Ahojte :)  Plánujem Decembrovú predvianočnú cestu: Lietadlom do NYC, tam stráviť 5-6 dní a naspäť transatlantickou plavbou na Queen Mary 2 do Southamptonu a z Londýna potom späť do Bratislavy lietadlom. (keby bol záujem, môžem neskôr rozpísať viac, že ako to plánujem).  Nejak zbežne som hľadal, že ako sa najlepšie dostať do NYC, a keďže zjavne prestal lietať na východ USA Norwegian, tak som zvažoval, ako najlepšie nájsť one-way letenky (nejak zbežne som hľadal, najlepšie čo som našiel na začiatok Decembra (niekedy 30.11.-3.12. by som chcel letieť), bolo za nejakých 370€ s bagážou, čo by bola veľmi fajn cena za obojsmerný let, ale za one-way mi to príde dosť.. (asi som zhýčkaný z minulosti).  Ak by mi niekto teda vedel poradiť:  Ako najlepšie kúpiť one-way letenku (ešte som nepozeral, či sa nedá kúpiť bežná return letenka lacnejšie, a nevyužiť spiatočný let) - odlet kľudne BTS/VIE/BUD/PRG; Ak má niekto tip-top itinerár/cestopis na New York, tak sem s ním :) (průvodcu atď. som si prešiel, nejakú predstavu mám, ale ocením nejaké drobné tipy a "naplánované dni") ; Ak má niekto skúsenosť s transatlantickou plavbou, tak si rád o tom pokecám; Pekný deň všetkým :) (po rokoch som sa tu zastavil, normálne ma chytila nostalgia)  .

One-way do NYC (Dec) a naspäť loďou :)

Založil ve fóru Hledám letenku

13 reakcí

Ahojte :) 

Plánujem Decembrovú predvianočnú cestu: Lietadlom do NYC, tam stráviť 5-6 dní a naspäť transatlantickou plavbou na Queen Mary 2 do Southamptonu a z Londýna potom späť do Bratislavy lietadlom. (keby bol záujem, môžem neskôr rozpísať viac, že ako to plánujem). 

Nejak zbežne som hľadal, že ako sa najlepšie dostať do NYC, a keďže zjavne prestal lietať na východ USA Norwegian, tak som zvažoval, ako najlepšie nájsť one-way letenky (nejak zbežne som hľadal, najlepšie čo som našiel na začiatok Decembra (niekedy 30.11.-3.12. by som chcel letieť), bolo za nejakých 370€ s bagážou, čo by bola veľmi fajn cena za obojsmerný let, ale za one-way mi to príde dosť.. (asi som zhýčkaný z minulosti). 

Ak by mi niekto teda vedel poradiť: 

  • Ako najlepšie kúpiť one-way letenku (ešte som nepozeral, či sa nedá kúpiť bežná return letenka lacnejšie, a nevyužiť spiatočný let) - odlet kľudne BTS/VIE/BUD/PRG;
  • Ak má niekto tip-top itinerár/cestopis na New York, tak sem s ním :) (průvodcu atď. som si prešiel, nejakú predstavu mám, ale ocením nejaké drobné tipy a "naplánované dni") ;
  • Ak má niekto skúsenosť s transatlantickou plavbou, tak si rád o tom pokecám;

Pekný deň všetkým :) (po rokoch som sa tu zastavil, normálne ma chytila nostalgia)

0

K bodu (1) - no, hledat normálně třeba na google flights.  Ona to není nějaká věda. Je rychlý, docela pohodlný.

jednosměrný letenky jsou prostě drahý - s tím nic nenaděláš. a cenovka kolem 6 - 7 tisíc za tu letenku bude vcelku normální - nějaký zázrak, jako že za 3 tisíce apod rozhodně nečekej.

3 Citovat

Jednosměrná letenka bude na celém výletě ten nejmenší výdaj, takže nějaké 3 tisíce v ceně nemá smysl vůbec řešit. 

3 Citovat

Letenka z Evropy do NY by neměl být problém - stačí počkat na akci - jsou každý rok. Můžeš zkusit vyhledat i nějaké multicity a i ten zbytek třeba využiješ.

A napomeň skouknout Titanic...

