Ahoj, chtěla jsem se zeptat na případné zkušenosti - co přesně znamená poznámka na  letenkách Ryan: "You may be required to move to a different seat to accommodate other passengers"? Jako rozumím anglicky, ale co to může znamenat v praxi? Že i když máme rezervaci konkrétních sedadel, můžou někoho z nás dát jinam? Stalo se to už někomu? S Ryanem moc často nelétáme, ale zatím jsme tuhle poznámku na letence ještě nikdy neměli.. když tak pardon za hloupou otázku :-) Ale létáme s malými dětmi (i proto myslím, že nás snad nerozdělí), takže si sedadla raději rezervujeme dopředu. Jen jsem si vzpomněla na kamarádku, která letěla sama, taky zabookované sedadlo, a nakonec na něj byly rezervace dvě a letadlo plné! To by se mi fakt s dětmi nechtělo...   .

Ryanair sedadla

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na případné zkušenosti - co přesně znamená poznámka na  letenkách Ryan: "You may be required to move to a different seat to accommodate other passengers"? Jako rozumím anglicky, ale co to může znamenat v praxi? Že i když máme rezervaci konkrétních sedadel, můžou někoho z nás dát jinam? Stalo se to už někomu? S Ryanem moc často nelétáme, ale zatím jsme tuhle poznámku na letence ještě nikdy neměli.. když tak pardon za hloupou otázku :-) Ale létáme s malými dětmi (i proto myslím, že nás snad nerozdělí), takže si sedadla raději rezervujeme dopředu. Jen jsem si vzpomněla na kamarádku, která letěla sama, taky zabookované sedadlo, a nakonec na něj byly rezervace dvě a letadlo plné! To by se mi fakt s dětmi nechtělo... 

0

Tu hlášku máte na potvrzení rezervace, nebo na palubní vstupence po on-line odbavení? Místa u Ryanairu kupuju celkem pravidelně, protože ve dvou nebo více lidech nechci být rozsazen, ale tohle jsem ještě neviděl. Možná, že dopředu počítají, že poletí místo B737-800 B737-8200MAX nebo naopak? Pokud jste si ale sedadla koupili a je vás více, asi bych byl bez obav. Předpokládal bych že budou hýbat někým jiným, když už...

0 Citovat

teď to začali dávat na boarding pasy v posledních týdnech, předtím to tam nikdy nebylo (byť v podmínkách to většina společností má naprosto běžně - -prostě z provozních důvodů vám můžou změnit sedadlo. Teď to akorát začali nově psát jako poznámku na boarding pasy. Nevím jestli jen pro některá místa, nebo plošně všem, každopádně minulý týden jsem to na letence měl, ale nikdo nikoho nepřesazoval, normální let jako vždy..

0 Citovat

Vcera jsem si tiskl boarding pass a nemam to tam. Ale letim s ditetem, mista jsem si vybiral uz pri rezervaci.

0 Citovat

Už jsem párkrát viděl přesazování. Šlo o místa u nouzových východů, nesmí tam sedět nikdo pod 16 let. 

0 Citovat

Nejen že nesmí sedět u “ nouzáků” nikdo mladý, ale ani nikdo, kdo neumí jazyk, kterým na něho letuška či letušák při instruktáži mluví. Takže většinou anglicky plus nějaká další řeč dle aerolinky a případné jazykové zdatnosti personálu aerolinky. Už jsem to viděl mnohokrát, že došlo k nucené výměně.  Dokonce jsem z toho jednou profitoval, což potěšilo :-)

0 Citovat

Stalo se mi někdy před 5 lety, že nám vyměnili na vnitrostátním letu Itálie "přísedícího" na extra legroom v druhé řadě. Místo normálně vážícího Itala nám šoupli 150 kg velrybu. S žádosti přišla letuška a Ital vyhověl. Je to v pravidlech Ryanair. Od té doby se těmto sedadlům vyhýbám.

0 Citovat

Děkuju všem za poznatky, my naposledy letěli s Ryanem do Barcelony loni v listopadu a na boarding passu to právě nebylo. Teď zase Barcelona a jsou tam připsané i další poznámky, asi jak píše Goro, klasické podmínky (u nás 3 a u dětí 4, včetně BUGY - Free Inf/Chd item a pro všechny o tom možném přesazení). Na potvrzení to nebylo, až když jsme se online odbavili. Máme 6.řadu, tak nemyslím, že bychom byli případně na mušce, mě s dětmi by asi nechali.. tak snad nám nerozhází zbytek osazenstva. Při letech s děckama, což je u nás v 90%, sedadla taky bereme hned při koupi letenek. 

0 Citovat

Audit napsal(a):

Stalo se mi někdy před 5 lety, že nám vyměnili na vnitrostátním letu Itálie "přísedícího" na extra legroom v druhé řadě. Místo normálně vážícího Itala nám šoupli 150 kg velrybu. S žádosti přišla letuška a Ital vyhověl. Je to v pravidlech Ryanair. Od té doby se těmto sedadlům vyhýbám.

To chápu :-D Asi se to dá i u těch sedadel občas čekat, létáme tak 6x do roka (tudíž 12 letů) a asi třikrát se stalo, že takhle přesadili úplně dopředu maminku s malým miminem nebo batoletem. 

0
8 reakcí