Zdravím všechny cestovatele a mám takový dotaz - jak je to na přepážce wizz air s kontrolou zavazadel? Kontrolují velikost - batoh vs. příruční? U easyjet jsem s příručním kufrem nikdy problém neměl. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky  .

Wizz air - příruční zavazadla

Založil ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

Zdravím všechny cestovatele a mám takový dotaz - jak je to na přepážce wizz air s kontrolou zavazadel? Kontrolují velikost - batoh vs. příruční? U easyjet jsem s příručním kufrem nikdy problém neměl. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky

0

https://wizzair.com/cs-cz/inform.../zavazadlo

Pokud splňuje rozměry, tak by neměl být problém ne? 

Ale ohledně kontrol, na to neexistuje univerzální odpověď, záleží asi nejvíc na náladě zaměstnanců :D já osobně jsem u gatu žádný měření nezažil ještě, a viděl jsem spoustu zavazadel, co by rozhodně neprošlo. Ale taky jsem četl dost příspěvků od lidí, který museli doplácet.

Je to loterie.

 

0 Citovat

Provedou kontrolu přes stroj na kontrolu nábytku, a pokud je nějaké podezření, prohledají ručně. Případy ručního pátrání se objevují jen zřídka, pokud to nikomu není podezřelé. https://uno-online.io

0 Citovat

Ahoj,
Wizz zkouší vyhnat doplatky za příručák do absurdních výšin.
Na letu BCN-VIE začátkem prosince (off peak season) 50€.

Máte někdo aktuální info, kolik reálně chtějí doplatek u gatu, když budete mít větší příručák (55x40x20cm) a to priority nekoupíte předem?

tady wizz píše, že cena na letišti je 45€
https://wizzair.com/en-gb/inform...z-priority

a tamtéž ve FAQ se zase píše, že pokud se malé zavazadlo nevleze, tak pokuta je 30€, což je pořád o dost méně, než řádná koupě předem :o)

Máte někdo +- aktuální zkušenost?


screenshot-2023-11-14-at-15-14-49-wizz-dream-more-live-more-be-more.png

0 Citovat

Neporadim, ale vcera kontrolovali ve vidni koleckove prirucaky vsechny a nechavali doplacet

0 Citovat

Neviem ako Wizz, ale u FR pred 2 tyzdnami pytali v BA doplatok 50€ OW. Tiez to bol kolieskovy kufor viditelne mimo rozmerov. Najprv sa dotycneho opytali, ci ma priority, a kedze nemal, tak mu to nauctovali. Myslim, ze Wizz to bude mat velmi podobne.

0 Citovat

Tak ty pravidla jsou jasně daná, někdy to může projít, zejména když nestíhají, ale je na každém zda to riskne.

Tam je rozdíl, jestli platíš pokutu za větší příručák, nebo si zaplatíš priority, kde máš v ceně ještě druhé zavazadlo.

0 Citovat

Já bych chtěla říct, že obecně v Polsku - Katowicích a Krakově to řeší až manicky přehnaně. Musí za to mít bonusy. Naopak ve Vídní na to dost dlabou :)

0 Citovat

Na to dlabanie by som sa moc  nespoliehal. Vzdy zalezi na tom aky iniciativny blbec tam je na gate. A kufre s koleckami su vdacna korist. Najlepsie chodit s batohom, to som este merat nevidel.

1 Citovat

Na letisti v Praze proveruji roznery kabinovych zavazadel, ktere neodpovidaji predpisum Wizz Airu. Wizz Air povoluje nad stanoveny rozmer kolecka (pokud jdou) do tozmeru 5 cm. To na letisti odmitaji akceptovat (pokyd trefite na arogantniho blba nebo blbku), i kdyz jim to ukazete na webu wizz airu. Odvavuje Menzies

1
9 reakcí