Dnes nam bol zruseny let spiatocny z Amanu. Ale ide oto ze sme neleteli a ani som neurobil check in. Mam narok na kompenzaciu od wizz airu. Letenky som nechal prepadnu. Let je posunuty zatial o 12 hodin.mame tam 5 leteniek takze by to malo byt 2000€..  .

Zruseny let wizz air kompenzacia

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mandre napsal(a):

Jenom tak bokem, kdo ma pojisteni pravni ochrany, lze toto resit s pravnikem i pres tohle pojisteni, ktere stoji par korun za rok ve srovnani s 50% u vymahacu.

Mam ho, ale zatim jsem jej pro kompenzaci nevyuzil. Mas s tim i praktickou zkusenost?

0 Citovat

Mam taky. Zatim tenhle pripad ne, mam jen jednu kompenzaci, kde stacila jedna zadost na Air Malta a vyplatili.
Jine pripady mam, celkem to funguje. Zatim postacil vzdy pravnicky dopis. Jednou to nedopadlo, neb mi pridelili pravnika ko…ta🤦‍♀️, ktery chtel kasirovat pojistovne jen za ukony, moje kauza mu byla u zadele. Takze uspesnost 3:1 v muj prospech zatim. 

 

0 Citovat

[citace="jedla "]

předáno Claimcloud, poslední email od nich loni v lednu, že vyčerpali veškeré mimosoudní možnosti a předávájí případ k soudnímu jednání.

Haló, prosím, mohl bys poslat to předání případu k soudnímu jednání? Fakt by mě to zajímalo. Mně zatím vždy stačil maximálně ÚCL. (ano byly to odlety z Prahy).

0 Citovat

Já dával Air Help let FR kdy během kovidu zrušili let asi 10 hodin předem, vymlouvali se na zákaz letů, který nebyl. Byl jen zákaz turismu.

Věděl jsem že FR nebude souhlasit, tak jsem to dal rovnou Airhelp a táhli to až k italskýmu soudu. Ten rozhodl v nás prospěch, ale FR zacal platit až když jsme podali něco jako návrh na exekuci. Celý to trvalo víc než tři roky. 

2 Citovat

hankaa napsal(a):

Takže provize je víc než 50%? :D To je slušný :D Máte nějaké doklady o tom, že předali k "soudnímu jednání"? Žalobu např? Zajímalo by mě to. Zatím jsem všechny kompenzace vyřídila sama, ne u wizzu tedy, ale ono je to asi dnes jedno :) Samozřejmě, že se jim nechce platit a že si vymýšlejí. 

 

jj 50% + DPH, ale o tom jsem věděl dopředu, že mají takový ceník nastavený. Nemám žádné doklady, jen jejich emaily o průběhu případu

0 Citovat

Dal jsem po asi 60 mailech s wizzem, vymáhání polské firmě.. berou si 20 %.  Více než půl roku se neozvali tak jsem to dal claimcloudu. Po pár měsících poslali poláci že to vymohli a posílají peníze (nebylo to ani těch 20%..). Napsal jsem claimcloudu že to stornuji a přišlo mi zaplať 25 %... mají v podmínkách že to nemůžeš dát někomu jinému...chtěl jsem po nich co teda udělali-odpověď "udělali ale nic z toho vám neukazeme..". Takže jsem jim nakonec ještě zaplatil více než Polákům... a o dost... moje chyba - je fakt třeba si číst pořádně ty podmínky... claimcloud navíc psal velmi arogantně a ostře... takže pro mě- už nikdy...

0 Citovat

Tak jestli neukazali, tak proc si to platil?

0