Ahoj. Tak jak jsem slíbil, zakládám speciální vlákno o naší cestě kolem světa. Není cesta kolem světa, jako cesta kolem světa... (Obkroužit to vrchem umí každý druhý :D)...Proto jsme si s mou drahou polovičkou stanovili určitá pravidla: 1) Urazit cestu v délce min. obvodu zeměkoule, cca 40 075km 2) Přeletět rovník 3) Pokořit obratník raka a kozoroha 4) Dojít za severní polární kruh 5) samozřejmě nultý poledník a skok v čase nad tichým oceánem ;)  6) pak jsou tam další dílčí úkoly tipu množství použitých dopravních prostředků, dostat se do klubu 10tis. atd... Termín: duben 2024 Délka: 23-31dní (může se změnit) Cena: co nejnižší, ale uvidíme... Předpokládaná trasa: Praha- Vídeň- Abu Dhabí (Dubaj)- Male- Singapur- Bangkok- Kuala Lumpur- Sydney- Auckland- Cook Islands- Papeete- San Francisco- New York- Reykjavík- Praha  Už máme 4 letenky (v dalším příspěvku). Více najdete v tomto vláknu: jak se cesta tvoří, jaké letenky a proč kupujeme, kde máme stop-overy, proč nemůžeme některá místa vynechat.... "Cíl" cesty je cca v půlce na ostrově Aitutaki :)        .

Cesta kolem světa 2024

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Je to jen u mne nebo Barney stáhnul část svých cestopisů ?!

0 Citovat

Já vidím 4. Četl jsem pouze FP lowcost který tam pořád je.

0 Citovat

Tohle už je jak diskuze na Twitteru mezi příznivcem zákazu SUV a anarchokapitalistou = nikam nevede

1 Citovat

Libor_S napsal(a):

...na kterou žádné jiné tropické souostroví na světě nemá (pokud jde o túry či treky - aspoň podle mě, ale pokud má někdo jiné oblíbené, rád o tom budu diskutovat)...

Já mám radši Reunion. Přírodní krásy jsou podobné, ale logistika je jednodušší a celková atmosféra mi z nějakého důvodu přijde příjemnější. Na rozdíl od Havaje se na něj rád vracím.

0