Wizz skládačka na levný Uzbekistán, směr tam se dá vyměnit za Taškent. Výhoda je, že nejsou nutný noclehy v SAE, snad jen ta cesta tam se musí nějak přečkat na letišti nebo v obchoďáku Yas Mall.  Nemusím říkat, že se na tohle vyplatí koupit WDC.  Kdo si počká na nějakou slevu, tak něco ušetří. Každopádně si myslím, že za tyhle prachy se Uzbekistán těžko sežene.  Jinak do Uzbekistánu na 30 dní bez víz.   .

[W6+5W] Vídeň - Samarkand 4.710 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

12 reakcí

Wizz skládačka na levný Uzbekistán, směr tam se dá vyměnit za Taškent. Výhoda je, že nejsou nutný noclehy v SAE, snad jen ta cesta tam se musí nějak přečkat na letišti nebo v obchoďáku Yas Mall. 

Nemusím říkat, že se na tohle vyplatí koupit WDC. 

Kdo si počká na nějakou slevu, tak něco ušetří. Každopádně si myslím, že za tyhle prachy se Uzbekistán těžko sežene. 

Jinak do Uzbekistánu na 30 dní bez víz. 


vie-auh-tas.jpg

7

Dobrý den. Jak velké riziko je, že Wizz přesune let o půl dne, nestihnu navazující let a propadnou mi další tři letenky?! 

0 Citovat

Tohle by se mi líbilo, ale ne s Wizz, s ním to nevyjde.

0 Citovat

Já to z nudy/opice koupil v kombinaci s Taškentem za 14 USD. Zatím to vychází na 1 zrušení letu a dvě změny času za měsíc. Hodně ten Uzbekistán proškrtali totiž.

Zpátky to vezmu přes Kuwait, taky s Wizz hezky, kde však ani po 100 hodinách plánování nevím, co dělat.

Takže mým doporučením je nekupovat, případně být připraven jít s miliony  somů na pobočku Uzbekistan airways, aby vás dopravili zpět do Evropy.

1 Citovat

Před pár dny tu byla akce Turkish do Uzbekistánu pod 10k. To je možná lepší, jak se nervovat s Wizzairem s přestupem v SAE a tam 2x připlácet za hotely protože přestupy nenavazují.

2 Citovat

A nevadí vám, že tenhle post je 6 měsíců starý, tudíž neaktuální?

3 Citovat

A pritom je to take jednoduche ... dokupit flex a v pripade potreby mozes letiet niekde uplne inde.

0 Citovat

ekonomickej z*** napsal(a):

Zpátky to vezmu přes Kuwait, taky s Wizz hezky, kde však ani po 100 hodinách plánování nevím, co dělat.

Musíš se poradit s Denisou přeci. Ideálně ale bez brýlí.

3 Citovat

A nemá tam akce třeba Pegasus?

0 Citovat

Tak on ale každý nechce letět úplně někde  jinde. A taky nemusí být každý tak flexibilní jako ty. To je možná to, co ty voughne nechápeš. Pro tebe je WIZZ zřejmě super, tak se ho drž, ale  nesnaž se ostatni přesvědčit, že je super i pro ně.  Žádný flex ti u Wizzu nezajistí to, že odletíš tam kam chceš odletět. A pokud vím, s flexem můžeš jen měnit bez poplatku za změnu. Vyšší cenu musíš doplatit. Takže pak letiš ne tam, kam chceš, ale kde je aspoň trošku podobná cena, pokud nechceš doplacet. O tom, že může být problém s hledáním ubytka či auta, pokud je to v sezoně, ani nepíšu. Nebo neletíš  vůbec.

4 Citovat

Nesnazim sa nikoho presviedcat, hen hore su odlety o tyzden, to uz asi tazko pokazia do stavu, aby som utekal s milionom somov na pobocku Uzbekistan airways. (to promile zrusenych letov kratko pred cestou nebudem pocitat, stava sa aj inym)

Zbytocny boj proti tejto aerolinke, netvrdim ,ze nemaju problemy, ale robit z toho Air Koryo nie je treba. Flex si kupujem hlavne pre seba. Nie len dopravcom, ale aj mne sa mozu prihodit problemy, kvoli ktorym nebudem moct odcestovat, a je dobre, aby letenky neprepadli. Vsak kazdu chvilu vidiet inzerat "predam letenku". Ale aj v pripade problemov zo strany dopravcu, tak je lespie mat flex a nieco s tym este robit, ako potom fnukat po forach.

A neviem o com sa tu vlastne bavime :) Ved Michal tu hore daval cenu na Turkish, kto chce istotu si zaplati, kto je ochotny podstupit z mojho pohladu male riziko, berie Wizz.

Lietam s nimi 10 rokov. 10 letov rocne, a az na 1,5h meskanie som nic zvlastne nezazil. (dufam, ze sa zruseneho letu v den odchodu nedozijem).

0 Citovat

Odlety o tyzden byl samozřejmě jen příklad itineráře, nehledě na to, že jeden z těchto letů byl již také zrušen. Tyto letenky jsou pouze o ceně, tudíž také nechápu, jak by flex mohl pomoci.

Jinak mně vloni dokázali primitivní cestu do Bulharska, koupenou 3 měsíce předem, zrušit 4x, slovy čtyřikrát, naposled zkušeně 16 dní před cestou. Od toho je tu ale jiné vlákno tuším.

0 Citovat

Ano je tu na to ine vlakno, aj som tam pisal, ze som mal s nimi minuly rok 32 leteniek ... 100% zmien, ale nikdy nie 16 dni pred odletom. Vlastne 95% letov uskutocnim v zelanom termine, zvysok plus minus den. Ale nepopieram, ze take zmeny (ocividne) robia.

Ak nechapes, ako by ti o 30% drahsie letenky mohli pomoct, tak potom sa nie je o com bavit :) Ak vyslovene musim letiet (bavime sa o odlete o tyzden), resp. mam uz vsetko rezervovane, tak mi ostava to prebookovat a doplatit rozdiely, pripadne stravit noc v Abu Dhabi. Nic som sice oproti Turkish neusetril a este som zabil noc na mieste, kde som to nemal v plane, ale tak zase ... take cachrovanie s casmi nie je uplne bezna vec ani v pripade Wizzu.

Ak je vecsina veci stornovatelna resp. ani som nezacal riesit, tak si jednoducho prebookujes letenky niekde uplne inde, pripadne stornujes ... usetril si cca 130 €.

Nezastavam sa ich, urcite dojde na psa mraz, ale netvarme sa zase, ze zmeny su len vysadou Wizzu ... staci pozriet vlakno o Saudii. Jasne, tam je vyhoda, ze oni sa uz nejako musia postarat bez tvojho doplatku.

Ale dobre, nebudem sa tu natahovat, nema to zmysel, kedze kazdy ma ine priority. Ja mam flex, ked este spravi zmenu Wizz, tak zvycajne double flex, mne to funguje a letim vzdy k mojej spokojnosti.

Btw tento itinerar mam kupeny na rok 2024 :)

0
12 reakcí