Chtěla jsem se zeptat - uvažuji o koupi letenek přes Etihad nebo u Pelikána. U letecké společnosti mi to vychází dráž díky kurzu, ale četla jsem, že je lepší kupovat letenky přímo u letecké společnosti. Co raději preferujete Vy ?  .

Nákup letenek

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

23 reakcí

Chtěla jsem se zeptat - uvažuji o koupi letenek přes Etihad nebo u Pelikána. U letecké společnosti mi to vychází dráž díky kurzu, ale četla jsem, že je lepší kupovat letenky přímo u letecké společnosti. Co raději preferujete Vy ?

0

Ja pouzivam skyscanner. A podla ceny kupujem. Ak je cena +- rovnaka s leteckou spolocnostou beriem letecku... Ale dajme tomu ze 1000€ stoji agentura a 1200€ letecka tak samozrejme ze agentura ktoru mam overenu.

0 Citovat

pokud neni rozdil  “mega velky”, vzdy kupovat u aerolinky. 

u agentur (i “oberenych”) jen v pripade nutnosti (napr. nemoznost koupit dane spojeni primo na webu aerolinky)

1 Citovat

A este som zabudol ten kurz je zradny v pripadne storna a vratenia platby. Mozete byt v + ale aj v -. 

0 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

pokud neni rozdil  “mega velky”, vzdy kupovat u aerolinky. 

u agentur (i “oberenych”) jen v pripade nutnosti (napr. nemoznost koupit dane spojeni primo na webu aerolinky)

 

A co je mega velky rozdiel podla vas?

Na 99% kupujem cez agentury ale nikdy nemam problem... Kupujem desiatky leteniek rocne. Aj ked je napr poplatok pri vrateni platby 30€ cca na vymennom kurze mozem prist o 100ky€. A to neratam lacnejsiu letenku. Takze ten poplatok je ok...

Uz rok sa natahujem s priamo iberiou na vrateni platby. Takze ja osobne nevidim velky rozdiel.

0 Citovat

to už záleží na vkusu každého.

za sebe - vůbec to neřeším. letenky hledám přes google flights, a pak kupuju na webu aerolinky. vůbec neřeším, že to někde na letušce, nebo kdekoli jinde , může být levnější.

důvod je v podstatě jeden - v případě koupě letenky přes agenturu je vlastníkem rezervace agentura, čili změny rezervace (např. v případě zrušen í některého z letů atd) musíte většinou řešit s onou agenturou. ty za to chcou většinou poplatek (např. letuška za zrušení refundovatelné letenky chce 1500 kaček, za její změnu 800 ... a jsou i horší).

navíc, agentury jsou v možnostech  převystavení (v případě zrušení jednoho z letů apod.) často dost omezené, mají striktně dáno, co smí a nesmí, na koho mohou převystavit, případně na jaký let. přes rezervační centrum konkrétní aerolinky, jsou možnosti změny / převystavění a řešení situace mnohem kreativnější.

tož asi tak.

8 Citovat

A to nemluvě o tom, že do některé agentury se o víkendu vubec nedovoláte. A není nic lepšího, než být na druhé straně světa a potřebovat něco urgentně řešit. Agentura má zavřeno, letecká společnost by se klidně bavila, ale nemůže a odkazuje vás na prodejce. Přes agenturu max letenky po Evropě bez návazných letu.

8 Citovat

Asi som mal furt stastie lebo ak je problem volam priamo leteckej spolocnosti a vzdy sa to vyriesilo. A predpokladam ked ste na 2 konci sveta volal by som tak ci tak letecku spolocnost. Ale ano chapem vas pocit a nazor. Kupit vec priamo od vyrobcu...

0 Citovat

Až budeš dělat storno a budeš chtít zpátky aspoň taxy, tak si budeš děkovat, že jsi to koupil napřímo. Agentura bude chtít klidně 1000,- za vyřízení jedné žádosti. Těch věcí je spousta. A to, že agentura mluví česky, není dostatečná přidana hodnota.

1 Citovat

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

Koupit s agenturou (nebo snad tím nelétavým ptákem) drahou letenku půl roku dopředu kvůli uspořené pětistovce může jen masochista nebo úplný zelenáč.

Ano, najdou se i případy, kdy to může dávat smysl, ale kvůli nim to nikomu nebudu doporučovat jako vhodný postup.

2 Citovat

Ideal primo s aerolinkou, pak se da spousta veci vyresit treba i osobne na letisti, pokud tam maji pobocku..z me zkusenosti umi nekdy i zmeny, ktere po telefonu "nejdou".

Nicmene treba se Student Agency mam take dobrou zkusenost, kdy dokazali domluvit s aerolinkou hodne nestandartni zmenu, odlet z Prahy misto Berlina bez doplatku. Na prvni pokus tedy ze to nejde, ale po par mailech to zvladli.

