Ahoj, máte někdo zkušenost s přestupem na Heathrow a změny z terminálu 5 - > 3? Našli jsme letenky na Filipíny na začátku února asi za 18,7k z Prahy, kde se letí s BA do Londýna a následně s Cathay HongKong - Manila. Předpokládám, že si v Londýně budu muset vyzvednout zavazadla a znovu je nechat odbavit, jelikož budu měnit aerolinku - BA -> Cathay (nebo co mám zkušenost, tak takhle mi to vždycky doporučovali).  Dle skyscanneru to ukazuje, že přestup je 2:15h ... někde jsem četl, že transfer mezi terminálama je cca 30 minut... ale než mi přijedou zavazadla, než se přesunu, než mi je odbaví... jsem trochu skeptickej, byť předpokládám, že by mi tyhle vyhledávače nedávali na výběr něco nereálnýho...  Kupoval bych to asi přes Pelikána nebo Student Agency   Díky  .

Heathrow - přestup s pravděpodobným vyzvednutí zavazadel

Založil(a) ve fóru Letiště

8 reakcí

Ahoj,

máte někdo zkušenost s přestupem na Heathrow a změny z terminálu 5 - > 3? Našli jsme letenky na Filipíny na začátku února asi za 18,7k z Prahy, kde se letí s BA do Londýna a následně s Cathay HongKong - Manila.

Předpokládám, že si v Londýně budu muset vyzvednout zavazadla a znovu je nechat odbavit, jelikož budu měnit aerolinku - BA -> Cathay (nebo co mám zkušenost, tak takhle mi to vždycky doporučovali). 

Dle skyscanneru to ukazuje, že přestup je 2:15h ... někde jsem četl, že transfer mezi terminálama je cca 30 minut... ale než mi přijedou zavazadla, než se přesunu, než mi je odbaví... jsem trochu skeptickej, byť předpokládám, že by mi tyhle vyhledávače nedávali na výběr něco nereálnýho... 

Kupoval bych to asi přes Pelikána nebo Student Agency

 

Díky

0

Už nevím terminály, ale když jsem takto letěl před 6 lety (akorát do Aucklandu místo Manily), odbavili mě v Praze do Aucklandu včetně zavazadla. Kupované taky přes SA, ale to je asi jedno, hlavně, aby to bylo na jedné letence.

0 Citovat

Díky, A když to koupím takhle přes SA komplet, tak to budu mít na jedné letence? Já už si nevybavuju, jak jsem to kdysi měl na Bali - tam jsme ale po cestě v Singapuru odbavené zavazadla vyzvedli před dalším letem no - taky se nám měnil dopravce.  Jako asi kdybych to nechal komplet odbavit a neřešil to v Heathrow, tak jsem asi v pohodě... holt by když tak ty zavazadla přiletěli (snad) další letadlem, tam to lítá 3x denně. Spíš změna těch aerolinek je v tomhle tricky...

0 Citovat

Toto přes SA bude určitě na jedné letence. V některých zemích (např. v USA) se musí vyzvednout a někdy to záleží na domluvě při odbavení (mě se většinou ptali, kam to chci odbavit). Záleží třeba i na délce stopoveru. Možná i záleží, jestli je změna na nízkonákladovku, ale takovou zkušenost nemám a asi by to většinou nebylo na jedné letence.

0 Citovat

redrjiri napsal(a):  Spíš změna těch aerolinek je v tomhle tricky...

Pokud máte vše na jedné letence,  tak vám to odbaví do cílové destinace. V PRG to šlo i při dvou separátních letenkách, na rozdíl od VIE.

0 Citovat

Pokud je celá trasa na jedné letence, změna aerolinky nevadí a lze požádat o odbavení až do cílové destinace (obecně; existují vyjímky, třeba přestupy v USA). 

0 Citovat

Super, díky za odpovědi!

0 Citovat

K těm výjimkám ještě dodám, že se může stát, že z nějakého nejasného důvodu nejsou schopni odbavit do cíle na dané letence. Když se kamarádi před 16 lety vraceli z Christchurch, nebyli je schopni odbavit na poslední segment z Heathrow do Prahy (stihli to na těsno s předbíháním front).

0 Citovat

Jasně díky, nakonec jsem našel alternativu se stopem 3:25h, takže i když nám nedovolí ty zavazadla vzít až do finální destinace, tak to bychom měli stihnout i s "znovuodbavením".

0
8 reakcí