Vymyslela jsem nám s manželem báječnou svatební cestu, a sice na Papuu Novou Guineu. Tak teď už pár dní ležíme v letenkách a rveme si vlasy hrůzou 😅. Myslíte, že byste na to vy, kteří se v letenkách orientujete víc a baví vás to, mohli mrknout a zkusit nám pomoct? Datum je víceméně dané, potřebovali bychom odlétat 12. nebo 13. 9. (na Papue bychom chtěli být 15. 9.) a vracet bychom se chtěli 7. 10. Zkoumali jsme zatím hlavně lety z Vídně, Berlína a Budapešti přes Manilu. Ceny i přestupy jsou celkem šílenost (hlavně hodina a půl na self transfer v Dubaji nám přijde dost nereálná) a budeme fakt vděční, pokud si všimnete něčeho, co jsme přehlídli 🙏🙏🙏  .

Help! Logisticky nejnáročnější cesta 😬

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

23 reakcí

Vymyslela jsem nám s manželem báječnou svatební cestu, a sice na Papuu Novou Guineu. Tak teď už pár dní ležíme v letenkách a rveme si vlasy hrůzou 😅. Myslíte, že byste na to vy, kteří se v letenkách orientujete víc a baví vás to, mohli mrknout a zkusit nám pomoct? Datum je víceméně dané, potřebovali bychom odlétat 12. nebo 13. 9. (na Papue bychom chtěli být 15. 9.) a vracet bychom se chtěli 7. 10. Zkoumali jsme zatím hlavně lety z Vídně, Berlína a Budapešti přes Manilu. Ceny i přestupy jsou celkem šílenost (hlavně hodina a půl na self transfer v Dubaji nám přijde dost nereálná) a budeme fakt vděční, pokud si všimnete něčeho, co jsme přehlídli 🙏🙏🙏

0

Jaký máš budget na letenky? Jsem našel z WAW s katarcema přes Singapur za 35k s krátkýma přestupama.

0 Citovat

Snažíme se vždycky nejlevněji, co to jde. Našla jsem Kiwi itinerář z Berlína na Manilu kolem 12k, ale je tam jeden ne moc reálný přestup v Dubaji a taky je to Kiwi, no 😬. Navíc tam pak naskákaly poplatky za zavazadla (WizzAir a Ryanair) a jejich pochybnou garanci a bylo to za 19k. Nebo pak lítá Scoot z Berlína za 22k s jedním přestupem. A pak se ještě musíme nějak dostat na Papuu, takže už jsme skoro na částce jako s tím Katarem. A ten by letěl jak a kdy? Už jsme přemýšleli, že bysme letěli z Budapešti, ale moc bysme si asi nepomohli 🙈

0 Citovat

Jinak bysme ještě vlastně mohli letět kolem 5. - 6. 9. a vracet se 30., kdyby to pomohlo...

0 Citovat

Ahoj. Koukni na routing: 

PRG pripadne VIE do KWI s Pegasusem. RT cena dle dnu kolem 280-320€ 
pak dal KWI - MNL se saudi cena 310-350€ a MNL-POM s air niguini 450€-480€. 
cena celkem se zavazadlem od 1000-1100€ zpatecka. 

0 Citovat

Někde jsem viděl MNL z MUC přes KWI za 13k s odbavenym zavazadlem + přelet na Papuu.

Rozhodně bych to neřešil přes 🥝 a ty jejich vražedný kombinace... to smrdí pruserem.

Spíš bych to rozdělil na 2 letenky. Jednu do SIN nebo MNL a druhou do POM.

2 Citovat

Díky moc, mrknu na to :). S Kiwi se mi nelíbí ani to, že by se začínalo s WizzAirem, ten teď nemá vůbec dobrou pověst. Přemýšleli jsme i, že bysme to koupili po jednotlivých letenkách, ale nevím, no. Tam když se něco pokazí, tak jsme v háji úplně 😅

0 Citovat

@vignette: Ty chceš asi manžela s tímto nápadem vyzkoušet, jestli je to muž do nepohody, co? Ale pozor, může to fungovat i opačně. :-)

5 Citovat

My už jsme spolu (cestovní) nepohody zažili dost, tak věřím, že to bude dobrý ;))

1 Citovat

A nejde ta cesta odložit? Tohle je docela na poslední chvíli...