1 Citovat

Zrovna StudentAgency, Pelikan a Letuška jsou příklady agentur, které covidovým obdobím dost zvlčily a začaly si vymýšlet různé i nesmyslné poplatky po vzoru legend jako go2gate.

2 Citovat

Já si troufnu tvrdit, že pokud se musím ptát, jestli je lepší agentura nebo aerolinka, tak je lepší koupit přímo u aerolinky.

3 Citovat

Já si s Pelikanem užil svý, když manželce na rezervaci s Ryanairem vypadla druhá cestující. Tak přišla s nápadem, že poletí s dcerou. Změna cestujícího nejde, přidat do rezervace další osobu nejde, samostatná letenka pro dítě nejde...Nakonec vyřešeno koupi letenky pro dospělého na jméno dcery, pak spárování se stávající rezervaci a změna data narození. Ani nebudu psát, na kolik celá ta operace přišla. A to vše jenom proto, že cena na Pelikánovi byla na zacatku o 100 korun levnější než přímo u Ryanairu. Spálit se musí každý sám.

0 Citovat

Okrem špecifických prípadov je lepšie kupovať priamo u aerolinky.

2 Citovat

Alfalfa Hay For Sale(https://haysfarming.com) Wholesale alfalfa hay bales For Every Animal Species

We are a UK-based company growing, producing, and exporting a range of hay and haylage products. We currently supply Malaysia, South Korea, Indonesia, and Malta.  

Our strict processes, knowledge, and use of cutting edge technology from the field, through to shipment and delivery, mean we deliver high quality consistently.  

We are also able to grow specific crops to order.  

Alfalfa Hay For Sale

Alfalfa Hay for Sell Nearest You

Wholesale alfalfa hay bales For Every Animal Species

Alfalfa Hay For Sale | Hay Bales For Sale Near Me

Alfalfa Hay at Best Price

If any readers of this article are interested in our operation, we would be delighted to discuss your requirements.  

website..... https://haysfarming.com

email..... haysfarming@gmail.com

4x5 round bales - No Rain, 2021 first cut, w/ prime hay additive, $80/bale, 2021 second cut hay with w/ prime hay additive, $90/bale. Port Perry Area.

2021 Alfalfa/timothy hay in excellent to good condition for sale, suitable for horses and other livestock.

Round bales, net-wrapped, stored inside, no rain, no dust.

Approximate weight: 1100-1200 lbs.

More than 700 bales are available; trucking is available; and 40 bales, $80/bale can be loaded and delivered.

The cost of delivery is determined by the location.

 

0 Citovat

Nevíte proč během 14 dní skočily ceny za letenky do Thajska- Bangkoku z 12700,- na cca 20000,- ?  Bohužel potřebuji ze zdravotních důvodů let max. 15 h nebo bez přestupu a ve 4 lidech je to tedy pořádné zdražení. Než mi dovču v práci povolili, tak to raketově zdražilo. Jestli má ještě cenu čekat, že to bude lepší. Původně bylo velké množství letenek od Etihad a ty úplně zmizely.... ?

0 Citovat

Na aky termin? Cinania zrusli karantenu...

0 Citovat

29.6.-15.7.2023....že by se Číňani radostně hned rozlétli po světě :) To abychom doufali, že jim to zase zakážou. Každý den si píšu ceny a čekala jsem, že to snad půjde dolů a místo toho toto :)

0 Citovat

objektivne neexistuje duvod, aby ceny letenek sly pul roku pred odletem s blizicim se datem odletu dolu.

ano, nastat to muze, ale je to ten vyrazne mene casty scenar.

0 Citovat

To ne, s letenkama se nevyplati cekat, kdyz je dobra cena, vydrzi to nejdele par dni, ale spis hodin.

0 Citovat

To už je prázdninový termín, takže pokud je dobrá cena, nečekat a kupovat.

Tuším, že Etihad měl akci pouze do dneška.

mopika napsal(a):

29.6.-15.7.2023....že by se Číňani radostně hned rozlétli po světě :) To abychom doufali, že jim to zase zakážou. Každý den si píšu ceny a čekala jsem, že to snad půjde dolů a místo toho toto :)

0 Citovat

Taky myslím, že je to aktuálně skončenou akcí Etihadu. Nicméně posledního půl roku měl Etihad akce opakovaně a myslím že letenky tvoje období se za dobrou cenu ještě objeví. Já osobně bych počkal, do konce června času dost. 

1 Citovat

Pokud by nebyl problém odlet z Mnichova, dá se za 15k (s kufrem za 16) pořídit Oman Air s rychlým přestupem v Maskatu v obou směrech.

0
23 reakcí