Čaute, možno hlúpa otázka, ale pre istotu sa pýtam skôr, než spravím rezervácie. Máte niekto skúsenosti, či je možné mať u klasickej aerolinky (konkrétne Austrian) dva otvorené itineráre naraz? Budem mať jednu spiatočnú letenku s odletom začiatok septembra a návratom koniec septembra. Premýšľam, že možno by som v polovici septembra zaletel na víkend domov, teda ešte skôr než preletím celú prvú letenku. Vyzeralo by to teda takto: 1. letenka: 01.09. tam z Viedne do Dusseldorfu - 29.09. späť z DUS do VIE A do toho vsunutá druhá letenka: 15.09. tam z DUS do VIE - 18.09 späť z VIE do DUS Je to v pohode alebo existuje u aeroliniek nejaké pre mňa neznáme pravidlo, ktoré nedovoľuje preletieť novú letenku skôr, než som komplet preletel starú?  Dík za pomoc.  .

2 otvorené itineráre u aerolinky

Založil ve fóru Letecké společnosti

11 reakcí

Čaute, možno hlúpa otázka, ale pre istotu sa pýtam skôr, než spravím rezervácie. Máte niekto skúsenosti, či je možné mať u klasickej aerolinky (konkrétne Austrian) dva otvorené itineráre naraz? Budem mať jednu spiatočnú letenku s odletom začiatok septembra a návratom koniec septembra. Premýšľam, že možno by som v polovici septembra zaletel na víkend domov, teda ešte skôr než preletím celú prvú letenku. Vyzeralo by to teda takto:

1. letenka:

01.09. tam z Viedne do Dusseldorfu - 29.09. späť z DUS do VIE

A do toho vsunutá druhá letenka:

15.09. tam z DUS do VIE - 18.09 späť z VIE do DUS

Je to v pohode alebo existuje u aeroliniek nejaké pre mňa neznáme pravidlo, ktoré nedovoľuje preletieť novú letenku skôr, než som komplet preletel starú? 

Dík za pomoc.

0

Proč by to nešlo? Jistě je to bez problémů. Aerolinka bude za další nákupy letenek jen ráda.

1 Citovat

Svet aeroliniek má svoje vlastné pravidlá, ktoré sú nie vždy logické. Vnorením jednej rezervácie do druhej by sa napr. dalo obísť pravidlo Saturday Night Stay, preto som začal uvažovať, či to spoločnosti povoľujú.

0 Citovat

peníze za ten "no-show" segment zpáteční cesty, kterou neproletíte, vám nikdo nevrátí, takze aerolinka je víceméně happy. letěl jste jednou ale zaplatil dvakrát.  

aerolinka happy, a cestující .. no asi taky happy, i kdyz je otazka jak moc happy. ta zpáteční jednosmerka nebude zrovna za hubičku  .)

0 Citovat

Vždyť Vlk žádný no-show neplánuje, chce proletět všechny 4 lety. Pokud jde o dvě samostatné rezervace na RT, obě zůstávají v platnosti. Proč by neměly?

2 Citovat

Ale vl k chce přece proletět všechny segmenty, o žádné "no-show" se nejedná. Z VIE do DUS a zase zpátky v původních termínech a mezitím si odskočit z DUS do VIE a zpět do DUS. Nepředpokládám, že AUA, ani jiná aerolinka má křížovou kontrolu na jméno x data x PNR kód, pokud se nejedná o stejné lety. Navíc je to legitimní životní situace, prostě se z dlouhodobého pobytu někde potřebuje někdo dostat domů a zase zpátky, takových případů bude hodně. Tady bych se spíš bál, aby ten poslední segment nebyl kandidát na zrušení rezervace v případě overbookingu, protože si Austrian usmyslí, že je tam velká pravděpodobnost, že cestující na let takhle dlouho zpáteční od původního (v rámci Evropy) vůbec nepřijde...ale zase měsíc není tak dlouhá doba

0 Citovat

Vnořených rezervací jsem měl hromady (klm, swiss, atd.) a nikdy s tím žádný problém nebyl.

3 Citovat

Overbookingu jsem se asi nebál, když jsem začátkem prosince letěl s Austrian VIE-MXP (zpět pak Ryanair GOA-VIE) a pak až letos v půli března MXP-VIE s Austrian, po jiném návratu z cest s Turkish. Aerolinka musí držet lety na rezervaci platné, i kdyby byl návrat za půl roku nebo necelý rok.

1 Citovat

ad ten no show - vim, ze ho neplanuje :) slo jen reakci na teorii na obchazeni saturday night rule.

0 Citovat

Pravidlo se vždy vztahuje na jednu rezervaci. 

0 Citovat

Tohle je back-to-back ticketing, který ale pokud neporušuje podmínku minimálního pobytu v destinaci, by neměl být pro aerolinku problém.

http://www.tvlon.com/news/what-i...ticketing/

1 Citovat

Ďakujem všetkým za info, hlavne mxp a petrovi76, nevedel som, že to má aj konkrétny názov back-to-back ticketing. S klientom som to nakoniec vyriešil tak, že sa kúpia dve chronologicky po sebe idúce letenky, takže nemusím jednu vnárať do druhej.

0
11 reakcí