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

@vignette: Ty chceš asi manžela s tímto nápadem vyzkoušet, jestli je to muž do nepohody, co? Ale pozor, může to fungovat i opačně. :-)

Hned mě napadla Svatební cesta do Jiljí 😀😀

1 Citovat

jsem jenom prosťáček, fly-boy Eda. 

Vždycky mne překvapí, jak ten, kdo letí na 4 týdny někam do Polynésie/Melanésie, tak se snaží urvat tu cestu nejlevněji. Možná je to premisa "cestujlevně".

Jsem zvědavý a nejspíš závistivý člověk, ale zajímal by mne budget na místě samotným. Nebo spíte v hamace?  Ale třeba se pletu, a ušetřený peníz hned druhej večer půjde na humra a šampaňský!  

Nemyslim to zle, šťasnou cestu!

4 Citovat

@martuc

levne letenky je tak trochu sportovni disciplina, co usetris na letenkach, pustis pak tam…tak to mam ja

6 Citovat

@Mandre

O tom zadna, ale ne kdyz resim let do nejake nebezne lokality.

Tam se snazim resit primak, respektive minimum prestupu/aerolinek. Nez abych u pripravy a hledani kombinaci zesedivel.

1 Citovat

Taky mi připadá, že lety jsou tady tak leda pro “sportovce”.😱 Kdo chce, aby to letělo (jak si zaplatí dle nabídky aerolinek) je tu tak leda za blbce. 

Takže si tu jen přelouskám, zda se situace mění k lepšímu.

Co je tu opravdu dobré jsou cestopisy. Tady si vážím všech, kdo investují svůj čas aby se podělili se svými zkušenostmi.👍

2 Citovat

Zkusil bych let z Evropy do Singapuru, Jakarty nebo Bali a pak na PNG

0 Citovat

@Piratice: Spousty lidí i zde kupuje lety dle nabídky běžných aerolinek, ale pak není důvod o tom vést rozsáhlé diskuze, které tě asi iritují.

@Petr76: Svatební cesta se moc odkládat nedá. Leda že by teď zvolili něco normálnějšího a tuto odložili třeba za rok. Odložení na zimu a začátek jara by znamenalo jet do období dešťů, což by zrovna na PNG vadilo víc než jinde.

Jinak nízkonákladovky mají na dálkové trasy smysl, když člověk letí jednosměrně (třeba okolo světa) nebo když má dost času na cestu a neví, jak dlouho kde bude. V tomto případě se nejspíš příliš nevyplatí ani v případě, že vše klapne a že nevadí riziko (změny a zpozdění letů) a nižší komfort.

0 Citovat

Do Singapuru se dá v těch termínech dostat z Vídně s jedním přestupem za cca 15 tis a potom přímý let s Air Niugini za cca 20 tis. Což jsme na ceně té Varšavy, a pokud je to na jedné letence, tak bych volila raději ty katarce. 

1 Citovat

Z kontextu jsem pochopil, že se nejedná o indonéskou část Papui, takže bych se rád zeptal (bude-li mít vignette čas a chuť), proč jsi si vybrala tuto zemi a jaký plánuješ program (pokud tedy není pan novomanžel multimilionář a ty bys ráda rychle dědila za pomoci kanibalů, ale pozor, platí jak napsal Libor_S, že to může fungovat i opačně). Btw. četl jsem o docela vysoké kriminalitě na NPG, byl tam už někdo tady z fóra? 

https://indopacificimages.com/pa...-go-there/

Ten odkaz jsem teď našel náhodně, ale kdysi kdesi jsem četl, že třeba v Milne Bay přijede k potápěčskému centru loď s ozbrojenci, projdou rezort a zabaví, co se jim líbí. Stalo se to opakovaně.

Omlouvám se za off-topic, s letenkami neporadím.

