Ahoj cestovatelé, kdy je prosím vás nejleší čas na koupi letenky do Jižní Ameriky cca na termín listopad/prosinec 2023? Na jaké ceny se vyplatí čekat? Odletová letiště "Stření Evropa". Díky za info, P.  .

Letenka z Prahy do Argentiny (Chile) a pak směrem do Patagonie

Založil ve fóru Hledám letenku

6 reakcí

Ahoj cestovatelé, kdy je prosím vás nejleší čas na koupi letenky do Jižní Ameriky cca na termín listopad/prosinec 2023? Na jaké ceny se vyplatí čekat? Odletová letiště "Stření Evropa".

Díky za info,

P.

0

Pokud jako "Chile" vezmu pro zjednodušení jako "Santiago de Chile" :)  tak zpáteční letenka (z PRG) s pobytem 14 dnů vyjde v průběhu tohoto roku nejlevněji  na cca  21 tisíc.  Takže pokud se dostanete na tuhle cenu, je dost pravděpodobné, že levnější nebude. 

Nejlepší jak si to zjistit je vzít váš itinerář, naklikat ho do Google Flights a podívat se, jaké jsou ceny v průběhu roku ... a pokud i na váš předpokládaný termín najdete letenku za podobnou cenu, můžete brát. Pravděpodobnost, že bude v budoucnu levnější, je docela malá (v podstate tu pravdepodobnost rozbije jen případná nárazová akce ... ale - na tu se nelze spoléhat)

0 Citovat

Na google/flights sa daju aktualne najst, ale s odletom z FCO do Santiaga za cca 540 eur a do Punta Arenas za cca 630 eur, co je podla mna dost dobra cena, ale tak neviem ci bude vyhovovat odlet z Rima a ani som nepozeral kde by sa to dalo kupit...

0 Citovat

Za 3/4 roku se 100% objeví hned několik zajímavých akcí z okolních letišť kolem cca 400 euro RT. Stačí sledovat třeba fly4free a další.

0 Citovat

Díky za názory/komentáře :-)

0 Citovat

Možná by stálo zato se pro odlet porozhlédnout i mimo Střední Evropu. Loni měla Lufthansa nabídku na RT z Amsterdamu do Santiaga za 293€ (tam přes Houston, zpět přes São Paulo a Frankfurt). Pro vlastní potřeby jsem to modifikoval z Chile na Brazílii, takže super!

Jako přískoky do/z Amsteru jsem použil Easyjet a Brussels Airlines z/do Prahy.

Díval bych se na odlety z Evropy odkudkoliv a pak dodal ony přískoky. 😉 

0 Citovat

...jsem si zavzpomínal, aneb zcela nepodstatná poznámka k Patagónii:

Kdysi hodně dávno se nám dost zkazilo počasí (Ohňová země) a tak jsme chtěli předčasně jet jinam (do NP Torres del Paine). Autobusy na další 3 dny zcela vyprodaný, ale letenka (Ushuaia - ElCalafate) stála jen o maličko víc.  

(Jinak autobusy ale byly překvapivě skvělý způsob cestování jak ARG tak Chile)   

0
6 reakcí