Zdravím, na konec října jsme měli s KLM letenky z Vídně přes Amsterdam na Barbados. Všechny 4 lety však KLM zrušilo a nabídlo místo toho přebookování na let Vídeň - Amsterdam - Londýn a pak Barbados. Problém však je, že v Londýně budeme nuceni přenocovat na hotelu, což v původním letu nebylo. Přišli jsme navíc o 2 odbavené zavazadla, protože let z Londýna na Barbados zajišťuje Virgin Atlantic tudíž to nešlo přenést a budeme si je muset dokoupit na letišti. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Popřípadě co vše si člověk může nárokovat od KLM (hotel, další placení zavazadel). Lety zrušili dlouhou dobu před odletem (4 měsíce).  .

KLM - zrušení letů

Založil ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Zdravím, na konec října jsme měli s KLM letenky z Vídně přes Amsterdam na Barbados. Všechny 4 lety však KLM zrušilo a nabídlo místo toho přebookování na let Vídeň - Amsterdam - Londýn a pak Barbados. Problém však je, že v Londýně budeme nuceni přenocovat na hotelu, což v původním letu nebylo. Přišli jsme navíc o 2 odbavené zavazadla, protože let z Londýna na Barbados zajišťuje Virgin Atlantic tudíž to nešlo přenést a budeme si je muset dokoupit na letišti.

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Popřípadě co vše si člověk může nárokovat od KLM (hotel, další placení zavazadel). Lety zrušili dlouhou dobu před odletem (4 měsíce).

0

Maximálně můžete zkusit změnit na jiné lety, podobné jako jste měli, ale třeba jiný den. To, co Vám nabídli akceptovat nemusíte. Máte prostě vždy na výběr, buď akceptujete změnu letu, tak jak Vám ji navrhli (ovšem se všemi negativy a pozitivy), nebo let zrušíte a oni Vám vrátí peníze, nebo navrhnete změnu letu dle Vašich požadavků a oni to buď schválí nebo ne a pak Vám vrátí peníze. Doufám, že jste to kupoval přímo u aerolinky. Každopádně se zkuste dohodnout, napište jim nebo zavolejte. Určitě nemáte nárok, aby Vám proplatili nějaké Vaše náklady, jelikož let zrušili dlouho dopředu.

0 Citovat

Bohužel na jiné dny to vůbec nepomůže. Podle mě zrušili kompletně tu linku, takže vždycky nás to teď vyjde s nějakým nocováním buďto v Paříži nebo Londýně. Každopádně díky za informace :) já to bral tak, že komplikace vznikli kvůli nim, takže by je měli vykompenzovat a jelikož původně jsme to měli bez čekání přes noc tak by se měli postarat o náhradu. Kufry dle infolinky proplatí, to uznali že je jejich chyba, že to nejde přebookovat společně s letenkou, když to máme zaplacené. Jen jim pak člověk musí poslat účtenku.

0 Citovat

Tak to mě mrzí, že tam není jiný let. Pak už jedině letět úplně jinam. S těmi kufry jsem doufala, že by Vám to mohlo projít, protože je na některých segmentech máte v ceně, ale hotel byl pasé.

Tak co, poletíte?

0 Citovat

Poletíme :-) pokud nám tedy samozřejmě nezruší zase lety. Měli jsme už zajištěné ubytování a bylo by dost komplikované to přesouvat nebo rušit. To by vyšlo asi dráž než obětovat tu jednu noc v Londýně. A hlavně bychom museli znovu vybírat novou destinaci a všechno okolo toho.

0 Citovat

To naprosto chápu, takže držím palce ať už to klapne a užijte si dovolenou!

1 Citovat

daveee7 napsal(a): Kufry dle infolinky proplatí, to uznali že je jejich chyba, že to nejde přebookovat společně s letenkou, když to máme zaplacené. Jen jim pak člověk musí poslat účtenku.

Na tohle se raději zeptejte písemně, jinak můžete být překvapeni, když svým verbálním slibům nedostojí. KLM vás samozřejmě může - kdyby chtěli - teď hned přerezervovat u Virgin do tarifní třídy, kde je odbavené zavazadlo v ceně. 

2
6 reakcí