Zdravím, nevěděl by někdo, zda je na Maltě možnost cestovat s invalidním vozíkem v MHD – to znamená, že bus je s nízkopodlažní výsuvnou rampou. Nějaké typy výletů vhodné pro vozíčkáře?   .

Malta invalidní vozík

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

7 reakcí

Zdravím, nevěděl by někdo, zda je na Maltě možnost cestovat s invalidním vozíkem v MHD – to znamená, že bus je s nízkopodlažní výsuvnou rampou. Nějaké typy výletů vhodné pro vozíčkáře? 

0

Jestli mají výsuvnou rampu nevím. Ale umí se ty autobusy snížit a všechny jsou nízkopodlažní 

0 Citovat

Super, díky za info, skvělá zpráva. Já právě koukala do jízdního řádu a nenašla jsem označení, ale možná jen špatně koukám. Ještě jednou díky.

0 Citovat

Jestli chcete mít jistotu, napište dotaz na enquiries@publictransport.com.mt. Když jsem potřeboval cosi ohledně busů zjistit, tak celkem komunikovali.

Co se týče výletů pro vozíčkáře, dalo by se inspirovat třeba na https://www.apieceoftravel.com/8...-in-malta/

0 Citovat

Pokud si dobře vybavuju, tak autobusy jsou nízkopodlažní a rozhodně jsem v nich viděla i speciální místo pro vozíky. Jestli mají nějakou výsuvnou rampu, to nevím, ale obecně bych řekla, že řidiči i cestující jsou hodně ohleduplní a ochotní, takže nějak by vozíčkáři do autobusu pomohli. Zrovna ty úzké kamenné svažité uličky moc vozíčkářsky nevypadají, ale pokud pojedete na Gozo, tak Citadela ve Victorii (Rabat) je udělaná bezbariérově, sice asi ne úplně všechny úseky, ale když jsme tam chodili po hradbách, tak na jednom místě jsme dokonce viděli na schodech přidělaný takový ten "výtah" pro vozíky (dost mě to zaujalo, protože nic takového jsem ještě v tomto typu stavby a na takovém místě neviděla). 

0 Citovat

Divan: úžasný, moc děkuji za odkaz. Napíši jim. :) 

Ala: díky za tip. Citadelu ve Victorii určitě zkusíme :) 

0 Citovat

"All our buses are low floor and are equipped with a wheelchair ramp and have a step free entrance. This allows wheelchair users to board our buses without any assistance. Our bus drivers are professionally trained and will activate or open the ramp for anyone that requires it."

 

https://www.publictransport.com....essibility

1 Citovat

Jáchyme, moc děkuji Už jsem načetla a musím říct, že to nakonec s cestováním vypadá moc pěkně :)

1
7 reakcí