Cestuji letecky asi jednou do mesice a znam spoustu vyhledavacu letenek. Ale vyhledavani vikendovych letenek maji vyreseno slozite a spatne. Nevite o necem, co mi posle do mailu upozorneni na vikendovou letenku kamkoli? Nejde mi o maximalni cenu, ale o maximalni slevu (v tomto pripade). Dale by me zajimal vyhledavac open jaw letenek. Zde je dulezita opet jen sleva, termin a destinaci posoudim sam potom. A nakonec letenka s vice prestupy. I tuhle variantu maji vyhledavace resenou dost stupidne, pokud vubec. Tady si chci nastavit limit ceny na letenku a cas na prestup (den-dva).  Chci vyletet z nektereho z peti dostupnych letist a vratit se na libovolne z nich. Letet se muze kamkoli a kdykoli, pocet prestupu taky libovolny. Vetsina asi cestuje konzervativneji a tak se temito variantami vyhledavace nezabyvaji. A nebo neumim hledat.      .

Vyhledavac vikendovych letenek, open jaw nebo vice prestupu

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

14 reakcí

Cestuji letecky asi jednou do mesice a znam spoustu vyhledavacu letenek. Ale vyhledavani vikendovych letenek maji vyreseno slozite a spatne. Nevite o necem, co mi posle do mailu upozorneni na vikendovou letenku kamkoli? Nejde mi o maximalni cenu, ale o maximalni slevu (v tomto pripade).

Dale by me zajimal vyhledavac open jaw letenek. Zde je dulezita opet jen sleva, termin a destinaci posoudim sam potom.

A nakonec letenka s vice prestupy. I tuhle variantu maji vyhledavace resenou dost stupidne, pokud vubec. Tady si chci nastavit limit ceny na letenku a cas na prestup (den-dva).  Chci vyletet z nektereho z peti dostupnych letist a vratit se na libovolne z nich. Letet se muze kamkoli a kdykoli, pocet prestupu taky libovolny.

Vetsina asi cestuje konzervativneji a tak se temito variantami vyhledavace nezabyvaji. A nebo neumim hledat.

 

 

0

Nechci slevu zadarmo....to zní jako díra na trhu. Co takhle vymyslet takovýhle vyhledávač sám ? :-)

 

3 Citovat

Radeji nekomu tenhle napad prodam za milion. :-)

0 Citovat

Což o to, vymyslet by se to dalo, jen mít přístup ke všem potřebným datům... Odkud vlastně vyhledávače berou data, jak k nim získávají přístup?

0 Citovat

Spoustu toho uměl azair, co se s ním vlastně stalo?

0 Citovat

V případě klasických aerolinek berou data z GDS systémů (Amadeus, Sabre, atd). A pak zpětně v nich rezervace zakládají.

V případě dat (a rezervací) lowcostů, kteří (až na výjimky) GDS systémy nepoužívají, pak buď využívají jejich vlastní API, nebo "simulují" návštěvníka, a data "scapujou" z webu (a pak pomocí "robota" rezervace zakládají opět přes web daného lowcostu).

V prvním případě jsou data placená (vyhledávání, založení rezervace atd), v druhém případě sice placená nejsou, ale společnosti je více-méně považují za nelegální a více - či - méně se jim snaží bránit.

1 Citovat

Tohle je tak okrajový segment, že to nikdo dělat nebude. Google flights na to použít nejde?

0 Citovat

google flights splnuje vetsinu tech pozadavku, ale neni schopny dat neco jako “do budoucna vikendovy tripy, v patek tam a v ne zpatky”. umi jen konkretni vikend

0 Citovat

Mi to prijde, ze tvurci tech vyhledavacu letenek sami nikam nelitaji. Nebo litaji jen tim nejprimitivnejsim zpusobem. A to je smutne. :-(

Vesele naopak je, ze zde existuje dira na trhu.

Vam snad ty tri varianty, ktere jsem popsal nechybi?

Ja si ty letenky najdu rucne. Ze je to zdlouhave mi az tak nevadi, spise to, ze mi toho hodne utece. :-(

 

 

0 Citovat

to bude tim, ze vetsina (naprosta) navstevniku rezervacnich portalu chce nejrychlejsi a soucasne nejlevnejsi letenku.

specificky pozadavek pak ma minimum navstevniku.

s ohledem na architekturu systemu neni to, co chcete, ani nejak jednoduse realizovatelne. na to gds nejsou staveny ;)

0 Citovat

Azair už zase funguje, až na upozornění to splňuje všechno :D  I když teda nevím, jak moc je s těma cenama spolehlivej, nutno si to ověřit na pár letenkách :)  

0 Citovat

Na azair chodím dost často a ceny dost často nesedí. Bývají totiž i 12 hodin staré... Pro zajímavost cena náhodně vybraných letenek v tuto chvíli: azair tam/zpět 27,29/43,99 €, Ryanair 50,49/43,99 €. 

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Azair už zase funguje, až na upozornění to splňuje všechno :D  I když teda nevím, jak moc je s těma cenama spolehlivej, nutno si to ověřit na pár letenkách :)  

Dovolim si nesouhlasit, podle me nesplnuje temer nic. 

Vikendove letenky s odrenyma usima najdu, i kdyz ceny nesedi nebo uz nejsou. Budiz. To same kiwi. Samozrejme letenky pres vyhledavace nekupuji, nejsem blazen. Vzdy primo u aerolinky.

Open jaw neumi vubec, prestupy taky ne.

Jak si predstavuji open jaw. Priletim do Porta, odletim z Lisabonu. Mezi temito dvema letisti se prepravim sam. Treba na kole, v ramci poznavani kras Portugalska. To je realny priklad, ktery jsem uskutecnil.

Co myslim temi prestupy. Chci odletet z nektereho letiste, ktere mam pobliz. Jsem z Ostravy, takze Katowice, Krakov, Ostrava, Viden, Praha, Bratislava. Tyto vsechny bezne pouzivam. Chci letet kamkoli a kdykoli. Nechci se nikde prilis zdrzet, max den-dva. Takze napriklad Katovice -Malta-Tel Aviv-Kypr-Bukurest-Viden. Takovy vylet na prodlouzeny vikend za par korun, relativne. Nektere mista uz dobre znam, tak treba na Malte se vyplacatim na pulden na St. Peters Pool a staci mi to. Druhy den letim to Tel Avivu, tam se taky podivam, co je noveho. Na Kypru kouknu na plamenaky a v Bukuresti jsem jeste nebyl.

Hotely zasadne nepouzivam, spim vzdy nadivoko. Takze mam velkou volnost.

 

 

0 Citovat

Ty open jaw, aspoň v rámci nízkonákladovek přece umí, sám to také používám. Není to ideál, ale sám nevím, jak bych to jinak naprogramoval jinak. 

Rozklikl sis pokročilé parametry vyhledávání? 

A ty 1-2 denní přestupy a přelety, moc nevím, jak by takový vyhledávač měl fungovat, to už si asi docela náročný. Osobně vyhledám jednosměrnou letenku do destinace X, a z ní zase vyhledám "kamkoliv" atd. Víc okýnek v prohlížeči to jistí :D 

0 Citovat

Je tady přece Kiwi - tam ti najdou takové routingy, že ti z toho půjde hlava kolem... 

2
14 reakcí