Dobrý den, kupoval jsem pro čtyřčlennou rodinu letenky z Vídně do Valencie. Máme přikoupené dvě 20 kg odbavené zavazadla. Zajímalo by mě, jestli funguje u Ryanair sdílení hmotnosti u těchto zavazadel, tedy jedno např. 15kg a druhé 25kg a celkově tedy do 40 kg. Na stránkách Ryanair píšou, že když je to v rámci jednoho check in, tak to není problém, ale známí mi říkali opak, že každé jedno zavazadlo musí být max 20kg, jinak se připlácí. Díky moc za vasše zkušenosti a tipy.   .

Sdílení hmotnosti Ryanair

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

Dobrý den, kupoval jsem pro čtyřčlennou rodinu letenky z Vídně do Valencie. Máme přikoupené dvě 20 kg odbavené zavazadla. Zajímalo by mě, jestli funguje u Ryanair sdílení hmotnosti u těchto zavazadel, tedy jedno např. 15kg a druhé 25kg a celkově tedy do 40 kg. Na stránkách Ryanair píšou, že když je to v rámci jednoho check in, tak to není problém, ale známí mi říkali opak, že každé jedno zavazadlo musí být max 20kg, jinak se připlácí. Díky moc za vasše zkušenosti a tipy. 

0

Tohle je přímo na stránkách: 

Sdílení maximální povolené hmotnosti zavazadel Zákazníci mohou sdílet svou maximální povolenou hmotnost zavazadel s ostatními cestujícími v dané rezervaci při společném odbavení.
Například, pokud rezervace obsahuje dvě odbavená zavazadla po 20 kg (celkem 40 kg), jedno ze zavazadel může vážit 15 kg a druhé 25 kg (celkem 40 kg).
0 Citovat

nefunguje, kazde max 20kg, striktne. Odvolavani se na jejich vlastni pravidla nepomuze.

0 Citovat

To jako fakt? Vlastní zkušenost? 

0 Citovat

Funguje to tak, jak píšou na stránkách. Vyzkoušeno 2 týdny zpět. 

0 Citovat

nefunguje to jak pisou na strankach. vyzkouseno 2 mesice zpet (Viden). Je to o tom, na jakeho agenta, resp. na jak pravidel znaleho agenta u check in prepazky narazite. Mozna by pomohl vytisk jejich T&C v anglictine, ten jsem ale nemel. Proste to rozdelte na 2kufry do 20kg vahy a usetrite si pripadne dohadovani s agentem/supervisorem ohledne jejich vlastni policy.

 

0 Citovat

Obecně to samozřejmě funguje tak, jak je psané na stránkách Ryanair. To, že na check-inu často sedí absolutně nekompetentní agenti je věc druhá.

0 Citovat

Což je v danou chvíli prd platné.

1 Citovat

jako asi by to slo uhadat, ale kdo ma cas a naladu se hadat. Ono je rychlejsi ty kufry preskladat a myslet si neco o debilovi na druhe strane prepazky. Na letistich je napadne vysoky pocet debilu, kteri o nas cestujicich take nemaji valneho mineni. a z nejakeho duvodu treba na letisti Bratislava zamestnavaji jen neprijemne debily. Asi madarsky management co se msti, sorry za OT.

1
8 reakcí