Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost s nákupem letenek přes Booking? Ubytování takto řešíme často, někdy i taxík třeba brzy ráno na letiště, ale letenky jsem přes ně ještě nekupovala. Neporadí někdo?  .

Nákup letenek přes Booking

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

10 reakcí

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost s nákupem letenek přes Booking? Ubytování takto řešíme často, někdy i taxík třeba brzy ráno na letiště, ale letenky jsem přes ně ještě nekupovala. Neporadí někdo?

0

V dnešní době změn, je lepší kupovat přímo u aerolinky a když už přes prostředníka, hlavně ne přes Kiwi.

2 Citovat

Booking=Gotogate, takže nekupovat.

0 Citovat

A co vás konkrétně vede k nákupu letenek přes Booking? Vyhledejte si ty samé letenky na webu letecké společnosti, cena bude pravděpodobně velmi podobná. Nákup přes Booking vám nejspíš nepřinese žádnou výhodu (s výjimkou vzácných situací, kdy je cena výrazně nižší než u aerolinky).

 

Booking je jen předprodejce (vlastně jen zprostředkovává prodej pro jiného předprodejce Gotogate, pokud se nepletu). V případě změny nebo zrušení letu či jiných nečekaných situací riskujete problémy.

1 Citovat

Tak hlavně Evropská komise již od 10/2022 řeší fúzi  Booking Holdings a  eTraveli  (včetně Gotogate, MyTrip ad.) Dosud nevydali stanovisko, ač měli do 3/2023, má být nově do 8/2023. Evidentně se jim nelíbí další posílení US giganta na evropském trhu. Ale možná to bude vše jedna firma.

0 Citovat

No, sháním letenky na Azory, z Azor na Madeiru a odtud zpátky domů. Když vyhledávám přes Booking vyjde mě to celé možná o 8 tisíc levnější, než když hledám u TAP Portugal, od které všechny tři lety jsou.. říkám si, zda má tedy Booking nějaké slevy u leteckých společností nebo proč je to tak "levné".. zatím jsem se s Bookingem nikdy nespálila, ale vždy šlo jen o ubytování a taxi.

0 Citovat

Booking zadne slevy nema. Ani zadny jiny preprodejce.

Specialne u TAPu … zistala vam ta cena az do konce, do kroku, kdy uz by clovek platil ?

TAP casto publikuje tarify, ktere nejde vubec koupit a nektere vyhledavace je sice nabidnou, ale pak je nejde koupit.

Na ubytovani cintrwba autopujcovny je booking OK, ale letenky vzdy a jedine pres letecke spolecnosti (az na vyjimky).

 

 

0 Citovat

Dobře, děkuji za radu. Ještě mám jednu otázku - myslíte, že má cenu ještě počkat s nákupem letenek na červenec? Případně jsou nějaké triky, jak koupit třeba u TAPu levněji?

0 Citovat

ne, a ne.

Cervenec je sezona, tam uz ceny, pokud se nestane neco mimoradneho, ceny dolu nepujdou.

2 Citovat

Ja kupujem letenky len cez net. Ano, vytlac si to, co ti poslali emailom ako prilohu. 

0 Citovat

@kmiroslateee: tak oni všichni kupují letenky přes net. Bez internetu je koupit v dnešní době snad ani nejde...

3
10 reakcí