Ahoj, na strankach ruznych dopravcu jsou ruzne podminky pro prepravu detskeho prislusenstvi  zdarma (kocarek, autosedacka, ...), treba Ryanair ma 2 kusy na dite, Wizzair inzeruje pouze jeden kus. Nicmene jsem nikde nebyl schopen zjistit, do jakeho veku tohle plati. Chystam se letet se dvema detmi (0 a 3 roky), a zajimalo by me, jestli 3-lete dite ma taky narok na kocarek zdarma - protoze uz neni v kategorii "infant", ale, treba u Wizzairu, dite 2-14 let. Mate s tim nekdo zkusenost? Primarne bych chtel nasledujici let proletet s Wizzairem. Predem dekuji za odpoved.  .

Podminky pro zavazadla pro deti

Založil ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Ahoj,

na strankach ruznych dopravcu jsou ruzne podminky pro prepravu detskeho prislusenstvi  zdarma (kocarek, autosedacka, ...), treba Ryanair ma 2 kusy na dite, Wizzair inzeruje pouze jeden kus. Nicmene jsem nikde nebyl schopen zjistit, do jakeho veku tohle plati. Chystam se letet se dvema detmi (0 a 3 roky), a zajimalo by me, jestli 3-lete dite ma taky narok na kocarek zdarma - protoze uz neni v kategorii "infant", ale, treba u Wizzairu, dite 2-14 let.

Mate s tim nekdo zkusenost? Primarne bych chtel nasledujici let proletet s Wizzairem. Predem dekuji za odpoved.

0

Tak kazda spolecnost to ma jinak, my ted leteli easyjetem s 2 podsedaky pro deti 9 a 11. Maji az 2 kusy pro deti zdarma. A do 12 je u nich dite.

0 Citovat

Wizzair v pohode s 3rocim. Kocar odneses na check in, tam ti ho oznacia a potom s nim ides az k lietadlu, tu ho odovzdas a po prilete mas 4moznosti kde si ho vyzdvihnes (zalezi podla personalu)

Hned pri lietadle, klasicky na pase, nadrozmerna batozina alebo ti ho stratia :)

0 Citovat

Ryanair

Taky jsem si nebyla jistá jak to je, tak jsem pro jistotu psala na podporu, synovec má 4 roky:

Hi, welcome to Ryanair! I'm Vlada 👋,
Two items of baby equipment are carried free of charge per child - 1 is the pushchair plus one of the following items: car seat, booster seat or travel cot. On arrival at the airport the 2 free items of baby equipment can be tagged for travel at a Bag Drop Desk, which closes 40 minutes before the scheduled flight departure time. Children's pushchairs can be used up to the aircraft steps and after landing the pushchair will be available at the aircraft steps (provided local conditions permit this).
Your nephew is allowed to take a piece of hand luggage, size: 40x20x25cm.

0 Citovat

Ahoj, Austrian Airlines a podsedak - cestujete niekto s detským podsedakom free of charge? Pozerala som stránku AA a píšu,že autosedacka musí byť schválená na cestovanie lietadlom a pasovať na sedadlo. Rieši toto personál nejako? Máme úplne obyč podsedak na cestovanie.

0 Citovat

pro jistotu bych si to ještě ověřil u Austrian, ale minulý rok jsme měli letenku - kombinace Austrian/Lufthansa/Swiss a děti 1,3,4 roky a pro všechy šel vzít i podsedák nebo komplet velká autosedačka zdarma. Sedačku šla odbavit zdarma dolů, tedy bylo jedno, jestli je atestovaná či ne. V podstatě šlo s dětma protáhnout vše, co bylo potřeba.

Půjčovna na místě za půjčení podsedáku chtěla 80€, to už vyšlo levněji ho koupit..

1 Citovat

Diky za odpoveď. Skusim napisat na helpdesk.

Práve kvôli tým nehoraznym cenám za požičanie podsedaku sme kúpili za pár € úplne obyčajný na cestovanie. 

0
6 reakcí