Letisko Wien (VIE) - Schwechat - parkovanie

Založil před 12 lety mikkimikki ve fóru Letiště

zdravim, posledne 2 roky som 3x parkoval na Panda parking (naposledy teraz 1/2026), vzdy vychadzal tyzden cca 80e kupovane mesiac dopredu. Teraz pozeram zaciatok oktobra, tyzden a Panda ma ponuku za 105e, ale uz nie tie parkoviska cca 5m od letiska ako vzdy predtym boli, ale teraz tam doplnili nejake parkoviska 30+ minut a len tie su za tu cenu, ak chcem ten kratky shuttle ako po ine roky, to je uz za 120e. Netvrdim ze je to nejaka extremna suma, ale predsa len 50% viac ako som platieval. Je este nieco momentlane pri schwechate s podobnym systemom ako Panda (tzn. blizko letiska a shuttle), alebo vsetko ostatne je sice za lepsie peniaze, ale komplikovanejsia cesta parkovisko-letisko?

0 Citovat

Ahoj, my parkujeme na parkovišti Mazur, každých 20 min jezdí bus na letiště i zpět...

kupuju tady https://vie-shop.viennaairport.com/en 

0 Citovat

Dik, Mazur na moj termin vychadza 95e a teda pokial sa nic nezmenilo, oproti pande je ten system horsi, ci uz tym shuttlom ale hlavne ze mozes vychytat parkovacie miesto aj 10-15 minut od zastavky shuttlu, takze tam si to nevies nijak rozumne ani naplanovat 

0 Citovat

Já jsem vždy používal Orange parking https://maps.app.goo.gl/pAVrkLyW...H6?g_st=ac

0 Citovat

Nejlevnější vždy byl Parktiger. Parkoval jsem na Parktiger P1 už asi 5x a vždy bez problému. Parkoviště je bez závory, jenom vjedeš a zaparkuješ kam chceš, potom zhruba 5 minut na stanici vlaku. Vlaková stanice Schwechat je jednu zastávku od letiště (max. 10 minut cesty). První vlaky jezdily myslím ve 4:20 a stál 2,1 euro. Problém byl akorát při dřívějším odjezdu, pak jsem jezdil vždy Boltem za 15-20 euro (vždy více lidí, takže se rozložil poplatek).

Další možnost jsem zkoušel parkoviště Leopoldau P+R, které je na druhé straně Vídně (blízko Brna). Tam se nemusí nic rezervovat, pokud si to pamatuju správně a při odjezdu se automaticky napočítá částka podle délky parkování. Pak ale musíš vlakem a přestoupit na zastávce Praterstern. Je to už trošku složitější. Cesta tím vlakem z Leopoldau na letiště trvá zhruba hodinu. Vyplatí se spíš až od 7+ dní.

Pokud bych měl znovu vybírat, vzal bych opět Parktiger P1. Dají se najít navíc slevové kódy na 10 a víc procent. S ostatními zkušenost nemám a bral jsem vždy tohle, nejlevnější řešení. 

0