Prodám lastminute letenky do Lisabonu a zpět
Ahoj, z důvodu vážné nemoci nemůžeme odletět na plánovanou dovolenou, nabízím proto 2 letenky do Lisabonu a zpět. Přišlo by mi škoda, aby jen propadly, navíc jsou teď podstatně dražší.
Praha-Lisabon 20.9.
Lisabon-Praha 4.10.
Cena za 1 zpáteční letenku 6000,- (Easyjet, zakoupen je i velký příručák). V případě zájmu lze i rozdělit a přepsat pouze v jednom směru.
pokud ta vase cena 6000 nezahrnuje poplatek za zmenu jmen (2x1700 cili 3400 kc) tak je to neprodejne.
Stejně by mě zajímalo, jak by taková transakce technicky proběhla... Prodejce provede a zaplatí změnu jména a pak mi prodá letenky už vedené na mé jméno? Nebo mi prodá ty své za výrazně nižší cenu a bude na mě, abych si provedl sám změnu jménu? A co když se to pak z nějakého důvodu nepovede? V jakém okamžiku za letenky zaplatím? Až budu stoprocentně vědět, že jsou platné na mě, nebo předtím? A kde je záruka, že kupující pošle peníze nebo že prodejce pošle letenky? Nevím jak kdo, ale do takových transakcí bych určitě nešel... zejména když se pohybujeme v řádech tisíců až desetitisíců Kč.
Ano, s poplatkem za změnu jména počítám na své náklady.
Lord Pitzbudka napsal(a):pokud ta vase cena 6000 nezahrnuje poplatek za zmenu jmen (2x1700 cili 3400 kc) tak je to neprodejne.
Někde jsem to už psal. Mamka mi vážně onemocněla, tak jsem to řešil přes chat easyjetu a po zaslání zdravotní zprávy mi vystavili voucher ve výši ceny její letenky, který jsem pak použil na nákup jiných letenek.