2 Citovat

@Mojmír Paulička - ja plánujem to isté, len naopak - loďou tam, pár dní v NY a späť lietadlo. Keď som naposledy pozeral plavby na QM2, tak tam bola možnosť kúpiť balík plavbu aj s jednosmernou letenkou. Teraz to už takto neponúkajú?

0 Citovat

Pokecat si o plavbách je super, když se najde pár lidí:-)

Zrovna se vracím z první přeplavby a nemá to chybu. Pravda není to plavební společnost, se kterou chceš plout ty právě proto to může být ještě lepší než ta moje. 

Mega odpočinek a když nemáš internet je to relax na entou! :-)

0 Citovat

Mojmír Paulička: Poslala jsem SZ s pár tipy ohledně NY.

0 Citovat

Úplně nejlevnější je asi Fly-Norse z Berlína, jestli jdeš úplně po ceně, počkej na Black Friday... pak to kup.

0 Citovat

Berlín je z Blavy skoro 700 km. Navíc QM2 má myslím docela striktní dress code , takže odbavené zavazadlo je nutnost. A s odbaveným zavazadlem ceny FlyNorse nejsou nijak zajímavé.

0 Citovat

Oni bohužel nejsou moc zajímavé ani bez něj. Před nedávnem jsmě dělali nějaké srovnání cenFly Norse s "classic" dopravci (nějaký ten United, Delta) na lety v průběhu letošního léta a podzimu... a on byl i v porovnání s nimi dražší. A to narozdíl od United a Delty nemá v základním tarifu ani přiruční  zavazadlo.

0 Citovat

Taky napasovat na letenku nějakou pěknou přeplavbu, to nebude jen tak....si myslím....leda přikoupit nějaké ubytování před a po. Akorát, že letenka asi pak vyjde levněji než ubytka.

0 Citovat

Kdyz byla nizko norska koruna, tak mi vychazela nejaka zpatecka asi za 7000, ale je to fakt uplne bez niceho, to je pravda. Batuzky se pak prodrazi.

0 Citovat

NOK nikdy nebyla níže, než teď. Což mě zrovna netěší:-(

0 Citovat

Vďaka za reakcie a špeciálne @firefly za info v správe :) 

Díky za radu s multicity - mám čas, tak sa s tým skúsim pohrať.. Ja viem, že to čo som našiel nie je úplne zlé, mňa len vnútorne hrozne hnevá, že obojsmernú letenku by som mal za 410 a jednosmernú s bagážou za 370 :D  

Ako píše @Petr76, na QM2 je dresscode = bez aspoň jednej batožiny (sme dvaja) to nepôjde. Čo znižuje pridanú hodnotu (a ubranú cenu) pri fly-Norse a napr. Level z Barcelony (kde pár dni v BCN by som videl ako fajn vec, ale neni to "lepšia" alternatíva)

Zatiaľ mi to vychádza tak, že kúpim (ak nenájdem nejaké multi-city kombo): 

  • 1x TAP letenku s veľkou batožinou za 370€ cca;
  • 1x TAP letenku bez batožiny za 320€;
    • Let je z Viedne (z Bratislavy ideálne), a s minimálnym prestupom v LIS;
    • Pre mňa v ideálnom dátume (3.12.);
  • 5 nocí v NYC
  • 8.12. nalodenie v NYC
    • Čo sa samotnej plavby, tak plánujem kúpiť inside cabin - keďže je to zimná plavba (vianočné dekorácie atď.), tak v balkóne nevidím pridanú hodnotu a skôr nechám peniaze za iné veci; 
  • 15.12. vylodenie v Southamptone;
  • Let domov z Londýna ešte počká, uvidím keď lowcosty ohlásia letový poriadok na zimu atď. - počítam ale, že batožiny budeme mať dve, ak budeme úspešný s nákupmi v NYC :) 
    • Pri najhoršom si dáme 1-2 dni v Londýne, počítam že po plavbe nebudeme nejak unavení;

Ak by to ľudí zaujímalo, tak môžem potom spísať aj nejaký report (a prípadne aj plán - na porovnanie čo vyšlo/nevyšlo) :) 

 

1
13 reakcí