Ahoj,  máme koupené letenky Praha -> Istambul -> Singapur s Turkish Airlines a brali jsme tu úplně basic variantu (nejlevnější) při nákupu.  Chci se zeptat, zda máte s Turkish zkušenost s možností výběru sedadel. Teď 15 dní před letem to jde samozřejmě u mé levné varianty letenek jen za peníze, ale u některých aerolinek pak při check-inu jde vybrat sedadlo zdarma následně před letem i u těch nejlevnějších letenek. Je to možné i u Turkish?  Případně je nutné udělat check in na letišti a tam požádat o společné sezení?    Díky moc!  .

Turkish Airlines - výběr sedadla?

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

13 reakcí

Ahoj, 

máme koupené letenky Praha -> Istambul -> Singapur s Turkish Airlines a brali jsme tu úplně basic variantu (nejlevnější) při nákupu. 

Chci se zeptat, zda máte s Turkish zkušenost s možností výběru sedadel. Teď 15 dní před letem to jde samozřejmě u mé levné varianty letenek jen za peníze, ale u některých aerolinek pak při check-inu jde vybrat sedadlo zdarma následně před letem i u těch nejlevnějších letenek. Je to možné i u Turkish? 

Případně je nutné udělat check in na letišti a tam požádat o společné sezení? 

 

Díky moc!

0

Check in online můžete udělat 24 hodin předem, dostanete přidělené sedadla, změna je za poplatek. Ale my vždy dostali sedadla u sebe, takže změna netřeba.

Nezkoušela jsem to, ale prý 6 hodin před odletem už můžete při check inu dělat změny zdrama. Ale musíte počkat na check in až těch 6 hodin předem a někdo tu psal, že to sice bylo zdarma, ale sedadla vedle sebe už byla fuč.

Na letišti je check in zdarma, můžete tam a nemusíte, ale se sedadly, pokud budou obsazená nic moc nenadělají.

A mimochodem někdy má TK výběr sedadel zdarma už při koupi letenky, teď se mi to stalo.

0 Citovat

Pri check-inu ti sedadla prideli system automaticky. Pokud to mas na jedne rezervaci, dost pravdepodobne dostanes mista vedle sebe. Jinak ne a nejde s tim hybat. I presto, ze tvrdi, ze to nejde, pokud uz mas "issued boarding pass", tak i na letisti jsou schopni mista zmenit. Zalezi ale, na koho tam narazis. Nase zkusenost je takova, ze vzdy nam system pridelil dobra mista (tj. dvojsedacka u okna treba) a jen jednou nekam doprostred a tam nas pani na checkinu presunula opet na tu dvojsedacku. Kazdopadne zadna garance tam neni...

0 Citovat

Na pražském letišti je self-check-in kiosek, kde se dá udělat check-in i na Turkish 24 hodin před odletem. Vypadá to, že na něm jde vybírat i sedadla zdarma. V lednu jsem na to koukal, když jsem na něm tisknul papírové letenky.

Avšak, jak píše Tomáš, sedadla už nelze měnit, pokud jsi udělal online check-in a taky takto na mě řval terminál.

V březnu to plánuji vyzkoušet a zajet tam večer před odletem. Zas tak daleko to nemám a ty poplatky za výběr sedadla jsou značně vysoké.

0 Citovat

Super, zkuste to a dejte vědět. Ale myslím, že to bude o těch 24 a 6 hodinách. Pokud děláte check in víc než 6 hodin předem, tak to nepůjde. A člověk je většinou na letišti až tak 2 - 3 hodiny předem a proto to jde. Ale je to risk, že už nic vedle sebe nebude.

Ovšem myslím, že to řešíme zbytečně, TK dává automaticky sedadla vedle sebe zadarmo, jen nejdou zdarma měnit a po check inu už vůbec ne.

0 Citovat

Dá se zaplatit za změnu mílema. 

1 Citovat

To je slušné pálení mílí. Na to, že 20.000 mílí stačí na RT PRG-IST-PRG nebo podobná suma na výběr sedaček na 4 legech.

0 Citovat

dlouho jsem s TK neletěl, dřív to šlo vybrat zdarma online kdykoliv předem u každé letenky.. ale dávno tomu..