 

2 Citovat

Zajímavé čtení. Jela bych, ale s dobrou přípravou předem. A s kontakty na local guides, protože bez nich je to evidentně blbost.

0 Citovat

Třeba chce jít vignette aspoň kousek po stopách Kiry Salak viz příloha.


screenshot-20230805-191048.png

0 Citovat

Přátelé tam byli opakovaně v hloubce pralesa u domorodců (viz. konec fotogalerie), a byli nadšení z přírody, z dosud civilizací nenarušeného původního způsobu života (i když tkané oblečení se tam evidentně už nosí), z genia loci toho místa. Výprav už tam chodí asi "dost", a domorodci si zvykají. Navrátivšího cestovatele si pamatují a poznají. Nevím, jestli si to pamatuju správně, ale jeden známej byl opakovaně u kmene Korowai (ale ten kmen nevím jistě). Takže mě zajímá, co má vignette za lubem. 

http://www.tethys.cz/galerie.php...w%20Guinea

0 Citovat

Tyjo, tady se to rozjelo :). Na letenkách, jídle a ubytování šetříme běžně, peníze raději dáváme do zážitků. Trocha nepohodlí (jako přespávání na letištích nebo spaní v hostelech) mi nevadí. Jinak tady jsem nakonec ustoupila a koupili jsme normální letenku s jedním přestupem z Prahy do Manily za 21k (trochu mě teda mrzí, že jsem se tam mohla dostat přes Vídeň a Kuvajt za půlku, ale manžel byl z tý představy trochu přešlej :-D a taky jsem se bála, že se zaseknu někde v půlce a bude to v háji).
Máme kontakt na místního, který má kontakt na průvodce, takže to snad nějak pořešíme s ním. Chceme jet taky na festival Goroka, kam myslím, že ani žádný průvodce nebude potřeba. Ale chtěla bych se určitě i podívat za nějakými kmeny, to mě láká odjakživa - zatím se nám to podařilo v Tanzánii s Masaji (žádná turistická vesnice - což se pozná tak, že se nám nic nesnažili prodat ;)) a spali jsme v jejich hliněný chatrči spolu s kuřatama) a v Namibii s Himby.
Zrovna kmen Korowai zní skvěle, protože ti myslím žijí ve stromových chýších :). Kdybys měl kontakt na známý, nebo by ses mohl zeptat, jak to řešili s průvodci, budu ráda. My to teď musíme během měsíce všechno vykoumat :).

0 Citovat

Tak jen kdyby to někoho zajímalo - Papua byla fakt hodně náročná, ale nakonec z úplně jiných důvodů, než jsem čekala. Necítili jsme se tam nějak moc v nebezpečí, naopak lidi byli moc milí, ale absolutně se nedá spolehnout na místní aerolinky, jedna horší než druhá (jsou tam dvě 😅). Cesty jsou špatný nebo vůbec nejsou, takže jsme měli tři vnitrostátní přelety, z čehož všechny tři byly zrušený bez udání důvodu - a jak jsme se bavili s dalšíma cestovatelema, tak se jim dělo to samý. Pak se jim to samozřejmě nakupí a nestíhají lidi odbavovat, takže jeden let byl třeba posunutý o tři dny, díky čemuž bysme nestihli náš mezinárodní let 👀. Strávili jsme spoustu času na letištích a řešením problémů s aerolinkama, fakt nedoporučuju. Prý mají málo letadel a snad by měly nějaký přijít kolem roku 2025, tak jestli někdo plánujete Papuu, doporučuju až pak ;).

Jinak Goroka Show byla super, první den jsme byli jak Alenky v říši divů, vůbec jsme nestíhali všechny ty vjemy zpracovávat :). Ale dostat se někam ke kmenům, který pořád žijou původním stylem života, by bylo hodně náročný. Vesnice u Sepiku byly autentický (někde pořád dělají mladým klukům skarifikaci kůže a chlapi vysedávají ve spirit housech), ale všichni už chodí normálně "západně" oblečený.

1
23 reakcí