Narazil jsem na pro někoho možná zajímavé letenky z Vídně do Bangkoku, během sezóny je tam hromada termínu (jinak jsou termíny od září) i s rychlými přestupy v Doha. V google flights si stačí hrát s daty. Pro někoho by mohl být i tahák se proletět v Airbusu A380, který je na segmentu DOH - BKK. VIE - DOH je operován dreamlinerem Přikládám random termín pro ukázku letenek :)  .

Vídeň - Bangkok v sezóně za necelých 15k s Qatar Airways

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

[citace="Petr76 "]

"Pokud nejde vyloženě o krajní nouzi, kdy se a cestách musíte vykoupit ze zajetí kmene lidojedů, tak z kreditky se hotovost nevybírá ... ať už je chytrá (nevím co tím myslíte) či nikoli. Výběry hotovosti se na rozdíl od plateb úročí okamžitě. To je mmch jedno ze základních pravidel bezrizikového používání"

Petře, jen pro info jsou i kreditky, kde můžete vybírat z bankomatu a bezúročné období pro vás platí stejně jako u platby v obchodě - např. Essox 76 dnů bezúročné období (poplatek 40 Kč za správu karty se platí jen v době čerpání, jinak ne) nebo ČSOB Premium Mastercard 55 dnů bezúročné období (zcela zdarma). Takže se dá i na krátkou dobu půjčit hotovost zdarma. A samozřejmě platí zásada vše vrátit včas, aby nenaskočily úroky.

 

A obecně, kdo platí kreditkou pravidelně dost peněz, tak je vyloženě neekonomické používat vlastní prostředky z debetní karty, vždy je lepší použít cizí peníze, zadarmo si půjčit a pak tam své peníze, potom, co se vám třeba měsíc někde úročily, poslat.

A jak už výše psali o výhodách typu salónky, různé druhy pojištění a zejména cestovní pojištění, tak to je bez diskuze, my jako rodina tak ušetříme okolo 20 tisíc ročně.

 

0 Citovat

Jen k té čsob - ty výběry bez poplatku s aplikovaným bezurocnym obdobím - to je jen akce, nejedná se o “standardní vlastnost”.

Koncit bude pred prazdninami.

1 Citovat

Aha, ok, to jsem nějak nepostřehla, nevyužívám to, díky za info.

Ale ten Essox Benefit je trvalý, tuhle kartu máme už víc než deset let. Teď už to nevyužívám, ale kdysi jsem to párkát zkusila, vybrala, vrátila do 76 dnů a kromě těch 40 Kč nic neplatila.

0 Citovat

K te CSOB je tez prodlouzena zaruka na elektro o 1 rok, kdyz se koupi pres KK, coz je vyhodne + pul roku pojisteni dane veci.

3