narodil atd. Bylo to spíše zábavné, ale poučné a od té doby všem doporučuji mít ten souhlas s překladem. 

2 Citovat

Práve sa to začalo v posledných rokoch dosť riešiť kvôli únosu deti jedným rodičom bez vedomia druhého. viem tiež o niekom kto neodletel so 17 ročným synom. 

1 Citovat

Tak jak to zde čtu, vidím, jakou jsem měla v minulosti ( do roku 2008, kdy byl syn zletilý) obrovskou kliku. Každý rok jsem s mým tehdy nezletilým synem a mou matkou, bez mého manžela cestovala v rámci Evropy, včetně Velké Británie a několikrát i do USA. Ani mě tehdy nenapadlo, nějaký takový dokument s sebou mít. Možná jsem na to nemyslela i proto, že jsem se domnívala, že se to týká jen rozvedených rodičů. No každopádně nikdy to po mě nikdo nechtěl. Manžel také několikrát jel se synem na hory do Francie a Itálie beze mě a také žádný takový doklad s sebou neměl. Také mí rodiče několikrát mého tehdy malého syna vzali s sebou k moři a žádné potvrzení neměli. Takže jsme asi fakt měli štěstí. Teď, když to vím, bych si to určitě také radši opatřila. Možná to tehdy bylo na hranicích benevolentnější?

0 Citovat

Já už myslel, při cestě z Korfu trajektem do Sarandy, že nás se synem nepustí, na okně imigračního bylo oficiální oznámení, že bez souhlasu rodičů/druhého rodiče nemůže dítě opustit EU, nakonec jsem to uhádal, ale byl to boj. Příště radši papír....

0
22 reakcí