Dobrý den,  koupil jsem letenky u Norwegian a ani při registraci a potvrzení letenek to po mě nechtělo žádné dodatečné informace jako datum narození a číslo dokladu.  Nyní jsem udělal check in a tam to chtělo doplnit pouze male/female a byly mi přiděleny místa. Nyni již mám v aplikaci boarding pass a vše se tváří v pořádku. Mám tedy dotaz, je to takto ok a nebo mám ještě něco čekat na letišti? Opravdu stačí jen jméno? Většinou jsem vyplňoval datum narození a nebo číslo dokumentu.   Dekuji moc za odpověď a info :)   .

Norwegian - check in

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

Dobrý den, 

koupil jsem letenky u Norwegian a ani při registraci a potvrzení letenek to po mě nechtělo žádné dodatečné informace jako datum narození a číslo dokladu. 

Nyní jsem udělal check in a tam to chtělo doplnit pouze male/female a byly mi přiděleny místa. Nyni již mám v aplikaci boarding pass a vše se tváří v pořádku.

Mám tedy dotaz, je to takto ok a nebo mám ještě něco čekat na letišti? Opravdu stačí jen jméno?

Většinou jsem vyplňoval datum narození a nebo číslo dokumentu.

 

Dekuji moc za odpověď a info :) 

0

Nepíšete, o jaké jde destinace. 

To, zdali v průběhu rezervace vyplnujete nejake dodatecne udaje (cislo obcanky apod.) se liší dle destinaci. Např. v rámci schengenu je není potřeba vyplnovat (aspon si nepamatuju, ze bych je kdy vyplnoval) s vyjimkou snad spanelska (a mozna jeste nejakych zemi). 

Takze - nepanikarte. Pokud aerolinka po vás tyto údaje nechce, tak uz je po vas nebude chtit ani na letisti .)

0 Citovat

Omlouvám se, to mi vypadlo. Jedná se o let Praha - Kodaň.

Taky si říkám, že snad povinné údaje musí být jasně dané. Jen bych byl na letišti nerad překvapen, že jsem něco zapomněl a nebo mám něco dalšího doplnit. 🫣

Díky :) 

0 Citovat

Chápu obavu, u některých leteckých společnostech chtějí vyplnit kromě data narození i číslo pasu (!) při nákupu letenky.

Norwegian: let Praha - Kodaň:

Online check je možný 48 hodin před odletem, opravdu stačí jenom jméno+příjmení. Pokud nesouhlasíte s přidělenou sedačkou, kontaktovat Norwegian kontaktní centrum přes webový chat, změní sedačku.

Měl jsem odbavený kufr do podpalubí, na odbavovací přepážce kontrolovali OP / pas.

Pak kontrolovali při nástupu do letadla, kašlali na boarding group (priority).

Zpět Norwegian Kodaň - Praha:

Vůbec nekontrolovali OP / pas. Odbavení kufru do podpalubí pouze jako samoobslužný kiosek, pak to dát na pás, naskenovat zavazadlový lístek a palubní vstupenku (nikde ani noha od Norwegian - žádný zástupce od Norwegian).

Nástup do letadla dle prioritních skupin - A, pak B, pak C, je to na palubní vstupence. Doklady nekontrolovali, jsou tam takové turnikety.

Letiště v Kodani je velké, hodně lidí, probíhá tam částečná rekonstrukce letiště, Prostě zmatek, doporučuji tam být opravdu ty 2 hodiny předem.

Pokud další dotazy, prosím napsat.

Užijte si Kodaň.

 

 

 

1 Citovat

Moc děkuji za tuto odpověď. Letíme pouze s příručním zavazadlem, tak snad to na letišti bude otázka chvíli. 

Ještě jednou děkuji! 

0
4 reakce