Máte někdo zkušenost s cestou do USA v roce 2023 ?   Nemáme očkované děti (12,14). České ministerstvo říká že do 18 nic není potřeba, strýc v USA mi zase ověřoval u CDC a tvrdí mu,  že budou chtít vakcinaci i u dětí.  Věděl by někdo reálný stav kdo letěl s dětmi ?  .

Cestování s dětmi do USA - chtějí vakcinaci u dětí ?

Založil(a) ve fóru Letiště

5 reakcí

Máte někdo zkušenost s cestou do USA v roce 2023 ?   Nemáme očkované děti (12,14). České ministerstvo říká že do 18 nic není potřeba, strýc v USA mi zase ověřoval u CDC a tvrdí mu,  že budou chtít vakcinaci i u dětí.  Věděl by někdo reálný stav kdo letěl s dětmi ?

0

Přímo na stránkách CDC jsou děti pod 18 uvedeny ve vyjímkách z očkováni. Ale mohou pak po detech chtit, aby se par dnu po priletu do USA dosly otestovat

Nedejte na Strejdu, dejte na CDC :)

A hlavne nedejte na to, co vam kdo rekne na internetu. Clovek zazije leccoss, obcas nekdo neco zapomene, a vy pak budete prekvapen - lidi, co na internetu v cestovatelskych skupinach v dobe covidu tvrdili “nic po me v XXX nechteli, klidne jedte bez testu” … a lidi co se tim ridili a pak plakali … jsem zazil vic nez dost.

Více info zde: https://www.cdc.gov/coronavirus/...ation.html

0 Citovat

Viz printscreen.

https://www.cdc.gov/coronavirus/...vid19.html


usa.jpg

0 Citovat

Na strejdu bych nedal, ale volal do San Francisca na CDC právě.  Jám mám info jako vy,  že CDC nechce vakcinaci u dětí oni mu tam tvrdí že ano.  Ten test také nevím zda se případně předkládá pak někde později nebo je nutná registrace výsledku na nějakém jejich webu. 

0 Citovat

Koukám do timaticu (to je systém, zjednodusene, ze kterého lidi na checkinu tahají informace o tom, kdo kam potrebuje které vízum, očkování apod) a tam je informace o tom, že děti do 18 mají vyjímku také uvedená. Tudíž bych i aerolinka se bude chovat podle tohoto, a ... upřimně, kdo ví komu ten strejda (to nemyslím nějak zle) v tom CDC volal, na co se jich zeptal a jak byla otázka položena.

To, kde a komu se pak ten případný test předkládá bych neřešil, to by vám řekli sami, pokud by ho vyžadovali.

0 Citovat

My jsme byli v USA s dětmi v roce 2022, od té doby se podmínky nezhoršily, a nikdo po nich nic nechtěl, protože platí to, co napsal Pavel.

2
5 reakcí