Teď je to tedy tak, že buďto můžu udělat online checkin 24 hodin před letem, dostanu sedačky asi vedle sebe, ale nemůžu si je zdarma vybrat, ani je nebudu moct později změnit (ani upravit online checkin?, ani těch 6 hodin před odletem? ani na kiosku na letišti? Takže jedině na přepážce, pokud bude mít agent náladu, je tak?

Nebo můžu počkat s online checkinem na 6 hodin před odletem, a pak si tedy můžu zdarma vybrat libovolně ze sedadel, která zbyla?
(a opět předpokládám, že to potom nelze měnit, že?)

Nebo to nechat na kiosek na letišti (tam vybrat lze? vždy nebo jen pokud předtím nebyl udělán online checkin?)

Díky!

0 Citovat

@Goro

Teď je to tedy tak, že buďto můžu udělat online checkin 24 hodin před letem, dostanu sedačky asi vedle sebe, ale nemůžu si je zdarma vybrat, ani je nebudu moct později změnit (ani upravit online checkin?, ani těch 6 hodin před odletem? ani na kiosku na letišti? Takže jedině na přepážce, pokud bude mít agent náladu, je tak? ............ANO

Nebo můžu počkat s online checkinem na 6 hodin před odletem, a pak si tedy můžu zdarma vybrat libovolně ze sedadel, která zbyla?
(a opět předpokládám, že to potom nelze měnit, že?) ..........ANO

Nebo to nechat na kiosek na letišti (tam vybrat lze? vždy nebo jen pokud předtím nebyl udělán online checkin?) ..............nesmí být předem udělaný online check in! Pokud je tak nic. Pokud check in nemáte, tak na letišti v kiosku půjde vybrat sedačka, protože to bude těch 6 a méně hodin před odletem. Jestli to jde udělat i více hodin před odletem tady právě nikdo neví, ale Michal psal, že to půjde zkusit, jestli by šly na kiosku vybrat sedadla zdarma třeba 20 hodin předem.

0 Citovat

gogo: V lednu jsem udělal on-line check-in skoro den předem (dostal jsem pokaždé uličku nebo okénko, nikdy střed). Pak jsem před odletem na kiosku tiskl letenky a sedadla tam už nešla změnit. 

Nicméně zdálo se, že kdybych byl býval neudělal online check-in, šlo by sedadla vybrat zdarma na kiosku. Prostor na platební kartu ten kiosek, pokud vím, ani nemá :-D

Ale netuším, kolik hodin před odletem se dá použít kiosek. Očekávám, že stejně jako u online check-inu, ale nevím to jistě.

0 Citovat

Hm, vypadá to, že jen 12 hodin před odletem :(

Self-service check-in opens 12 hours before your flight departure time and closes 45 minutes before take-off for domestic flights and 60 minutes before hand for international flights. You can check in a maximum of 8 people with the same booking code (PNR) at one time at our self-service kiosks.

Z webu Turkish (https://www.turkishairlines.com/...check-in/)

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a): Jestli to jde udělat i více hodin před odletem tady právě nikdo neví, ale Michal psal, že to půjde zkusit

je k tomu nějaká nová zkušenost? váhám kdy se pustit do odbavení na zítřejší let, abych si mohl volně vybírat místa, pořád platí, že se to ze systému "přidělení míst napevno" mění na systém "volný výběr zdarma" od 6 hodin před odletem?

0 Citovat

tak přidávám zkušenost s letem PRG-IST-SGN, počkal jsem s checkinem svhválně na čas cca 5 hodin před odletem, sedadla přidělena automaticky, všechna místa vedle sebe v řadě, ale bez možnosti změny zdarma.

PRG IST se tvářil do posledního místa plný, i když nebyl,
IST SGN mnoho volných míst, ale s poplatek 28€ i za obyč. sedadlo.

0 Citovat

Nechci být řiťopich (jako většina všeználků zde), ale co se třeba podívat na ofiko stránky? :)

Pokud cestujete pouze s batůžkem tak náhodné posazení s možností zaplacení spešl sedačky do 6 hodin před letem, pak jen náhodně, viz příloha...


check-in.png

0
13 reakcí